Črna kronika

86-letnik na odstavnem pasu polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer

Ljubljana, 23. 10. 2022 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.S., M.S.
Komentarji
2

Na vzhodni ljubljanski obvoznici pred izvozom Bizovik v smeri Malenc se je nekaj pred 12. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. Policisti so sporočili, da je nesrečo povzročil 86-letni voznik, ki je nenadoma ustavil na odstavnem pasu, polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer. Dve osebi, udeleženi v nesreči, sta huje poškodovani, njuno življenje je ogroženo. Še trije so utrpeli lažje poškodbe.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, je 86-letni voznik pripeljal po obvoznici iz smeri Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu. Voznik je čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Na kraju je umrl, prav tako je umrla 62-letna potnica v udeleženem vozilu. 

V nesreči sta bila huje poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik. V vozilo povzročitelja nesreče so nato trčila še tri vozila, trije udeleženci iz teh vozil pa so bili lažje poškodovani. V nesreči je bilo skupno udeleženih pet osebnih vozil slovenskih registrskih oznak. 

Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurna preiskovalni sodnik in tožilec. Ob tem nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. 

Zastoj na izvozu Zaloška cesta
Zastoj na izvozu Zaloška cesta FOTO: Prometno-informacijski center

 Avtocesta na tem delu je bila zaradi odpravljanja posledic in ogleda zaprta več ur, promet pa je bil preusmerjen na vzporedne ceste. Okrog 16.30 je Prometno-informacijski center sporočil, da je vzhodna ljubljanska obvoznica pri priključku Ljubljana Bizovik proti razcepu Malence ponovno odprta. "Posledice prometne nesreče so umaknili. Tudi zastojev ni, promet poteka nemoteno," so dodali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3