Črna kronika

Zaradi poplav umrla starejša gospa, dve tuja pohodnika umrla v gorah

Ljubljana, 04. 08. 2023 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., STA, M.P.
Komentarji
0

Vremenska ujma in katastrofalne poplave, ki so zajele celotno Slovenijo, so po doslej znanih podatkih, kot kaže, terjale tri smrtne žrtve. Na območju Kamnika je umrla državljanka Slovenije, v gorah na območju Kranja pa dva nizozemska državljana. Okoliščine smrti sicer še ugotavljajo, so povedali na Generalni policijski upravi.

Na Policiji okoliščine smrti še preiskujejo, se pa po doslej znanih podatkih nakazuje, da bi bile lahko za vse tri žrtve usodne poplave oz. vremenske ujme. "V Kamniku se nakazuje, da bi bila smrt lahko posledica poplav, v gorah pa se nakazuje, da je do smrti prišlo zaradi udara strele. Okoliščine smrti se še ugotavljajo," je za STA poudarila Maja Adlešič Ciperle z Generalne policijske uprave.

O smrti slovenske državljanke na območju Kamnika so bili policisti obveščeni zjutraj. Po doslej znanih informacijah, gre za starejšo osebo, ki so jo našli pred hišo bivanja.

Policija ob tem sporoča, da vzrok srti e ni znan, prav tako še ni potrjeno, ali je smrt posledica poplav. "Ker je območje pod vodo, policisti in službe za reševanje še niso na kraju, da bi preverili vse okoliščine," so sporočili.

Poplave v Kamniku
Poplave v Kamniku FOTO: Bobo

V četrtek zvečer je bila Policija obveščena tudi, da v gorah na območju Bleda pogrešajo dva tujca. "Po podatkih, s katerimi razpolagamo, sta osebi v četrtkovih jutranjih urah odšli z Rudnega polja proti območju Viševnika in naprej proti Velikemu Draškemu vrhu. Danes v jutranjih urah pa so ju našli pod potjo, na območju med Malim in Velikim Draškim vrhom," je sporočila Policija.

Gre za 52- in 19-letnem moška, oba državljana Nizozemske, ki sta zaradi hudih telesnih poškodb umrla na kraju. V iskalni akciji, ki je potekala v zelo zahtevnih vremenskih razmerah (močan dež, nevihte, neprestani pojavi strel), so sodelovali policisti in gorski reševalci GRS Bohinj in GRS Radovljica.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vzroku in okoliščinah smrti oseb, je sporočila Policija. Več informacij bo na voljo, ko bodo policisti končali oglede, pa je izpostavila Adlešič Ciperletova.

Pomoč prizadetim v poplavah
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja