Črna kronika

Vseh pet osumljenih ropa bankomata v priporu

Slovenj Gradec, 10. 12. 2018 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za vseh pet osumljencev, ki so pretekli teden oropali bankomat v Pliberku na avstrijskem Koroškem, je Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu odredilo pripor. Prav tako je bil zoper njih že izdan sklep o predaji na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo, ki pa še ni pravnomočen.

S sodišča v Slovenj Gradcu so še sporočili, da se predaja lahko izvrši šele po pravnomočnosti sklepov, sama izvedba predaje pa je v pristojnosti policije. Če bo sklep pravnomočen, bo policija osumljence predala Avstriji. 

Sodišče je sicer pretekli četrtek za enega od osumljencev odredilo enomesečni pripor, za preostale štiri pa sodno pridržanje. Kot so potrdili na sodišču, se trenutno že vseh pet moških nahaja v priporu. 

Vseh pet roparjev se trenutno nahaja v priporu, kjer čakajo na izročitev Avstriji.
Vseh pet roparjev se trenutno nahaja v priporu, kjer čakajo na izročitev Avstriji. FOTO: PU Celje

Prvega osumljenca so sicer na slovenski strani prijeli razmeroma hitro in hkrati odkrili dve z njimi povezani osebni vozili. Storilca so avstrijski varnostni organi predali policistom policijske postaje Ravne na Koroškem in s tem zaključili delo na območju Slovenije. Iskanje preostalih so nadaljevali slovenski policisti. Skupno je v ponedeljek čez dan v aktivnostih sodelovalo kar 181 pripadnikov različnih enot in služb. Drugega osumljenega so nato ob pomoči občana občana prijeli v torek zjutraj v Mušeniku na območju Črne na Koroškem, preostale tri pa nekaj ur kasneje na območju Ptuja. Vseh pet so nato privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu. Še več podrobnosti iskalne akcije in prijetja osumljenih so celjski policisti predstavili v sredo na posebni novinarski konferenci. 

Osumljeni so po podatkih policije moldavski državljani, a imajo tudi romunsko in bolgarsko državljanstvo. Policija je od čeških varnostnih organov, kjer so se zadnje leto zadrževali, dobila podatek, da v omenjenem obdobju pri njih niso bili obravnavani zaradi sumov storitev kaznivih dejanj, podatke iz Moldavije policija še pričakuje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petur
10. 12. 2018 12.58
+1
Da pa niso mogli z eno potovalkico pobegnit , so res amaterji.
Uporabnik458403
10. 12. 2018 11.10
+12
Zakaj pa ni nic informacij o kriminalcih, kateri so raztrelili bankomat v Benediktu?
boris c
10. 12. 2018 10.57
+23
Čudno da jih niso spustili in naročili naj čez pol leta pridejo na obravnavo.
DirtySanchez
10. 12. 2018 10.15
+38
to naj predajo Avstriji, če bodo zaprti pri nas bodo tudi živeli na naše stroške.
TolstojV
10. 12. 2018 10.11
+56
Hvala bogu da jih bodo predali avstriji tam bodo dobili kazen kot se sppdobi!