25°C

Z osebnim avtomobilom namerno trčil v dve osebi in ju huje poškodoval

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.P. /
KOMENTARJI
51
Mariborski policisti so v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah prejeli obvestilo o prometni nesreči, v kateri sta bili huje poškodovani dve osebi. Ob prihodu na kraj pa so policisti ugotovili, da obstaja sum, da je bila prometna nesreča posledica poskusa uboja in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja. Oba osumljenca kaznivih dejanj so policisti že izsledili in trenutno sta v priporu.

V Operativno-komunikacijskem centru PU Maribor so v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah prejeli obvestilo o prometni nesreči v Mariboru, v kateri sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani. Policisti so ob prihodu na kraj prometne nesreče ugotovili, da obstaja sum, da je bila ta posledica poskusa uboja in napeljevanja k uboju, ki sta ju osumljena dva storilca.

Pri preiskavi navedenega kaznivega dejanja so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije ugotovili, da se je med eno izmed žrtev kaznivega dejanja in osumljenima storilcema najprej vnel večji spor zaradi poškodovanja parkiranega osebnega avtomobila žrtve. Med sporom vpletenih je eden izmed storilcev na prigovarjanje drugega z osebnim avtomobilom naklepno zapeljal v osebo, s katero se je prepiral, poleg nje pa je stala še ena oseba, ki se avtomobilu ni mogla izogniti. Voznik je tako z vozilom zadel tudi njo.

Spor zaradi poškodovanja parkiranega avtomobila je eskaliral do namernega trčenja v dve osebi.
Spor zaradi poškodovanja parkiranega avtomobila je eskaliral do namernega trčenja v dve osebi.FOTO: Shutterstock

Storilca sta z dejanjem obema žrtvama povzročila hude telesne poškodbe, zato so z reševalnim vozilom obe odpeljali v bolnišnico. Trenutno sta zunaj smrtne nevarnosti.

Storilca sta po storjenem kaznivem dejanju pobegnila s kraja dogodka, vendar pa so policisti in kriminalisti PU Maribor oba osumljenca že izsledili in ju po končanem postopku privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju sprva odredil sodno pridržanje, po zaslišanju pa je zoper oba odredil pripor.

Kazenska ovadba zoper osumljena je podana zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa, napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja po 115. členu Kazenskega zakonika in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu Kazenskega zakonika. Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen od petih do petnajstih let zapora, za kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (ko storilec z dejanjem povzroči hudo poškodbo oseb) pa je predvidena kazen zapora do deset let.

Koronavirus pasica nova