Črna kronika

Voznik zapeljal z mostu v potok Savica in umrl, sopotnica se je rešila

Bohinjska Bistrica, 04. 04. 2021 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V naselju Ukanc v Bohinju je avtomobil zapeljal z mostu v potok Savica in prevrnjen na streho v njem obstal. Sopotnica se je rešila sama in poiskala pomoč, voznika, ki je bil v avtomobilu ujet, pa sta izvlekla domačin in pripadnik enote civilne zaščite. Na bregu so ga oživljali, a žal neuspešno. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost, je sporočila policija.

V soboto okoli 23. ure je v naselju Ukanc v občini Bohinj osebno vozilo zapeljalo z mostu v potok Savica. 

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, se je ena oseba sama rešila iz avtomobila in poiskala pomoč pri bližnjih hišah. Drugo osebo, ki je bila v avtomobilu ujeta, pa sta izvlekla domačin in pripadnik enote CZ. Ob prihodu gasilske enote je bila že na bregu.

Gasilci PGD Bohinjska Bistrica in člani Enote CZ za reševanje na vodi in iz vode občine Bohinj so jo oživljali do prihoda reševalcev NMP Bled, preverili brežino do izliva potoka Savica v Bohinjsko jezero, preventivno namestili oljne pivnike v potok ter s tehničnim posegom dvignili vozilo iz potoka. 

Oživljanje žal ni bilo uspešno in oseba je umrla.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot so sporočili s PU Kranj, je na kraju dogodka umrl voznik. Potnica po podatkih policije ni poškodovana in je po nesreči poskušala takoj pomagati. Okoliščine kažejo, da je bila za nesrečo kriva neprilagojeno hitrost. Odrejena je bila obdukcija, postopek še poteka. 

Gre za tretjo letošnjo smrtno žrtev na gorenjski cestah. 

"Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil ter odgovornim dejanjem in prosimo udeležence, naj se s previdno vožnjo izogibajo povzročanju nevarnih situacij in tveganj, zaradi katerih bi bila lahko ogrožena prometna varnost," so zapisali ob tem.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3