Črna kronika

Za namerno okužbo 10 let zapora

Rovaniemi, 26. 08. 2008 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sodišče na Finskem je 25-letnika, ki naj bi z virusom HIV namerno okužil najmanj pet žensk, obsodilo na 10 let zapora. Njegova denarnica pa je lažja tudi za nekaj sto tisoč evrov.

Ker je s HIV okužil najmanj pet žensk, bo mladenič 10 let sedel za zapahi.
Ker je s HIV okužil najmanj pet žensk, bo mladenič 10 let sedel za zapahi. FOTO: Reuters

Sodišče v Rovaniemiju na Finskem je na 10 let zapora in 330 tisoč evrov denarne kazni obsodilo Akija Mattija Hakkarainena. 25-letnik je bil spoznan za krivega, da je, kljub temu, da je okužen z nevarnim virusom HIV, imel zavestno nezaščitene spolne odnose in je z virusom HIV okužil pet žensk. Kazniva dejanja, ki naj bi jih mladenič zagrešil, so se dogajala med leti 1999 in 2007.

Hakkarainen je moral naivnim žrtvam plačati odškodnino v višini 330 tisoč evrov, s čimer pa ženske niso zadovoljne, saj so zahtevale pol milijona evrov odškodnine. Ena od žrtev je prejela 55 tisoč evrov, ostale štiri pa po 45 tisoč evrov. Zaradi psihičnih travm pa so ženske prejele še dodatno odškodnino v višini od 600 do 8000 evrov.

Poleg petih žrtev je imel Hakkarainen nezaščitene spolne odnose še s šestnajstimi ženskami, za katere pa se zaenkrat še ne ve, ali so tudi okužene z virusom HIV.

Za 25-letnika, ki so ga psihiatri označili za neuravnovešenega, je tožilec zahteval 12-letno zaporno kazen.

SORODNI ČLANKI