Črna kronika

Za volan brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom kokaina

, 06. 10. 2020 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Bovcu so policisti obravnavali 32-letnika, ki se je za volan avtomobila usedel pod vplivom kokaina. Vozniškega dovoljenja ni imel, potekla pa mu je tudi veljavnost prometnega. V Novi Gorici pa so ustavili voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom kanabisa. Oba sta odklonila strokovni pregled.

V ponedeljek popoldne so policisti v Bovcu imeli v postopku 32-letnega voznika osebnega avtomobila z območja PU Ljubljana, za katerega se je izkazalo, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, potekla pa mu je tudi veljavnost prometnega dovoljenja za motorno vozilo. Ker je kazal znake omamljenosti, so policisti vozniku odredili hitri test, ki je sume potrdil. Bil je pozitiven na kokain, zato so mu odredili še strokovni pregled  v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik zatem odločno odklonil. Avto so mu zasegli, njega pa zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov čaka srečanje s sodnikom, je sporočil predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. 

Danes dopoldne so enak hitri test policisti uporabili pri Novi Gorici. Obravnavali so 32-letnega voznika tovornega vozila in tudi pri njem je bil test pozitiven, le da v njegovem primeru niso odkrili kokaina, pač pa kanabis. In tako kot bovški "junak" je tudi ta odklonil strokovni pregled. Zaradi kršitev so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo, proti njemu pa bo podan tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče, je sporočil Božnik. 

Ob tem je dodal opozorilo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. "Omenjene psihoaktivne substance zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče," je poudaril. "Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju, saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu," je še dodal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tisti z avtomobilom je prišel z petkovih protestov tako,da bi mu morali oprostiti,ker so tam pač vsi nadevani z vsemi vrstami substanc.
Amasakul
07. 10. 2020 10.46
+1
Vsak četrti je takšen ...
igor1
07. 10. 2020 09.08
-2
jaz sem bil pod vsem dosti naj tezje je vozit pijan se posebaj ce nisi navajen pit
roten
06. 10. 2020 19.26
nekaj gnilega v avtu tem
Walter Pravicek
06. 10. 2020 15.00
+1
RAZUMITE vendar reveža:kupi avto za 500,00€,IMA še za gorivo,nima za servis,nima za vozniški izpit narediti z okoli 40 urami vožnje,nima pojma kje in kako se napčumpajo pnevmatike,ne ve kje bo parkiral,ker itak nima doma,A IMA ZA MAMILA!Ja,RAZUMITE TEGA ČLOVEKA!
Neopredeljeni
06. 10. 2020 18.54
+1
Ko je bil otrok, so mu pa rekli, bodi priden v šoli in imel boš lepo življenje. V šoli je bil priden in je končal takole.... jaz ga nimam za krivca, ampak za žrtev
ggargamell
07. 10. 2020 08.37
zadnjič so eni na kokakinu vozil po avtocesti z rdeče plavimi lučmi pa so rinli vwse avtomobile na odstavni pas zato da so imeli voznega in prehitevalnega zase blo jih je en 10 pa se noben ni pritoževal ...
igor1
07. 10. 2020 09.13
pri voznji moras bit pozore in vozitt pod omejitvami in predvidit situacije jaz sem vozu u razlicnih agregatnih stanj tudi 250