14°C

V Novi Gorici zagorela streha novega pokritega bazena

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
U.Z. /
KOMENTARJI
8
V novogoriškem športnem parku, kjer nastaja nov pokriti bazen, je zagorelo pri polaganju strešne izolacije. S fotografij je razvidno, da se je iz strehe valil gost črn dim. Gasilci so požar hitro pogasili, k sreči ni bil nihče poškodovan. Po oceni Policije materialna škoda znaša med 5 in 10.000 evrov.

Gasilci na kraju požara v Novi Gorici.
Gasilci na kraju požara v Novi Gorici.FOTO: Ervin Čurlič

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je na objektu v Novi Gorici zagorelo malo po 17. uri. Posredovali so gasilci PGD Nova Gorica in JZ GRD GE Nova Gorica, ki so požar omejili in pogasili.

Kot so za 24ur.com pojasnili na PU Nova Gorica, sta dva delavca na strehi bazena na Rejčevi ulici izvajala dela s hidroizolacijo. Ko sta zaključila z delom in odšla, se je čez nekaj minut vnel požar. Ogenj so pogasili gasilci, ki so prihiteli na kraj dogodka.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, je pa nastala materialna škoda, ki po oceni Policije znaša med 5 in 10.000 evrov. 

Policisti bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

"Danes malo po 17. uri je na gradbišču novega pokritega bazena v središču Nove Gorice pri polaganju strešne izolacije prišlo do požara. Kljub takojšnjemu posredovanju delavcev se je požar širil. Pogasili smo ga gasilci Gasilske enote Nova Gorica in PGD Nova Gorica, ki smo nato tudi preventivno odstranili pribl. 20 kvadratnih metrov strešne kritine," je Gasilska enota Nova Gorica zapisala na svojem Facebookovem profilu.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Mi smo to relativno hitro pogasili. Malo težav je bilo le z dostopom do strehe, zdaj pa fantje pregledujejo, ali je slučajno povleklo še med ostrešje, in bodo preventivno odstranili del te kritine," pa je za radio Robin povedal vodja intervencije Matjaž Marušič. Na podlagi ogleda prizorišča bodo ocenili, ali je potrebna požarna straža. 

V intervenciji je sodelovalo šest poklicnih gasilcev in 15 prostovoljnih gasilcev iz Nove Gorice. 

Koronavirus pasica nova