Črna kronika

Zagorelo v industrijskem objektu v Kidričevem, gmotne škode med 50 in 100 tisoč evrov

Kidričevo, 04. 04. 2019 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Kidričevem je v sredo zvečer zagorelo v industrijskem objektu podjetja Silkem. Zagorelo je v kontejnerju zunaj osrednje zgradbe tovarne, kjer je turbina za proizvodnjo elektrike in toplega zraka. Zaradi uničenja turbine je nastala gmotna škoda v višini od 50.000 do 100.000 evorv.

Včeraj ob 21. uri je na Tovarniški cesti v Kidričevem zagorelo v industrijskem objektu podjetja Silkem. Po prvih informacijah se je vnela plinska mikro turbina v sušilnici granulatov. 

Na kraju dogodka so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Talum in družbe Vargas-Al. Ti so najprej zavarovali območje, izklopili elektriko in plin ter s tehničnim posegom odprli loputo do turbine, ki so jo nato pogasili. 

Po besedah direktorja Silkema Janeza Bedrača dogodek ni imel večjih razsežnosti. "To je kot da bi zgorel malo večji smetnjak," je pojasnil za STA.

Po njegovih besedah je zagorelo v kontejnerju zunaj osrednje zgradbe tovarne, kjer je turbina za proizvodnjo elektrike in toplega zraka. "Vnela se je ena izmed turbin, ki pa so jo gasilci pogasili. Negativnih vplivov na okolje ni bilo, nihče ni bil poškodovan, zato je za nas zadeva zaključena," je dejal.

Vzrok za požar je po njegovih ocenah tehnična napaka. Zaradi uničenja turbine je nastala gmotna škoda v višini od 50.000 do 100.000 evrov, a zaradi tega niso preveč zaskrbljeni, saj je premoženje zavarovano.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.