Črna kronika

Zapeljal pred policijsko vozilo, vijugal po cestišču, trčil v drevo in pobegnil

Brežice, 09. 12. 2019 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brežiški policisti so imeli polne roke dela z 31-letnim voznikom, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge. Voznik je zapeljal pred službeno vozilo policije in z neprilagojeno  hitrostjo  nadaljeval z vožnjo, večkrat upočasnil in pospešil hitrost vožnje, zapeljal v križišče, kjer je odvzel prednost drugemu vozniku, zapeljal s ceste in trčil v drevo in v klop. Po trčenju je pobegnil, nato pa lažno naznanil krajo avtomobila.

Brežiški policisti so 6. 12., nekaj pred 23. uro, v okolici Brežic opazili voznika  osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu, so sporočili s PU Novo mesto. 

Zoper 31-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51  miligrama alkohola, so odredili strokovni pregled.
Zoper 31-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51  miligrama alkohola, so odredili strokovni pregled. FOTO: POP TV

Voznik je zapeljal pred službeno vozilo policije in z neprilagojeno hitrostjo nadaljeval  vožnjo, vijugal po vozišču, večkrat upočasnil in pospešil hitrost vožnje, zapeljal v križišče, kjer je odvzel prednost drugemu vozniku, v križišču Cankarjeve ulice in Orehove aleje pa zapeljal s ceste in trčil v drevo in v klop.

Pobegnil in lažno naznanil krajo avtomobila

Voznik, ki ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, je po trčenju pobegnil. Kasneje je poklical policiste, sprva lažno naznanil, da mu je nekdo ukradel osebni avtomobil, potem pa povedal, da je v času nesreče sam vozil avtomobil.

Zoper 31-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51  miligrama alkohola, so odredili strokovni pregled, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2230 evrov.

Za omenjene kršitve se vozniku izreče osem kazenskih točk. V primeru, da bo strokovni pregled potrdil vožnjo pod vplivom alkohola, bodo zoper voznika ustrezno ukrepali, so še dodali na PU Novo mesto. 
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
09. 12. 2019 17.23
+10
Je pa majster, da se zaleti in potem uspe pobegniti policistom in to pijan. Tako je pijan vijugal sem in tja po cesti, da se je policistom zvrtelo in mu niso uspeli slediti. :)
dragan krstic
09. 12. 2019 16.14
+9
A je iz Žabje vasi.
boris c
09. 12. 2019 13.12
+19
Samo pobeg z kraja prometne nesreče se kaznuje z 18 kazenskimi točkami. Tako da ne vem, kje so jih našli 8, vključno z ostalimi kršitvami.
Amasakul
09. 12. 2019 13.19
+22
Eni imajo poznanstva, pa ne pr policajih ampak pri sodnikih.