Črna kronika

Povzročitelji naleta na primorski avtocesti trije vozniki, ena oseba poškodovana

Ljubljana, 22. 03. 2019 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom se je zaradi prekratke varnostne razdalje zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih sedem vozil, povzročitelji pa so bili trije vozniki. Ena oseba je lažje poškodovana, škode pa je za 15.000 evrov. Z ugodnejšimi vremenskimi razmerami so sicer nastopili ustrezni pogoji za dela na cesti, ki jih bo zato v prihodnjih dneh več kot običajno.

Okoli 15. ure se je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih sedem vozil, povzročitelji pa so bili trije vozniki, ki niso vozili na primerni varnostni razdalji. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala, nastalo pa je za okrog 15.000 evrov škode.

Prometno-infomacijski center sicer sporoča, da so z ugodnejšimi vremenskimi razmerami nastopili ustrezni pogoji za izvajanje nujnih vzdrževalnih in drugih del na cestah, zato opozarjajo na previdnost in pozorno spremljanje signalizacije.

Opominjajo tudi na gost promet proti Planici in nazaj v času smučarskih skokov, med 21. in 24. marcem.

Prometna napoved in zapore

Zaradi sanacije mostu čez Savo v Kranju (Delavski most), predvsem v jutranjih in popoldanskih urah pričakujejo zastoje na priključku Kranj zahod, v obeh smereh.

Predor Karavanke bodo polovično zapirali v nočeh od ponedeljka, 25. marca, do petka, 29. marca, med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj. Promet bo potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom. Največja širina transporta je 3,5 metra.

V nedeljo, 24. marca, od 3. ure zjutraj do 21. ure, bodo potekala dela na južni ljubljanski ulici, na odseku Malence-Ljubljana jug (Dolenjska cesta), proti razcepu Malence. Zaprt bo pospeševalni in vozni pas. Zaradi zožanja pasov, bo hitrost omejena na 60 kilometrov na uro. Možni so zastoji.

V soboto, 23. marca, od 3. ure zjutraj do 21. ure istega dne, bodo potekala dela na odseku Malence-Šmarje Sap, proti Novemu mestu na odstavnem in voznem pasu. Hitrost vožnje bo omejena na 60 km na uro zaradi zožanja pasu. Možni so zastoji.

Z ugodnejšimi vremenskimi razmerami so nastopili ustrezni pogoji za izvajanje nujnih vzdrževalnih in drugih del na cestah.
Z ugodnejšimi vremenskimi razmerami so nastopili ustrezni pogoji za izvajanje nujnih vzdrževalnih in drugih del na cestah. FOTO: Aljoša Kravanja

V nedeljo, 24. marca 2019, predvidoma od 10. do 18. ure bo na odseku primorske avtoceste med Postojno in Logatcem proti Kopru na območju viadukta Ravbarkomanda potekala postavitev delovne zapore za dokončanje obnove viadukta. Promet bo na razdalji približno enega kilometra urejen le po enem voznem pasu. Po zaključenih delih bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po levem viaduktu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru). Desni viadukt bo namreč zaradi dokončanja rekonstrukcije stebrov oz. podporne konstrukcije zaprt predvidoma do začetka letošnjih poletnih počitnic, ko bodo obnovitvena dela na 46 let starem objektu v celoti zaključena.

Od ponedeljka, 25. marca od 19.30 do torka, 26. marca do 5. ure zjutraj, bo zaprt vozni pas v obeh ceveh predora Markovec, torej iz Kopra proti Izoli in obratno. Zapora je potrebna zaradi pregleda ventilatorjev.

V soboto, 23. marca, od 5.30 do nedelje, 24. marca do 21. ure, bodo potekala vzdrževalna dela na odseku štajerske avtoceste med Zadobrovo in Šentjakobom proti Celju. Zaprt bo vozni in pospeševalni pas ter uvoz na avtocesto iz priključka Industrijska cona Moste (Letališka cesta). Zaradi zoženja prehitevalnih pasov, bo hitrost omejena na 60 kilometrov na uro. Možni so zastoji.

Na odseku Krtina–Blagovica proti Mariboru, bodo od nedelje do torka potekala vzdrževalna dela (asfaltiranje), v tem obdobju pa bodo izmenjaje zaprti vozna in prehitevalni pas. Na območju zapor pričakujejo zastoje. V primeru slabega vremena se dela ne bodo izvajala, oziroma se bo termin prestavil za en dan v naprej.

Od petka do nedelje bo popolnoma zaprta štajerska avtocesta na relaciji Blagovica-Vransko proti Ljubljani, naslednji teden, od petka, 29. marca do nedelje, 31. marca pa bo isti odsek zaprt v smeri proti Mariboru.

Dela se bodo izvajala v vseh vremenskih pogojih. Popolna zapora navedenih odsekov AC bo postavljena zaradi izvajanja rednih vzdrževalnih del v predorih, na opornih zidovih in na trasi zaprtega dela odseka ter zaradi dokončanja nadgradnje hidrantnega omrežja v predorih Jasovnik, Trojane in Podmilj. Obvoz za čas popolnih zapor bo urejen po vzporedni državni cesti.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
22. 03. 2019 19.46
+0
ja tam bliz cestninske se mi zdi, da je en kamionar gumo menjal. Darsovec ne na roke kazal, da treba it na levi pas. Tako se je delala gužva tam. Sem imel srečo in ušel nesreči in zastojem..... Je pa prej dol pri Uncu enmu kamionarji preluftal dihtungo verjetno, se je ulila hladilna tekočina, tak da sem jo še jaz fasal po šipi, sam tip se je kr peljal najmanj 10 km, kolk sem ga še imel v ogledalu. Primorka je kr jeba zdaj, ko je polno kamionov, nikol ne veš kaj bo....
ssbobo
23. 03. 2019 19.08
-3
Uav...... Si pa veliko doživel v enem dnevu...... Pa ja nisi zaposlen v Obveščevalni.....
čevapgpt
22. 03. 2019 19.26
-2
In zakaj je še vedno gužva? Saj so akomulatorji odklopljeni...
fame01
22. 03. 2019 19.00
+4
Jest ne vem kva je folku zdej ko ni ceč cestninske postaje log pa še zmerej zbremzamo na 60 ?????? Če je pa slučajno še darsovc postavljen s tablo delo na cesti je pa polom! Dejte mal is ZKP delat pa bo velik manj nesreč pa zastojov!
lahunin
22. 03. 2019 18.27
-3
DARS DARS DARS TO JE DARS
mentorhercul
22. 03. 2019 18.15
+4
Jutri vsi prot primorski gužvo delat.........................
nopainnnogain
22. 03. 2019 17.56
+16
kolko idiotov je cesti še mal nesreč se dogaja
kaslc 1
22. 03. 2019 16.32
+14
osebni avti se imajo preveč radi ritopiki
čevapgpt
22. 03. 2019 15.43
+16
Petek, polna luna. Vsaj cestninska postaja log ni več krivec...