Črna kronika

Tovornjak na avtocesti ostal brez goriva, vanj trčila 39-letnica

Postojna, 12. 04. 2024 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na avtocesti pri izvozu Postojna se je zgodila prometna nesreča, zaradi katere sta bila nekaj časa zaprta zaviralni in desni prometni pas. 23-letnik je zaradi okvare manjšega tovornega vozila zaustavil skrajno desno na zaviralnem pasu, ga označil z varnostnimi utripalkami in se umaknil na varno mesto, nato pa je v stoječe vozilo trčila 39-letna voznica osebnega avtomobila.

Policija
Policija FOTO: Luka Kotnik

Prometna nereča se je zgodila v četrtek ob 13.36. 39-letnica je v trčenju v zadnji del manjšega tovornega vozila utrpela lažje poškodbe. 

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je tovorno vozilo obstalo, ker je zmanjkalo goriva. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja po 326. čl. KZ-1, in sicer ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom, če kdo iz malomarnosti povzroči oviro in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi. 

Voznici pa so izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, saj ni vozila tako, da bi vozilo ves čas obvladovala oziroma ga lahko ustavila pred oviro, so še sporočili iz PU Koper.