Zaradi požara v savni Term Zreče evakuirali del težjih bolnikov

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Maja Korošec /STA /
KOMENTARJI
3
V Termah Zreče je zagorelo v lesenem stropu nad finsko savno. Požar je bil sicer manjši, a gašenje zahtevno zaradi gostega dima. Gasilci so ga uspešno pogasili in evakuirali 14 težjih bolnikov. Nihče ni bil poškodovan. Prvotni sum, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi, so policisti potrdili.

Včeraj zvečer je v kletnih prostorih zdraviliškega dela Term Zreče zagorel lesen strop nad finsko savno. Na teren je prihitelo 56 gasilcev z devetimi vozili iz gasilskih društev Zreče, Gorenje pri Zrečah in Stranice, nam je povedal vodja intervencije Marijan Jelenko iz PGD Zreče. "Požar ni bil velik – zagorelo je nekaj kvadratnih metrov stropa – a je bilo gašenje zahtevno zaradi gostega dima. Težko smo našli žarišče, saj so kletni prostori veliki. Gašenje je bilo oteženo tudi zaradi slabega zračenja in visokih temperatur,"je pojasnil in dodal, da so žarišče naposled našli s termo kamero, gasilci pa so morali nositi dihalne aparate.

Gašenje je bilo zaradi visokih temperatur in gostega dima v kletnih prostorih težavno.
Gašenje je bilo zaradi visokih temperatur in gostega dima v kletnih prostorih težavno.FOTO: PGD Zreče

Gasilci so ogenj hitro pogasili, že pred tem pa so evakuirali 14 težje pokretnih bolnikov iz zdravstvenega dela v hotel, saj se je dim širil po celem objektu. "Na srečo ni bil nihče poškodovan, niti bolniki niti gasilci," je zatrdil vodja intervencije.

Jelenko je v dopoldanskem času ocenil, da je požar najverjetneje povzročila, napaka na električni napeljavi, kar je policija kasneje potrdila. "Policisti in kriminalisti so danes nadaljevali z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ter ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake oziroma najverjetneje stika na električni napeljavi," so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje. 

Pri požaru je nastala materialna škoda okoli 20.000 evrov. O požaru bodo policisti obvestili pristojo Okrožno državno tožilstvo v Celju, so še napovedali s PU Celje.