Črna kronika

Nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, voznik tovornjaka zgrmel 20 metrov globoko

Ljubljana, 13. 11. 2019 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na južni ljubljanski obvoznici na razcepu Malence iz smeri Rudnika proti predoru Golovec se je zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo s cisterno in osebni avtomobil. Voznik avtomobila je zapeljal desno in trčil v priklopnik, tega pa je zaneslo izven vozišča. Prebil je varovalno ograjo in padel z viadukta v globino približno 20 metrov. 53-letni voznik tovornjaka je umrl.

Več videovsebin
  • Policijski inšpektor o prometni nesreči na Malencah
    00:27
    Policijski inšpektor o prometni nesreči na Malencah
  • Aleksander Vrabič o povzročitelju nesreče
    00:31
    Aleksander Vrabič o povzročitelju nesreče
  • Iz 24UR: Tovornjak zdrsnil z viadukta
    02:50
    Iz 24UR: Tovornjak zdrsnil z viadukta

Nekaj po 8. uri se je na južni ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec v smeri proti Štajerski zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 53-letni voznik tovornega vozila, sicer državljan Madžarske. 

Kot sporočili s Policijske uprave Ljubljana, sta bila v nesreči udeležena tovorno vozilo s cisterno in osebno vozilo. V cisterni ni bilo nevarnih snovi. Po do zdaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ko je 41-letni slovenski voznik osebnega vozila znamke Opel corsa zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal desno in trčil v priklopno vozilo. Tovorno vozilo je nato zaneslo v desno izven vozišča, kjer je prebilo varovalno ograjo in padlo z viadukta v globino približno 20 metrov, pri čemer je voznik umrl ukleščen v kabino. Kot je podrobnosti nesreče pojasnil policijski inšpektor Aleksander Vrabič, ni pomembno, s kakšno hitrostjo je pripeljal voznik osebnega avtomobila, pomembno je, da je bila hitrost neprilagojena. S podrobnostmi o tem, s kakšno hitrostjo je vozil voznik osebnega avtomobila, ki ni bil pod vplivom alkohola ali drugih prepovedanih substanc, se bodo seznanili v nadaljevanju preiskave. "Dejstvo je, da je voznik tovornega vozila poskusil situacijo reševati, nato pa izgubil oblast," je še dodal Vrabič. Na terenu so bili tudi vodniki službenih psov. 

Po informacijh policije voznik osebnega vozila v nesreči ni bil poškodovan, nastala je večja materialna škoda. Poškodovano pa je bilo še eno vozilo, na katerega so padli deli cestne infrastrukture. Ljubljanski policisti ob tem nadaljujejo z zbiranjem dodatnih informacij o dogodku zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za kar je predvidena kazen do osmih let zapora. O vseh ugotovitvah bodo obvestili tudi pristojno okrožno državno tožilstvo.  

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil do 12.30 oviran promet v smeri Štajerske, nastajal je daljši zastoj.

Na terenu je posredovalo tudi 18 gasilcev Gasilske brigade Ljubljana s sedmimi vozili in šest gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje z dvema voziloma. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3