Črna kronika

Zaradi udara strele zagorela hiša v Lokavcu, zaradi polnilca zagorelo v hiši v Mirni

Ljubljana, 05. 06. 2018 07.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Lokavcu je udar strele zanetil požar v stanovanjski hiši. Zgorelo je celotno ostrešje in ena soba, škode naj bi bilo za okoli 15.000 evrov. K sreči pa v požaru nihče ni bil poškodovan. V Mirni pa se je pregrel polnilec za akumulatorske baterije, zato je zagorelo v pritličju stanovanjske hiše.

Gasilska intervencija je potekala več ur.
Gasilska intervencija je potekala več ur. FOTO: PGD Sveta Ana

V ponedeljek nekaj po 22. uri je zaradi udara strele zagorela stanovanjska hiša v Lokavcu, v občini Sveta Ana. Zagorela je stanovanjska hiša velikosti 5x18 metrov. Požar so v uri in pol pogasili gasilci iz PGD Sveta Ana, Lenart in Sveti Jurij. Sama intervencija s požarno stražo je potekala do torka, do 5.30. 

V požaru je bilo uničeno celotno ostrešje in ena soba. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 15.000 evrov, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. V požaru pa ni bil poškodovan nihče. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno tožilstvo. 

Zaradi polnilca zagorelo tudi v Mirni

V ponedeljek okoli 18. ure je gorela tudi večja stanovanjska hiša v Mirni na Dolenjskem. Požar so sprva do prihoda gasilcev skušali s pomočjo hidranta pogasiti bližnji sosedje. Gasilci PGD Mirna so požar v pritličju stanovanjske hiše dokončno pogasili in sodelovali pri sanaciji požara. 

Na kraju so lažje poškodovanemu občanu nudili zdravniško pomoč. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je razvidno s fotografij, ki so jih objavili gasilci, so prostori in oprema povsem uničeni. Gasilci so ožgane predmete iznesli iz hiše in prezračili prostore. Ogenj je uničil opremo v dnevnem prostoru, z dimom in sajami pa so onesnaženi tudi vsi ostali prostori dvonadstropne stanovanjske hiše. Pri intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev.

Po prvih ugotovitvah je zagorelo zaradi pregrevanja polnilca za akumulatorske baterije. Polnilec naj bi se pregrel in zagorel, ogenj pa se je nato razširil na bližnje pohištvo. Zaradi dima in ognja je nastalo za nekaj tisoč evrov materialne škode, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto. 

O požaru so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fairplayy
05. 06. 2018 07.58
+26
Če ne bomo ljudje posamezniki začeli sami spreminjat zavest in obnašanje do okolja se nam slabo piše. Je res potrebno da hrana potuje 2400 km preden pride na naš krožnik, ko je lokalno na dosegu roke, se je potrebno vozikat za vsako malenkost, je res potrebno kupovati vse v embalaži in predelano namesto osnovnih sestavin (moka, jajca, meso..), je potrebno, da je oddih na drugem koncu sveta bližnja okolica ni v redu? Namesto industrijskega kmetijstva in monokultur, ki siromaši zemljo in zastruplja zemljo hrano pridelat lokalno -bio kmetijstvo namesto objestnega košenja zelenic itd...POSADITE drevo ker absorbira največ CO