13°C

Zavračala terapijo, grozila z nožem, policist uporabil paralizator

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
N.Š /
Policisti so na Ptuju posredovali z uporabo paralizatorja, potem ko so bili zaprošeni za asistenco medicinskemu osebju. Agresivna ženska je namreč zavračala predpisano terapijo, zaradi česar je bilo potrebno zdravniško posredovanje. A se je zaklenila v svojo sobo in se na pozive ni odzivala.

Policist je uporabil prisilno sredstvo.
Policist je uporabil prisilno sredstvo.FOTO: Damjan Žibert

Gasilci so nato s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska pa se je takoj zapodila proti njim z večjim nožem. Gasilci so se umaknili, ženska pa se je usmerila proti policistu in z nožem večkrat zamahnila proti njemu. 

Policist je moral odskočiti, da je preprečil, da bi ga poškodovala, pravijo na PU Maribor. Da bi odvrnil napad nase in sodelavca, je policist uporabil električni paralizator, nato pa sta policista žensko vklenila. 

Pregledal jo je zdravnik, ki je ugotovil, da zaradi uporabe električnega paralizatorja niso nastale poškodbe. Sledila je hospitalizacija v zdravstveno ustanovo, kamor je bila oseba odpeljana z reševalnim vozilom.

Kot za tovrstne primere določa zakon o nalogah in pooblastilih Policije, bo direktor Policijske uprave Maribor imenoval komisijo, ki bo ocenila zakonitost in strokovnost uporabe prisilnega sredstva, so še pojasnili na PU Maribor. 

Koronavirus pasica nova