Črna kronika

Zbežal pred policisti, vozil v nasprotno smer in trčil v policijsko vozilo

Vrhnika, 04. 10. 2022 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

38-letnik, ki je bil pozitiven na hitri test na prepovedane droge, je po primorski avtocesti vozil nezanesljivo, zato so ga policisti ustavili na priključku Brezovica, a je še pred postopkom odpeljal. Nato je po odstavnem pasu vozil v nasprotno smer in trčil v policijsko vozilo.

Ljubljanske policiste so v ponedeljek popoldan, okoli 15. ure, obvestili o nezanesljivi vožnji voznika vozila znamke BMW. Policisti so kmalu za tem vozilo opazili na primorski avtocesti in ga ustavili na priključku Brezovica v smeri Vrhnike.

V trčenju sta se policista lažje poškodovala.
V trčenju sta se policista lažje poškodovala. FOTO: Luka Kotnik

Voznik vozila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic, je pred izvedbo postopka odpeljal s kraja naprej po avtocesti proti Vrhniki. Policista sta zapeljala za njim, zaradi zastoja na avtocesti pa sta zapeljala na odstavni pas. V tistem trenutku je po odstavnem pasu avtoceste, v smeri Ljubljane, torej v nasprotno smer, pripeljal omenjeni voznik. Da bi preprečila trčenje, sta policista zapeljala na travnato površino ob avtocesti, a sta vozili kljub temu trčili. 

S PU Ljubljana so sporočili, da sta se v trčenju policista lažje poškodovala in so ju z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski UKC. 38-letnika, ki se v nesreči ni poškodoval, so pridržali, saj je bil opravljen hitri test na prepovedane droge pozitiven, odredili pa so mu tudi strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti drog v krvi.

"Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo," so še dodali na PU Ljubljana. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

markym77
05. 10. 2022 14.50
+1
koliko je pa robe prevazal?
komarec
04. 10. 2022 10.36
+0
In kaj sedaj?
Janez Novak 13
04. 10. 2022 10.34
-2
"38-letnik, ki je bil pozitiven na hitri test na prepovedane droge, je po primorski avtocesti vozil nezanesljivo". Se pravi: najprej so opravili test na prepovedane droge in nato so mu dovolili vožnjo? Kr neki.
oježeš
04. 10. 2022 10.30
+0
In zdaj bomo tega človeka preživljali državljani. Kako noro je vse skupaj. Zakaj pa policija ne uporablja stingerjev? Ko ustavi avto problematičnega človeka pred in za avtom položijo stinger, ki nikogar osebno ne ogroža, če pa voznik pobegne, se pa ve, da s praznimi pnevmatikami ne bo pripeljal daleč, saj toliko ne, da bi se v koga namerno zaletel.
brusilec
04. 10. 2022 10.35
+0
ce bi se zaletel z tistimi praznimi pnwvmatikami bi se ziher nasel nwkdo ki bi trdil da ni bilo potrebno, da je stinger kriv da se je zaletel . tko da ne, vedno se bo nasel ker ki mu ne bo vsec. kaj je tle naredla policija narobe? vozil v kontra smer na ac ?
Razsuti Tovor
04. 10. 2022 10.18
+3
V ZDA se v določenih primerih smatra avtomobil kot orožje (heavy weapon) in so zato kazni v takih primerih primerno visoke.
jutri_pa_res
04. 10. 2022 14.44
+1
Tudi pri nas je eden, ki se je namerno zaletel v policijski avto in ubil policista, dobil 30 let.