Ženska, ki je tuja otroka z ulice peljala do CSD, bo kazensko ovadena

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
D.F. / STA
KOMENTARJI
60
Policisti bodo kazensko ovadili 66-letno žensko, ki je 22. januarja na ulici v Kopru ustavila osemletna otroka, ki sta bila na poti domov iz šole, in enega od njiju odpeljala na center za socialno delo. Koprski policisti namreč obravnavajo kaznivo dejanje protipravnega odvzema prostosti.

Na koprski policijski upravi so za Slovenske novice pojasnili, da so o kaznivem dejanju že obvestili koprsko enoto centra za socialno delo (CSD), osumljeno pa so povabili na zaslišanje in bodo zoper njo podali kazensko ovadbo na okrožno tožilstvo v Kopru.

V sredini januarja sta se dva osnovnošolca, deček in deklica, oba letnik 2011, po pouku odpravila peš domov, ko ju je na Župančičevi ulici v bližini čokoladnice ustavila starejša ženska, ju ogovorila, prijela za roke in začela vleči po ulicah Kopra – kljub njunemu nasprotovanju, v pismu, ki smo ga prejeli v uredništvo, pripoveduje družinska članica osnovnošolke. "Zagrozila jima je, da če bosta jokala, se drla ali karkoli, bo poklicala policijo in ne bosta videla več staršev," trdi. Dečka je nato pustila oditi in "mu dala poljub v slovo",deklico pa odpeljala na CSD Koper. 

(Fotografija je simbolična.)
(Fotografija je simbolična.)FOTO: Dreamstime

Koprski policisti so nato opravili razgovore z nekaterimi vpletenimi in ugotovili, da je 66-letna ženska "dejansko prijela oba otroka za roko", saj je ocenila, da ne bi smela sama postopati po Kopru, je januarja sporočila predstavnica PU Koper Anita Leskovec

Na CSD Koper so takrat potrdili, da je starejša gospa prišla v družbi enega otroka, "ki ga je pripeljala, ker je prepoznala, da je otrok v stiski," je povedala direktorica koprske enote centra za socialno delo Tjaša Rodman

PREBERI ŠE
Starejša gospa sredi Kopra osnovnošolko prijela za roke in na silo odpeljala na CSD

Stekle so vse potrebne aktivnosti, socialna delavka je zadevo prevzela, pomirila otroka in se ločeno pogovorila tako z otrokom kot z gospo. "Takoj smo poklicali starše otroka in zadevo prijavili policiji," je še takrat pojasnila Rodmanova.

Če bo osumljenka na sodišču spoznana za krivo, ji grozi kazen do enega leta zapora.