Črna kronika

Znane podrobnosti: planinka izgubila ravnotežje in omahnila v smrt

Kobarid, 15. 07. 2020 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

63-letna planinka, ki se je v torek smrtno ponesrečila v bližini Krna, je po ugotovitvah policistov izgubila ravnotežje na ozki planinski poti in padla v globino. Tam je zaradi hudih poškodb umrla.

Novogoriški policisti so sporočili podrobnosti tragične nesreče planinke na območju Batognice na Kobariškem. Kot smo poročali včeraj, se je v torek, nekaj pred 14. uro, zgodila gorska nesreča v Zahodnih Julijskih Alpah, v kateri je umrla 63-letna planinka.

Nesreča se je zgodila na območju gore Batognica. Gre za 2.164 metrov visoko goro nad reko Sočo v bližini Krna. Po ugotovitvah policistov je planinka skupaj z možem hodila po planinski poti, med hojo pa je padla po strmem pobočju s poti na robu južnega grebena Batognice.

Intervencija policije
Intervencija policije FOTO: Miljko Lesjak - GRS Tolmin

Policisti so z ogledom kraja nezgode še ugotovili, da je planinka z ozke planinske poti na strmem pobočju padla zaradi zdrsa oziroma izgube ravnotežja. Planinka je umrla na kraju nesreče, po nesreči pa so jo našli na južnem pobočju Batognice, približno sto metrov nižje pod planinsko potjo v grapi v strmem ožjem prodišču. 

Planinkin partner, ki je v času nesreče hodil nekaj korakov pred njo, je kasneje na pomoč poklical pristojno reševalno službo. Poleg policistov je na kraj nesreče odšlo tudi 12 pripadnikov GRS Tolmin in helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRS z Brnika, ki je pokojno planinko s policijskim helikopterjem prepeljala v dolino.

Intervencija policije v gorah
Intervencija policije v gorah FOTO: Miljko Lesjak - GRS Tolmin

Zdravnica ZD Tolmin je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino. Policisti so o tragičnem dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe, bovški policisti pa bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou