Črna kronika

48-letnico zabodel nekdanji zet, ki je iskal bivše dekle

Selnica ob Dravi, 12. 10. 2021 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.L., K.K.
Komentarji
0

V ponedeljek se je v Selnici ob Dravi zgodil poskus umora. 48-letno žensko je večkrat zabodel nekdanji zet, ki je v hiši iskal nekdanje dekle. Kljub prošnjam 48-letnice hiše ni želel zapustiti. Žensko je zabodel v predel prsnega koša in vratu ter pobegnil s kraja dogodka. 29-letnika je Policija izsledila po dveh urah, grozi pa mu zaporna kazen najmanj 15 let zapora.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO: Shutterstock

Policisti PP Ruše in policisti PP vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor so na kraju dogodka, v stanovanjski hiši, našli 48-letno žensko, ki je bila večkrat zabodena. Policisti so z ogledom kraja dogodka in zbiranjem obvestil ugotovili, da je poskus umora izvršil nekdanji zet 48-letnice. Okrog 11. ure istega dne je 29-letnik iskal 21-letno bivšo partnerko, s katero sta do nedavnega živela v triinpolletni zunajzakonski skupnosti. 

Zaradi predhodnih groženj mu je 48-letna ženska poskušala preprečiti vstop, kar ji ni uspelo. Kljub pojasnilu, da hčere ni doma, je moški nasilno vstopil v hišo in to preveril. Ob tem je grozil, da jo bo ubil. Ženska ga je želela pomiriti, osumljeni pa jo je fizično napadel. Žrtev je brcal in udarjal z rokami, medtem je s kuhinjskega pulta pograbil nož in jo večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu, nato je zapustil hišo in se odpeljal z osebnim avtomobilom. 

V obsežni policijski akciji so osumljenega izsledili. Kot smo že poročali, je pri iskanju sodeloval tudi policijski helikopter. Po dveh urah so ga prijeli na območju PU Celje, natančneje na območju Pohorja, kjer so mu odvzeli prostost.

Na kraj so prihiteli reševalci in zdravnik iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki so ženski nudili prvo pomoč in jo odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostala na zdravljenju. 

Z  navedenimi ugotovitvami sta bila seznanjena dežurna preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna tožilka. Dežurna državna tožilka se je udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica. Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja je predpisana zaporna kazen najmanj petnajst let, sporoča PU Maribor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3