Črna kronika

Znani rezultati obdukcije: Za Slovenca usodnih več telesnih poškodb

Poreč, 02. 05. 2023 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.S., M.P.
Komentarji
0

Dva dni po tragični nesreči v Poreču, v kateri se je smrtno ponesrečil 25-letni Slovenec, je hrvaška policija razkrila rezultate obdukcije. Kot so pojasnili za naš portal, je vzrok za smrt več telesnih poškodb, ki so nastale zaradi padca z višine.

Kot so še za 24ur.com pojasnili na istrski policijski upravi, so med obdukcijo vzeli tudi vzorce krvi in urina za nadaljnje analize. Po do zdaj znanih ugotovitvah policistov nesrečni dogodek nima znakov kaznivega dejanja smrt je torej nastopila kot posledica nesreče. 

Prevoz posmrtnih ostankov pokojnega Slovenca bo organizirala njegova družina, so še dodali. 

Spomnimo, v noči na nedeljo se je v Poreču na tradicionalnem 'Spring breaku' smrtno ponesrečil 25-letni slovenski državljan, ki je padel s strehe enega od apartmajskih blokov. Padel je z višine približno osmih metrov. 

Kompleks apartmajev, kjer se je zgodila nesreča
Kompleks apartmajev, kjer se je zgodila nesreča FOTO: POP TV

Za 24UR so včeraj spregovorili stanovalci v apartmajih, med drugim tudi očividec, ki je videl padec in prvi priskočil na pomoč. "Videl sem, ko je bil eden ravno v zraku in se je tukaj dol ... Na tisti balkon je plezal in je tukaj priletel. In sem ga vprašal, če je v redu. Pa se ni odzval. In sem tekel tja dol, da bi videl, kaj je ... Sem ga dal na bok in sem klical na pomoč, da so prišli," je povedal Samo Kopušar. 

Dogodek 'Spring break' sicer tradicionalno poteka v organizaciji agencije Collegium Mondial Travel, kjer so pojasnili, da 25-letnik v Poreč ni prišel v sklopu njihovih organiziranih odhodov. Kljub temu so opravili pregled vseh varnostnih protokolov in dogodek secirali po urah. "Kljub temu se je to zgodilo znotraj resorta, kjer se je dogajal tudi naš dogodek. In smo šli čez celoten protokol z vsemi ljudmi, ki so bili prisotni," je povedal direktor Collegium Mondial Travel Andrej Kačič.