Golf

Čudež v Smledniku

Smlednik, 09. 09. 2009 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubitelji golfa lahko pogosto z začudenjem beremo informacije o izrednih dosežkih na tujih zelenicah. Toda tokrat skorajda neverjetna novica prihaja izpod Šmarne gore.

Na golf igrišču Diners Club Ljubljana se je na družabnem turnirju zgodil pravi čudež!

Na deseti luknji, gre za par 3, dolg 140 metrov, je najprej mladinec iz Kranjske Gore Nik Gačeša dosegel HOLE IN ONE, takoj za njim pa je na isti luknji v istem flightu žogico udarila še Dušanka Kolčan in, ne boste verjeli, tudi ona poslala žogico v luknjo.

Nik Gačeša in Dušanka Kolčan sta igrala v isti skupini in oba na isti luknji dosegla hole in one. Dosežek, kakršnega v Sloveniji še ni bilo
Nik Gačeša in Dušanka Kolčan sta igrala v isti skupini in oba na isti luknji dosegla hole in one. Dosežek, kakršnega v Sloveniji še ni bilo FOTO:

Tako  sta se kar dve žogici naenkrat znašli v luknjici, kar je dosežek in posebnost svetovne razsežnosti, ki se je v bogati svetovni zgodovini golfa primerila le nekajkrat. To je prvi zgodovinski tovrsten dosežek v Sloveniji, katerega bo težko prekositi. Dogodek je slikovito opisal Matjaž Cirman, ki je vse skupaj opazoval iz 11. udarjališča in bil seveda presenečen, ko je opazoval neverejtno srečen razplet.

Igralca žal nista lastnika kartice Diners Golf zato sta zapitek plačala sama. Sicer sta bila na letos odprtem igrišču to drugi in tretji uradni HOLE IN ONE, prvega je pred dobrim mesecem dosegel Tomaž Slavec na 9. luknji. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.