Dan najlepših sanj

Celo življenje je hrepenela po toplini, zdaj jo je našla

Velenje, 09. 11. 2018 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Cvetki Omerzu se dva tedna po presenečenju v oddaji Dan najlepših sanj zdi, kot da še vedno sanja. To, da je našla svojo družino, ji pomeni vse na svetu. Končno je občutila toplino in povezanost, ki ju je pogrešala, odkar pomni.

Cvetka Omerzu je deset let iskala svojega očeta in ga na koncu s pomočjo ekipe Dan najlepših sanj tudi našla. DNK analiza je potrdila, da je res hči Miloslava Stojanoviča, ki je pred letom dni žal preminil. Ekipi pa je uspelo najti Cvetkinega polbrata Dragana in polsestro Svetlano, kar jo navdaja z občutji čiste sreče. Cvetka dva tedna po presenečenju: "Še vedno mislim, da sanjam. Lepe sanje so."

Hvaležnost
Hvaležnost FOTO: Miro Majcen

Zaupala nam je, da je pred tem nastopila že v oddaji na srbski televiziji Pink, a njenega očeta niso našli. Ekipi oddaje Dan najlepših sanj je to uspelo. Ker z mamo in drugima polsestrama nima pristnih, globljih odnosov, je presrečna, da je našla svojo drugo družino. Na vprašanje, koliko ji to v resnici pomeni, je odgovorila: "Vse na svetu. Zdaj sem našla njih in vsi se pogovarjamo med seboj in se imamo radi. Oni hočejo ostati v stikih z menoj. To potrebujem, drugega ne. Tudi žena mojega očeta, ki je še vedno živa, me vabi k sebi, tam me čaka soba, kar je zelo lepo. Je rekla, da sem mu čisto podobna. Me je že sprejela, povedala je, da ima sedaj eno hčer več. Toplo, lepo."

Obžaluje edino to, da je bila leto dni prepozna. Cvetka: "Ko bi se vsaj en dan lahko z očetom pogovarjala, pa ne morem. Zaradi tega mi je pa hudo." A Cvetka ga je vendarle uspela spoznati – skozi pripovedovanje polbrata, polsestre in drugih sorodnikov. Cvetka: "Govorili so mi, kakšen je bil. Bil je čudovit. Bil je iskren, strog, ljubeč, družinski. Pravijo, da sem mu jaz najbolj podobna, bolj kot moja polsestra in polbrat."

Združeni v oddaji Dan najlepših sanj
Združeni v oddaji Dan najlepših sanj FOTO: Miro Majcen

Ko sta bila Dragan in Svetlana v Sloveniji, jima je vsak dan skuhala kosilo, peljala ju je na Bizeljsko, pa v Brežice, pokazala jima je tudi, kam je njen oče "hodil vasovat". Ker sta morala iti na poroko, sta se vrnila v Srbijo, sicer bi še ostala. Razšli so se v solzah in z željo, da bi se kmalu spet videli. Zdaj se redno slišijo po telefonu in ‘se gledajo’ preko Viberja. Cvetka: "Občutek imam, ne kot da smo se šele zdaj spoznali, ampak kot da bi odraščali skupaj."

Prijetno druženje
Prijetno druženje FOTO: osebni arhiv

Cvetka se spominja, kako se je počutila, ko sta hodila na obiske k sorodnikom njenega moža, ki prihaja iz srbskih Užic. Takrat je bila navdušena nad tem, kako zelo so povezani med seboj, po čemer je hrepenela tudi sama. Cvetka: "Zdaj imava pa oba lepi družini na jugu. Moj sin je rekel: "Zdaj si pa našla nekoga, ki te ima zares rad.""

Cvetkina družina se je na njeno veselje povečala.
Cvetkina družina se je na njeno veselje povečala. FOTO: Miro Majcen

Tako kot ima Cvetka rada oddajo Dan najlepših sanj. Ne zamudi prav nobene in tudi jutri ob 20. uri bo spremljala nova presenečenja, ki bodo, tako kot njej, spremenila življenja treh dobrih duš.

Lahko ste zraven, ko nekomu spremenimo življenje in mu uresničimo divje sanje.

Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.