Dan najlepših sanj

Dvojno presenečenje za priljubljeno učiteljico

Velenje, 29. 09. 2018 21.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Maja je bila do svojih učencev kot druga mama in še danes so ji hvaležni za čudovito popotnico za življenje. Skupaj z ekipo oddaje Dan najlepših sanj so ji zato izpolnili dolgoletno željo, nato so jo razveselili še s svojim prihodom.

Maja je varovanka Doma upokojencev Slovenj Gradec in je upokojena predmetna učiteljica fizike in matematike. Povedala je, da v letih poučevanja ni imela težav ali konfliktnih okoliščin, da je imela rada svoje učence in se je do njih vedla, kot si je želela, da bi se oni vedli do nje. Še posebej je imela rada razred, katerega učenci so ji, ko se je šola zanje že končala, kar na dom prinesli torto za rojstni dan. Bila je njihova razredničarka, imeli pa so jo tako radi, da so jo redno vabili na obletnice valet, in ona se je z največjim veseljem odzvala.

Nadvse simpatična Maja je upokojena predmetna učiteljica fizike in matematike.
Nadvse simpatična Maja je upokojena predmetna učiteljica fizike in matematike. FOTO: Miro Majcen

Učenci, ki so zdaj že odrasli, so povedali, da jim je bila kot druga mama, ljubeča, prijazna, poštena, srčna, empatična in korektna, da ni delala razlik med njimi. Učila jih je, da se ne smejo kregati, da se morajo spoštovati, jim ukoreninila prave vrednote, obenem pa predala veliko znanja. Čeprav niso marali fizike in matematike, so prav zaradi nje uživali v njenih urah. Menijo, da je naredila veliko dobrega v svojem življenju, in upajo, da se ji bo to povrnilo. Iz njihovih ust je šlo v ušesa ustvarjalcev oddaje Dan najlepših sanj.

Z ljubeznijo v očeh je gledala posnetke svojih učencev.
Z ljubeznijo v očeh je gledala posnetke svojih učencev. FOTO: Miro Majcen

In kaj je bila velika želja nadvse simpatične Maje? Francoščina je bila njena ljubezen že vse od mladosti, a se je pozneje odločila za študij fizike in matematike. Ko se je upokojila, je začela obiskovati tečaje, a jih zaradi bolezni, ki jo je priklenila na voziček, ni mogla dokončati. Ko je izvedela, da ji je ekipa oddaje plačala tretjo stopnjo tečaja francoščine, je bila Maja presrečna: "A vas lahko kušnem?" In je poljubila Petra na lice. Na koncu so jo s svojim prihodom razveselili njeni učenci, ki so presenečenje tudi zakuhali, in so se kar sami javili, da bodo svojo ljubo učiteljico vozili na tečaje.

Presenečenje!
Presenečenje! FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mitja Sekav?nik
18. 05. 2020 08.58
Oddaje (še) nisem pogledal. Moram pa priznati, da je bila to moja najboljša učiteljica v 20 letih šolanja, res Maja kapo dol, vse dobro ji želim.
linkok
30. 09. 2018 13.45
-12
sluzasti poles.
minkica91
30. 09. 2018 12.46
-21
to se mi pa zdi da ni za oddajo. Sicer nimam proti temu, da se učenci zahvalijo svoji učiteljici, če je bila res tako vredu, ampak to bi lahko storili na drug način, ne pa da je to stvar cele slovenije.
bmwgs
30. 09. 2018 08.24
+51
Super učiteljica .
FIGEC
30. 09. 2018 09.01
+33
Žal je takih zelo malo, zato so edinstvene.
Desnica boli
30. 09. 2018 08.17
+54
Čudovita zgodba. Prijaznost se s prijaznostjo vrača.