Dan najlepših sanj

Do solz so ganili delavno in pošteno 17-letnico

Velenje, 24. 11. 2018 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa oddaje Dan najlepših sanj je osrečila pridno, pošteno in skromno 17-letno Hijacinto. Zaradi nepričakovanega darila, diatonične harmonike, ki si jo je nadvse želela, je bila ganjena do solz.

Hijacinta živi na veliki kmetiji in pogosto vstane že ob petih zjutraj, da počisti v hlevu in nakrmi živino. Nato gre v šolo, je namreč dijakinja mehatronike, po šoli pa se spet loti dela na kmetiji, ki ga nikoli ne zmanjka. Staršem pomaga skrbeti za 23 krav molznic in še nekaj teličkov, loti se tudi vseh ostalih opravil, med drugim vozi traktor.

Hijacinta obožuje narodnozabavno glasbo in pleše pri folklorni skupini Koleda iz Velenja.
Hijacinta obožuje narodnozabavno glasbo in pleše pri folklorni skupini Koleda iz Velenja. FOTO:

Urška, Hijacintina najboljša prijateljica, je Petru Polesu zaupala, da v osnovni šoli zaradi dela na kmetiji ni imela veliko prijateljev. Bila je tudi tarča posmeha, a se ni pustila in je ostala ponosna na svojo družino in kmetijo. Urška je še dodala, kako zelo delavna in poštena je Hijacinta. Ko ji je pomagala pri delu ali ji posodila kakšno oblačilo, se ji je vedno oddolžila z domačimi dobrotami. Čez poletje je poleg dela na kmetiji opravljala še študentsko delo, da je članom folklorne skupine Koleda vrnila denar za potovanje v Ameriko, ki si ga takrat ni mogla privoščiti.

Pozorna prijateljica Urška
Pozorna prijateljica Urška FOTO:

Hijacintina velika želja je bila povezana z njeno veliko strastjo, frajtonarico. Nanjo se uči igrati kar sama, a smo se lahko prepričali, da ji gre odlično od rok. Želela si je zaigrati še več pesmi, a jih ni mogla, saj njena frajtonarica nima potrebnih gumbov, poleg tega meh ni več v najboljšem stanju. Odslej bo lahko igrala prav vse pesmi, saj ji je ekipa oddaje Dan najlepših sanj podarila prav takšno frajtonarico, kot si jo je želela. Zaradi lepega, nepričakovanega darila Hijacinta ni mogla zadržati solz.

Ganljiva Hijacintina reakcija na lepo presenečenje.
Ganljiva Hijacintina reakcija na lepo presenečenje. FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lev07
26. 11. 2018 08.29
+10
Srečno Hijacinta! Ne razumem pa, kakšen človek daje minuse pri teh pohvalnih komentarjih za tako osebo, kot to dekle je?
jafalical
25. 11. 2018 10.35
+25
Mirovnik spodaj, lepo napisano in je tudi mene ganilo ob gledanju odaje.Punca je tako naravna, lepa, neizkvarjena,postena, predvsen zelo delovna...vse v super lativih.Naj jo le razveseljuje igranje, naj se ima ta folkrorna skupina se naprej tako rada kajti malo je takih.Hiacinti pa vse dobro in veselo naprej.
bmwgs
25. 11. 2018 09.59
+31
Takih deklet se res mora spoštovat ,kapo dol res sem vesel da so ji skozi to odajo uresničili veliko željo , podpiram vse kar je v tej odaji z voditeljem vred , punca ti pa veselo igraj.
brabusednet
25. 11. 2018 09.58
+22
Mnoge naj si vzgled po njej vzamejo,ne se vzgledovat po tistih,ki se afnajo po časopisih in medijih,ki vedo,kam glavo obrnit.
Apostol1
24. 11. 2018 21.14
+135
S takole punco se splača poročiti , skoraj edini pogoj je ženin da nima dveh levih rok, drugače pa šalo na stran , take novice mi vedno grejejo srce , ko se nekdo potrudi ,da osreči drugega človeka in hvala vsem ki ste sodelovali pri tej obdaritvi.
edvinedvin
24. 11. 2018 21.03
+123
zelo lepo , dans imeti kmetijo je carstvo, živiš v naravi z ljubečimi živalcami, ne pa v mestu z hudobnimi zakopleksanimi faušastimi bedaki .
korintos23
25. 11. 2018 09.25
-11
Ti si samo za plastične, žive bi ti od lakote pomrle.
pozitivno
24. 11. 2018 20.50
+98
Zelo lepo, bravo!
detect
24. 11. 2018 20.42
+160
takih punc je v Sloveniji zelo malo.vsa čast ji.bravo.