Dan najlepših sanj

'Ko vidiš te očke, ki se bojijo, da njena pot ne ugasne ...'

Velenje, 01. 12. 2018 21.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa oddaje Dan najlepših sanj je podprla prizadevanja Albine Karmuzelj za uresničitev življenjskih sanj nadarjene Eve Vrečko. 18-letnica bo lahko z novim instrumentom stopila na pot profesionalne violinistke.

18-letna Eva Vrečko igra na violino, v katero je zaljubljena že od majhnih nog, njena želja pa je, da bi postala članica filharmoničnega orkestra. Vsak konec tedna zato potuje v Salzburg na Univerzo Mozarteum, obenem je vzorna dijakinja, ki obiskuje kar dve gimnaziji. Ustvarjalcem oddaje je njeno željo zaupala dobrotnica Albina Karmuzelj, predsednica Zveze prijateljev mladine Šentjur, ki ji pomaga na poti do njenih sanj.

Eva med čakanjem na nastop v studiu
Eva med čakanjem na nastop v studiu FOTO: Miro Majcen

Albina je povedala, kako zelo ustvarjalna, delovna in vztrajna je Eva. Je tudi izjemno talentirana, toda na poti do njenih sanj jo ovira njena stara violina. Albina je zato dala pobudo za zbiranje denarja za nakup nove violine, ki pa je zelo draga. Albina: "Ko vidiš te očke, ki se bojijo, da njena pot ne ugasne ... Srce boli, če vidiš da bi samo denar bil tisti, da bi ji zaprl pot." S pomočjo dobrih ljudi so zbrali nekaj več kot 10.000 evrov, nakar ni bilo več donacij.

Dobrotnica Albina Karmuzelj ni dovolila, da se razblinijo velike sanje.
Dobrotnica Albina Karmuzelj ni dovolila, da se razblinijo velike sanje. FOTO: Miro Majcen
Zamujene oddaje vas čakajo na VOYO.
Eva se je nato Petru in Albini pridružila v studiu in z gledalci delila rezultate svojega dela. Vadi 4 do 5 ur na dan, njena profesorica pa je za Dan najlepših sanj potrdila, da jo zaradi njene nadarjenosti, delavnosti in vpijanja znanja čaka izredno lepa prihodnost. A dejstvo je, da bi potrebovala novo violino. Eva je razložila: "Lahko se zelo trudiš in igraš z neko tehniko, ampak ne izvabiš enakega ali tako dobrega zvoka. Moraš se veliko bolj potruditi in veliko bolj delati."
Eva je med igranjem na violino v svojem svetu
Eva je med igranjem na violino v svojem svetu FOTO: Miro Majcen

Evina mama je pojasnila, da so stroški šolanja gromozanski in da nova violina stane tudi 15.000 evrov, kar je zanjo nedosegljivo, saj sama preživlja družino. Kot ljubeči mami, ki želi svojemu otroku vso srečo tega sveta, ji je bilo težko pri srcu.

Trenutek, ko so izginili Evini strahovi
Trenutek, ko so izginili Evini strahovi FOTO: Miro Majcen

Ustvarjalci oddaje Dan najlepših sanj so zato skupaj s pokroviteljem Zelene doline poskrbeli, da bo lahko nadarjena Eva vendarle stopila na pot profesionalne violinistke. V dar je prejela povsem novo novo violino, zaradi česar je bila resnično ganjena.

Evina sreča
Evina sreča FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIGEC
02. 12. 2018 17.55
+1
Pero, saj ne rečem..., smotan si kak joint iz cajtng, ampak tu pa si se našel. Bravo! Evi pa želim vse lepo z novo violino. Sem kitarist in mi pri vseh svetnikih ni jasno, zakaj je dobra violina tako draga, ker dobro kitaro že za dobrega jurja dobiš. A kakorkoli, naj ji dobro služi in izvablja aplavze od ljudi...
brabusednet
02. 12. 2018 10.08
+16
Do takih se država mačehovsko obnaša.Politiki od takih talentov glavo stran obračajo.
anakondabox
16. 12. 2018 18.04
-2
Točno to. Če bi zavist in skopost goreli, bi imeli zastonj ogrevanje! #toplota
misterbin
02. 12. 2018 09.30
+37
Edina pametna oddaja kar jih imajo tv postaje .Čestitke
tinitoni
02. 12. 2018 08.50
+41
Zame osebno ena boljsih oddaj ki so se zgodile na pop tv ...
Borec21
02. 12. 2018 08.14
+45
Izjemni ljudje srcnosti kar dobro začini sam Peter in njegov stil hvala za take oddaje da se ljudje malo zamislimo
bundy crocodile
01. 12. 2018 21.51
+109
Poles, dober si, majke mi. Nisem ravno nekaj na romantiko ipd. ma tebi rata še največji barabi izpulit solzo iz oči. Fantastično ;D