Dan najlepših sanj

Dve presenečenji za velikega kavalirja Janeza

Velenje, 24. 11. 2018 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dobrodušni Janez Ocvirk je po več kot pol stoletja zaigral na orgle. Potrdil je, da je doživel svoj dan najlepših sanj, a ekipa mu je pripravila še eno presenečenje.

Janez Ocvirk je 87-letni stanovalec Doma upokojencev Polzela, ki slovi po ljubeznivosti. Zelo rad pomaga svojim sostanovalcem, še najrajši svoji izbranki Mariji. Imel pa je neuresničeno željo, za katero je prav dobro vedela Tjana, prostovoljka v domu, ki je tudi pisala ustvarjalcem oddaje Dan najlepših sanj.

Peter Poles preseneča v stilu
Peter Poles preseneča v stilu FOTO: POP TV

Videli smo lahko, kako ga je Peter Poles presenetil v domu in ga odpeljal do cerkve v Žalcu, kjer je lahko po več kot 50-ih letih zaigral na orgle. Janez je samouk, a je bil kljub temu glavni organist v žalski cerkvi, obenem je vodil zbor. Nehal je igrati, ko je prišel nov duhovnik, ki si je želel imeti poklicnega organista.

Janezov dan najlepših sanj
Janezov dan najlepših sanj FOTO: POP TV

Dobrodušni Janez si ni mislil, da bo še kdaj zaigral na orgle. Njegov komentar v studiu je povedal vse: "Dan najlepših sanj." Potrdil je, da je nadvse užival, in razkril, da je pesem posvetil svoji Mariji, za katero bije njegovo srce. A ekipa mu je pripravila še eno presenečenje. Odslej bo lahko igral, kadar mu bo srce poželelo, saj se je v dom vrnil s čisto novimi klaviaturami.

Dvojno veselje za simpatičnega Janeza
Dvojno veselje za simpatičnega Janeza FOTO: Miro Majcen
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jafalical
26. 11. 2018 12.25
+3
Neverjeten gospod, krasna oseba z duso in telesom.Tako me razveseli, ko vidim , da je urejen, čist, da skrbi za higieno, da se zna obnasat...ker ne morem verjet vcasih svojim ocem, da nekateri, ne govorim za vsakega, ki je starejsi, govorim o nekaterih,ki imajo roke, noge, se dobro drzijo kljub starosti, a se jim ne da biti urejen, cist, spoštljivo naravnan...Ta gospod bi lahko predaval o vsem tudi izven doma, starejsim, ko se pocutiju kljub moci, solidnem zivljenju, tako brez ciljne, da se od "dolgcajta" izgubijo v lahko se kako krasnem zivljenju, ne glede koliko imas denarja...
Lev07
26. 11. 2018 08.25
+2
Tale ata je pa taprava "faca"!