Dan najlepših sanj

Marija v studiu Dan najlepših sanj doživela čudež

Velenje, 15. 11. 2018 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariji Dormiš Ribarsky je ob srečanju s sestro, ki je ni objela več kot 40 let, srce skoraj skočilo iz prsi. Pravi, da je v studiu Dan najlepših sanj doživela čudež. O tem, koliko ji pomeni združitev, pa so največ povedale kar njene solze.

Marija Dormiš Ribarsky si je že dolgo želela v živo ogledati oddajo Dan najlepših sanj, ni pa pričakovala, da jo bo na snemanju doletelo presenečenje, zaradi katerega ji je skoraj zastalo srce. Marija: "Res si nisem mislila, da se čudeži dogajajo, da sem jaz to doživela." Ekipa jo je namreč uspela združiti s sestro Ano, s katero sta se nazadnje videli pred 40 leti.

V studiu Dan najlepših sanj se dogajajo čudeži.
V studiu Dan najlepših sanj se dogajajo čudeži. FOTO: Miro Majcen

Ob vprašanju, kako je bilo po toliko letih objeti svojo sestro, so Marijo preplavila silna čustva. Marija v solzah: "A veste, kako? Zelo lepo. Vseskozi sem si želela, da bi prišli skupaj. Mislila sem, da mi bo srce skočilo iz prsi, ko mi je Peter Poles povedal, da je moja sestra z nami. Sem bila res v šoku. Tega si res nisem predstavljala, niti pomislila na kaj takega." Noro je bilo tudi po oddaji. Marija namreč ni dohajala odgovarjanja na številne telefonske klice. Marija: "To bi mi kmalu telefon pregorel. Še danes sem imela že tri klice, vsak dan se najde kdo, ki me pokliče."

V objemu po več 40 letih.
V objemu po več 40 letih. FOTO: osebni arhiv

40 zamujenih let je seveda nemogoče nadoknaditi, a sestri sta poskušali čim bolj izkoristiti čas, ki sta ga imeli na voljo za druženje. Težave sta imeli s sporazumevanjem, saj Marija ne zna angleško, Ana pa ne slovensko, zato sta potrebovali pomoč družinskih prevajalcev.

Združitev jima pomeni ogromno, zato sta ekipi Dan najlepših sanj neizmerno hvaležni.
Združitev jima pomeni ogromno, zato sta ekipi Dan najlepših sanj neizmerno hvaležni. FOTO: osebni arhiv

Skupaj sta se odpravili na Bled in seveda v Bački Petrovac v Vojvodino in tam obiskali vse sorodnike, ki jih ni malo. Ana je imela željo obiskati tudi grob njune matere in zasaditi rožo. V veselem spominu pa ji bo ostala vožnja s kolesom, med katero sta se spet počutili kot dve mladi dekleti. Za vse, kar je ji je bilo dano zaradi prizadevnosti njenih najdražjih in ekipe Dan najlepših sanj, je zato neizmerno hvaležna.

Lahko ste zraven, ko nekomu spremenimo življenje in mu uresničimo divje sanje.

Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.