Dan najlepših sanj

Miha in Breda z novim vozičkom do dveh zlatih medalj

Velenje, 30. 11. 2018 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miha Rednak, ki so ga ustvarjalci oddaje Dan najlepših sanj presenetili s profesionalnim plesnim vozičkom, je skupaj s soplesalko Bredo Košir na mednarodnem tekmovanju v športnem paraplesu posegel po kar dveh najvišjih mestih.

Miha Rednak se je rodil s cerebralno paralizo in je od majhnih nog priklenjen na voziček. Pred tremi leti se je začel ukvarjati s plesom, ki je postal njegova strast. Ko sta z Bredo Košir združila moči, sta kljub Mihovi težki obliki cerebralne paralize kmalu osvojila naziv državnih prvakov. Da bi lahko svoj talent nadgradil in dosegal nove uspehe, so mu ustvarjalci oddaje Dan najlepših sanj na Bredino pobudo poklonili po meri izdelan profesionalni plesni voziček.

Plesati smo ju lahko videli tudi v studiu Dan najlepših sanj.
Plesati smo ju lahko videli tudi v studiu Dan najlepših sanj. FOTO: Miro Majcen
Zamujene oddaje vas čakajo na VOYO.
Miha je svoj talent že potrdil na Malti, kjer sta se z Bredo udeležila dogodka Malta Open Dance Spectacular, tekmovanja v športnem paraplesu. Breda: "Vzdušje je bilo fenomenalno in komaj sva čakala, da se odpraviva na parket, da pokaževa, kaj sva se naučila, preizkusiva nov plesni voziček in da preprosto uživava. Z novim vozičkom je bil Miha veliko hitrejši, bolj spreten pri obratih, imel je boljšo in lepšo držo, manj težav pri usmerjanju vozička in izvajanju posameznih figur v plesu."
Z Malte s kar dvema zlatima medaljama
Z Malte s kar dvema zlatima medaljama FOTO: Facebook

Tekmovala sta v kategoriji začetnikov combi 1, prvi dan sta plesala standardne plese, angleški valček in quickstep, drugi dan pa latinskoameriške, sambo in cha-cha-cha. Obakrat jima je uspelo osvojiti zlato medaljo. Breda: "Mislim, da je bila to za naju enkratna izkušnja, saj si nisva predstavljala, da bova že na prvi skupni mednarodni tekmi in moji prvi mednarodni tekmi v življenju v obeh kategorijah zasedla prvo mesto. Res ne bi mogla biti srečnejša in bolj zadovoljna. Že zdaj komaj čakava, da se znova podava na parket." Mihu in Bredi iskreno čestitamo in jima želimo še vrsto plesnih podvigov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

snacks
30. 11. 2018 11.33
+20
Čestitke obema. Če lahko rečem je pa ful lepa.
barbamama
30. 11. 2018 11.25
+25
Čestitam obema.