Dan najlepših sanj

'Ne morem verjeti, da se lahko zgodi kaj takega'

Velenje, 16. 10. 2018 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alojz Misja še danes predeluje presenečenje, ki so mu ga pripravili ustvarjalci oddaje Dan najlepših sanj na pobudo njegovega sina Aleša. Za seboj ima že dve učni uri, njegov učitelj baritona pa je član slovenskega narodno-zabavnega ansambla.

Alojz še danes ne najde besed, s katerimi bi opisal svoja občutja, ki so ga preplavila v studiu oddaje Dan najlepših sanj. Ustvarjalci so ga namreč presenetili s čisto novim baritonom. Alojz: "Še vedno ne morem verjeti, da se lahko zgodi kaj takega, da te doleti kaj takega." O tem je sanjal, odkar se je njegov stari bariton pokvaril, finančne razmere pa mu niso dopuščale, da bi si kupil novega. Vsakič, ko je njegov sin prišel na obisk in v roke vzel harmoniko, mu je bilo strašno hudo, ker ni mogel zaigrati skupaj z njim. Ko mu je Peter Poles povedal še, da bo lahko kar leto dni hodil na učne ure, pa je bil ganjen do solz. Alojz: "Iz mojega srca hvala. Ne znam drugega povedati."

Popolno presenečenje
Popolno presenečenje FOTO: Miro Majcen

Odzivi njegovih prijateljev in sorodnikov na presenečenje v oddaji so bili neverjetni, bilo je vsega, od čestitk, do solza. Alojz: "Ko greva z ženo na sprehod, imava vsak dan še in še oboževalcev zraven. Zdaj sem televizijska zvezda. "Kako dela bariton? V redu dela bariton?" Samo to zdaj slišim."

Presrečni Alojz in njegov sin Aleš po snemanju oddaje
Presrečni Alojz in njegov sin Aleš po snemanju oddaje FOTO: Miro Majcen

Za seboj ima že dve učni uri igranja na bariton, njegov učitelj pa je Aljaž Goličnik iz ansambla Šepet. Začela sta z dihalnimi vajami, pri čemer se je Alojz šalil: "Saj diham, a ne vidiš?" Nadaljevala sta s treningom vibracije ustnic. A Alojz kljub temu, da na svoj bariton še ne igra, neizmerno uživa, ker se že veseli, da bo iz iz njega znal izvabiti tisti pravi glas, ki mu privabi solze v oči. Optimistično napoveduje, da bo to že čez pol leta.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Že to soboto ob 20. uri pa nove ganljive zgodbe v novi oddaji Dan najlepših sanj.

Lahko ste zraven, ko nekomu spremenimo življenje in mu uresničimo divje sanje.

Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.