Dan najlepših sanj

Neopisljiva sreča za družino, bili so njihovo zadnje upanje

Velenje, 08. 12. 2018 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ljubeča družina iz Bilj pri Novi Gorici se je povsem obupana obrnila na ekipo oddaje Dan najlepših sanj. Zaradi ločitve od enega družinskega člana so čutili veliko praznino in žalost, še posebej njegova mama Yaniris. Ekipa je bila kos zahtevnemu izzivu in je sezono zaključila z nepozabno zgodbo o združitvi, ki je prinesla srečo in spremenila življenje celotni družini.

Več videovsebin
  • Združitev, ki je prinesla srečo in spremenila življenje celotni družini
    04:18
    Združitev, ki je prinesla srečo in spremenila življenje celotni družini
  • Ekipa Dan najlepših sanj sprejme Miguela Angela
    01:45
    Ekipa Dan najlepših sanj sprejme Miguela Angela
  • Miguel Angel se uči slovenskega jezika
    01:08
    Miguel Angel se uči slovenskega jezika

Jimmy iz Bilj pri Novi Gorici je v studio Dan najlepših sanj prišel v upanju, da bosta z ženo dobila letalske karte, s katerimi bi lahko obiskal tasta in taščo v Dominikanski republiki, kjer ima njegova žena Yaniris 12-letnega sina. Povedal je, da sta že poskušala pridobiti dokumente, s katerimi bi lahko prišel v Slovenijo, a sta bila dvakrat neuspešna. Ko ju je Peter Poles odpeljal iz studia, smo izvedeli, kaj je ekipa pripravljala v resnici. Peter Poles: "Izpolnili bomo željo življenjskega pomena, ki bo tej prisrčni družini prinesla mir in srečo."

Ida: "Vi ste zadnje upanje."
Ida: "Vi ste zadnje upanje." FOTO: Miro Majcen

Zgodba se je začela, ko se je Jimmyjeva mama Ida obrnila na ekipo Dan najlepših sanj. Povedala je, da je družina njenega sina nesrečna, ker ob sebi nimajo enega člana. Yaniris je bila zaradi težkih življenjskih razmer prisiljena zapustiti Dominikansko republiko. V Sloveniji je našla službo, da bi lahko skrbela za svojega sina, ki je v tem času živel pri starih starših, Yaniris pa je spoznala Jimmyja, se z njim poročila in dobila sta hčerko.

Tudi prisrčna Yenny je pogrešala svojega bratca
Tudi prisrčna Yenny je pogrešala svojega bratca FOTO: Miro Majcen

Miguel Angel je bil star tri leta, ko je Yaniris šla v Slovenijo s trebuhom za kruhom. A njen prvorojenec je bil vsak dan v njenih mislih, vsak dan sta bila v stiku, vsak mesec pa je v Dominikansko republiko pošiljala denar. Njena tašča jo je večkrat videla jokati, ker ga ni imela ob sebi. Da bi prišel v Slovenijo, bi potreboval vizo, ki pa je v Dominikanski republiki ni bilo moč dobiti, saj švicarska ambasada, ki je zadolžena za Slovenijo, izdaja samo turistično vizo. Yaniris je dvakrat vložila potrebne dokumente in oddala vlogo, a so jo obakrat zavrnili, pritožba pa je bila neuspešna. Družina se je počutila povsem nemočno, Miguel Angel pa je žalostno novico ob prvem spodletelem poizkusu sprejel zelo težko, zato mu Yaniris ob drugem sploh ni mogla povedati, da ne bo mogel priti v Slovenijo. Ida: "Zato sem se jaz obrnila na vas ... Vi ste zadnje upanje."

Del ekipe, ki se je trudila za združitev nesrečne družine z Miguelom Angelom, med snemanjem oddaje.
Del ekipe, ki se je trudila za združitev nesrečne družine z Miguelom Angelom, med snemanjem oddaje. FOTO: Miro Majcen

Jimmy je, ko se je vrnil v studio, povedal, da bi Miguela Angela sprejel odprtih rok, tako kot je njega njegov očim. Želel si je, da bi ostal pri njih, zanj je imel tudi vse pripravljeno, preuredil je dom, Miguela Angela pa je že čakala sobica. Jimmy: "Družina je družina." Dodal je, da njuna hčerka Yenny neprestano sprašuje po bratcu, ki ga je  spoznala, ko so šli urejat papirje zanj. Takrat sta se lepo ujela in povezala, ločitev pa je bila zato zelo težka.

Miguel Angel in Vesna Ban v zaodrju, med čakanjem na združitev
Miguel Angel in Vesna Ban v zaodrju, med čakanjem na združitev FOTO: Miro Majcen

Jimmy je tudi prvi izvedel za prizadevanja ekipe, da bi pridobila vizo za združitev družine. Videli smo lahko, kako se je Miguel Angel poslovil od starih staršev in odpotoval v Brazilijo, kjer ga je pričakala ekipa oddaje Dan najlepših sanj. Z dokumenti so se odpravili na Veleposlaništvo Republike Slovenije, sledilo je tridnevno čakanje, Miguel Angel pa je srčno upal, da bo lahko odpotoval k mami, sestrici in Jimmyju.

Objem, o katerem so sanjali vsa ta dolga leta
Objem, o katerem so sanjali vsa ta dolga leta FOTO: Miro Majcen

Yaniris je čakalo največje presenečenje v njenem življenju. Izvedela je, da se je ekipa trudila pridobiti vizo za njenega sina, videla je sporočilo Miguela Angela, da jim je to tudi uspelo. Ko je izvedela, da je njen sin že v Slovenijii in da bo lahko zaživel skupaj z njimi, so jo prevzela silna čustva. Miguel Angel je prišel v studio in sestrica mu je takoj skočila v objem, Yaniris pa je obsedela v solzah in v šoku, nakar so si vsi družinski člani vendarle padli v tesen objem. Yaniris, ki je končno lahko na slovenskih tleh objela svojega sina: "To so sanje."

Mama in sin končno združena, čista sreča
Mama in sin končno združena, čista sreča FOTO: Miro Majcen
Zamujene oddaje vas čakajo na VOYO.

Letošnja sezona oddaje Dan najlepših sanj se je tako končala z nadvse ganljivo združitvijo, ki je prinesla srečo in spremenila življenje celotni družini. Ne pozabite pa, da ustvarjalci še vedno čakajo na vaše srčne želje. Morda vam jih bodo uresničili v prihodnji sezoni. Prijavnico najdete tukaj.

Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lakala28
09. 12. 2018 20.07
+15
Ob vsej sreči, ki je doletela to družino, bi rad voditelju Petru izrazil spoštovanje, da ni vseh zaslug pripisal zgolj sebi, ampak je nenehoma ponavljal o delu ekipe in nesebično izkazal trud in sposobnost ekipe, predvsem Vesne, ki je odločilno doprinesla, da se je zgodba iztekla tako kot se je in tako kot bi si lahko samo želeli. Bravo, Peter, najmanj 2 x
Jože Fortuna
09. 12. 2018 15.19
-30
Ja res bravo... naši otroci pa umirajo v KLINIČNEM CENTRU... !
The5myles
09. 12. 2018 15.06
+17
Bravo! Čestitke! VI ste Ekipa Leta 2018!
SinusKosinus
09. 12. 2018 13.56
+14
Cestitke ekipi, prelepa
SinusKosinus
09. 12. 2018 13.58
+14
Prelepa zgodba...to pa so sanje, ki se uresnicijo.. dotakne se srca😇
sannja5
09. 12. 2018 12.52
+53
kakšna lepa, ganljiva zgodba. Tem negativnim komentatorjem pa bi dopisala, da je ta mamica polna neizmerne ljubezni do sina, nekaj tako lepega redkokdaj vidiš. ni važno kaj je prišla delat, v to jo je že privedla stiska, da je morala zapustit domovino, ampak njena čista ljubezen je edino, kar šteje. Vsa čast ekipi pop tv za to pravljično lepo zgodbo.
Ramzess
09. 12. 2018 11.39
-16
Samo dvakrat v teh letih in zakaj so zavrnili niso navedli, in ta viza, kako dolgo velja, vemo da niso nikjer večne. To je šele začetek.
Ramzess
09. 12. 2018 11.45
+1
Zanimivo bi bilo vedeti kako je ekipi v ozadju, voditelja osebno nista v tem, uspelo, kar družini ... enkrat bi lahko razkrili te zadeve, da malo vemo, morda pride kdaj komu prav, no, pa še ekipa je prišla šele do vise, ostalo pa še sledi v režiji družine. Visa namreč ni dokončna zadeva, kolikor vemo.
ivan.z Doba
09. 12. 2018 12.00
+4
@ramzes, Visa je bančna kartica z omejenim rokom veljavnosti. Verjetno misliš vizo, dovoljenje za bivanje..... " DOVOLJENJE ZA PREBIVANJE Dovoljenje za prebivanje pomeni dovoljenje za vstop v Republiko Slovenijo in prebivanje za določen čas in določen namen, ki je predpisan v Zakonu o tujcih. Dovoljenje za prebivanje morajo pridobiti vsi tujci, ki bodo v Sloveniji zaposleni, tuji študenti, prostovoljci itd. Prvo dovoljenje za začasno prebivanje v Republiki Sloveniji se vam lahko izda le kot enotno dovoljenje za začasno prebivanje. Prošnjo za izdajo prvega dovoljenja za začasno prebivanje morate vložiti pri diplomatskem predstavništvu ali konzulatu Republike Slovenije v tujini oz. na pristojni upravni enoti v Republiki Sloveniji. Ob izpolnjevanju vseh pogojev upravna enota izda dovoljenje za prvo začasno prebivanje in ga pošlje diplomatskemu predstavništvu ali konzulatu Republike Slovenije v tujini, kjer vam ga tudi vročijo. Prvo dovoljenje za začasno prebivanje je treba pridobiti pred vstopom v državo, razen v izjemnih primerih, ki so določeni z zakonom."
Ramzess
09. 12. 2018 12.07
+3
Sem mislil vizo ne visa, vem kaj je slednje, v prvem komentarju ne napisano prav. Človek lahko tudi zmoti.
Ramzess
09. 12. 2018 12.09
+3
Saj pravim, viza je za določen čas, ostalo bo morala družina urediti, če se ji spet ne bo kaj zapletlo. Oddaja ni vse (čeprav kipi od superlativov), da ne bi kdo morda mislil, to je menda jasno.
lakala28
09. 12. 2018 20.02
-1
Viza, ki pomeni združitev družine, je za stalno. To pomeni, da bodo ostali skupaj brez omejitve države.
Vhukers
09. 12. 2018 10.53
+15
Neprideprav
09. 12. 2018 10.37
+7
Eno je neopisljiva sreča eno je pa nepopisna.......
AAnima
09. 12. 2018 17.22
-1
Pridevnik neopisljiva je bolj pravilen/logičen: sreča, ki je ne moremo opisati. 'Nepopisna' je bila dolgo v rabi, a je v bistvu nelogična: je to sreča, ki je ne moremo popisati? Po moje to slavisti malo 'popravljajo' in uvajajo nove, bolj logične izpeljanke.
AAnima
09. 12. 2018 17.29
-2
Bolj logično je 'neopisljiva': sreča, ki je ne moremo opisati. Pridevnik nepopisna je bil sicer dolgo v rabi, a je nelogičen: mar je to sreča, ki je ne moremo popisati? Po moje to jezikoslovci malo popravljajo in uvajajo nove, bolj logične izpeljanke.
AAnima
09. 12. 2018 17.29
-2
Bolj logično je 'neopisljiva': sreča, ki je ne moremo opisati. Pridevnik nepopisna je bil sicer dolgo v rabi, a je nelogičen: mar je to sreča, ki je ne moremo popisati? Po moje to jezikoslovci malo popravljajo in uvajajo nove, bolj logične izpeljanke.
SloG pavelšek
09. 12. 2018 09.47
-16
pasport se kar 500tolarjev
DAEMONIUM
09. 12. 2018 09.44
+9
Preprosto bi moral tamali postati muslic in ilegalno vstopiti v Slovenijo, kot ze nesteto drugih pred njim in bi dobil vse sploh pa po sprejetju marakeske deklaracije kier smo dolzni sprejeti in skrbeti za otroke iz vsega sveta!
sodelujem
09. 12. 2018 10.54
-8
ivan.z Doba
09. 12. 2018 11.17
-1
Desnuh, pojma nimaš o Marakeški deklaraciji, zato ne nabijaj.
ivan.z Doba
09. 12. 2018 11.17
+5
Migranti in begunci so izenačeni? "Ne drži. Definicija beguncev je v mednarodnem pravu določena že od 50. let s konvencijo, obstaja na tisoče sodb sodišč po celem svetu, debele knjige, ki definirajo definicijo begunca podrobneje in tega en nezavezujoč pravni sporazum ne more kar tako spremeniti."
ivan.z Doba
09. 12. 2018 11.18
+6
Dokument odpira vrata za migracije? "Sam po sebi gotovo ne, dokument identificira probleme, ki jih imamo v svetu v zvezi z migracijami, identificira, kaj si države s tem v zvezi želijo spremeniti in države v dobri veri pristopajo k temu, da se bodo reševanja teh problemov lotile." Ogrožena je suverenost držav. "Dokument na več mestih omenja in se zavezuje k spoštovanju suverenosti držav." Dogovor je pravno zavezujoč. "Dogovor sam izrecno omenja, da ni pravno zavezujoč." Slovenija bo zaradi dogovora postala žep za migrante. "To ni odvisno od tega dogovora, to je odvisno od evropske zakonodaje, to je odvisno od evropskega prava migracij in azila, in tukaj je treba voditi te debate, ki so pomembne, ne pa nujne z globalnih dogovorom o migracijah."
Ramzess
09. 12. 2018 11.41
+1
Lahko bi vedel, da je teorija eno, praksa pa drugo.
ivan.z Doba
09. 12. 2018 12.02
-1
@dae, Nimate v sekti nikogar, ki bi bil pismen, da so tebe poslali v ogenj?!
Jože Fortuna
09. 12. 2018 08.16
-94
ZA SLOVENSKE OTROKE... KI SO BOLNI NA SRČKU NI DENARJA... ! ZA TAKE OSLARIJE PA JE
elrocco77
09. 12. 2018 08.55
+123
Res je da država pri nas pozablja na svoje Miguele in Yanirise, ampak treba je bit pa korekten in takele stvari pozdravit. Dobro delo se vedno 3x poplača. Mene to ne moti, pa čeprav gre za družino iz tujine.
zoooom
09. 12. 2018 11.28
-5
Oslarije je ta izbira, ki jo ti kao ponujas kot izbiro..
?istores
09. 12. 2018 08.15
+123
Nekateri tukaj pišete takšne zlobne komentarje, da vas je lahko sram. Verjetno se še ne zavedate kaj je življenje. Veliko pa nas je, ki smo veseli, da so uspeli in jim želimo samo lepo.
DAEMONIUM
09. 12. 2018 09.37
+4
A ti ves da je v Sloveniji socializem naredil 54.000 lacnih otrok? Lacnih na bacin da jedo samo v soli dama pa ne ker nimajo kaj, seveda cez viken so lacni. In to se dogaja v drzavi kjer sarac zaposluje novo administracijo s 3000 eur neto place (plus dodaki ki jih je ogrpmno), kjer so dvignili na racun upokojencev (kako pac) place v JU med 100 in 300 eur. No proti temu smo, nimam pa nic proti tej druzinu saj tu drzava ni nic placala ker je pac vse stroske kril pop tv, in vsaka cast ekipi ki je to izvedla!
?istores
09. 12. 2018 09.54
+33
Ti pišeš tukaj o nečem, kar nima nobene povezave s tem člankom. V bistvu mešaš politiko s to družino, ki ni kriva da je naš kapitalizem in socializem v medsebojnem sporu. Obenem pa še napihuješ in širiš laži. Če bi bilo pri nas 54.000 lačnih otrok? Joj joj, zato pa pašeš zame v tisto skupino, ki sem jo zgoraj že omenil. Na koncu pa čestitaš ekipi...saj ne veš kje imaš rep in glavo.
ivan.z Doba
09. 12. 2018 10.42
+9
@dae , Lačni otrici so produkt demokracije in kapitalizma. Brezposleni, brezdomci, ljudje na socialno ekonomskem robu. Lepote "demokracije"! In ne širi butastih sektaških "resnic"! Saj si menda ne verjameš?! Upam, da nisi tako neumen?! Ali pač?
sodelujem
09. 12. 2018 10.56
+4
sodelujem
09. 12. 2018 10.58
-3
Lačni otroci so bili tudi v času titeka, samo se ni smelo govoriti, da bi pa pisali jim pa na pamet ni padlo ker....Včasih tudi kaj iz tistih časov poznamo.!
ivan.z Doba
09. 12. 2018 11.13
+14
Bili so lačni otroci, ki pa so imeli v šoli zastonj malico in kosilo. Očitno bolj malo "poznaš"! Snežilke, vratarji, tisti z najnižjimi dohodki so lahko šli poleti z družino na dopust. Danes ne morejo meseca sestaviti! Vprašaj npr. prodajalke iz Leclerca (Ljubljana), ki so nekaj dni nazaj stavkale. Si kaj slišal o tem? Je kje pisalo? Ni.... In zakaj javnost ni bila obveščena? Diktatura kapitala.
Jože Fortuna
09. 12. 2018 08.12
-68
Ja res je... prišla je v Slovenijo... delala je v 3 izmeni... v nočni izmeni... ! Sramota za Slovenijo in pop - tv. Pomagajte Slovencem in Slovenkam, Slovenskim družinam in otrokom... !
Sloncek_boncek
09. 12. 2018 09.49
+47
dej odpovej internet pa doniraj tisti denar slovenskim otrokom - bo več koristi
Kliko7
09. 12. 2018 08.04
-26
dr.Megla
09. 12. 2018 07.59
-42
Mislim, da izbira takšnih primerov ni najbolj posrečena, saj vsi vemo kaj je prišla ta gospodična delat v Slovenijo. Ni prišla delat za trak v Gorenje na tri smene, ampak je delala samo tretjo izmeno hopa, hopa v istih "firmah" samo se jim je drugače reklo. Narobe je vnovčila Yoliya in je dobila Jimmyja, ki ji je preveč obljubil, naredil pa samo otroka, potem pa jok in stok. . . . Te vize ni problem dobit, gre bolj za promocijo popa, raje naj pomagajo našim lačnim otrokom in jim bomo bolj ploskali. . . .
klenoo
08. 12. 2018 22.54
+6
Lepo lepo, da ste pomagali slovenski družini... Da nebom kaj več napisal...
Rudar
09. 12. 2018 07.26
-15
Ne razumem kakšen človek moraš bit, da na tako pisanje daš minus. Dober sigurno ne. Se strinjam, zelo lepo, da ste pomagali slovenski družini.
devlon
09. 12. 2018 07.49
-10
Animal_Pump
08. 12. 2018 22.49
+101
No to je bilo pa lepo od vas. Samo je pa žalostno, da imajo ljudje, ki pridejo z dokumenti v našo državo, ki bi radi delali..itd...takšne težave, da sploh dobijo dovoljenje za prebivanje...eni drugi pa dobijo vse z lahkoto, pa še žepnino, če je treba.
FIGEC
08. 12. 2018 22.21
-42
Kaj se samo meni zdi, da je ta oddaja namenjena v glavnem samopromociji POP TV-ja...?
tedoVV2HCmedo
08. 12. 2018 22.36
-8
Verjetno, da nisi. Ampak saj vsi delajo za sebe, pisanje oz. kazanje, da delajo nekaj za druge, je samo zlagan način za dobivanje pozornosti.
tedoVV2HCmedo
08. 12. 2018 22.36
+3
tedoVV2HCmedo
08. 12. 2018 21.58
-36
Dan najlepših sanj je kot Kmetija - izmišljena zgodba.
lakala28
08. 12. 2018 21.56
+132
Bravo, Peter. Ta je ena tvojih boljših. Naj uživajo skupaj. Se vidi da se imajo radi in si zaslužijo biti družina.