Dan najlepših sanj

Poleg avtomobilov je v svoji delavnici popravljal tudi duše

Velenje, 06. 10. 2018 20.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko je bil Emil star 13 let, je njegovo družino doletela strašna tragedija. Avto je pred njihovo hišo do smrti povozil njegovega brata. Boleča izkušnja ga je zaznamovala, a zaradi nje se je v njem prebudil velik čut za sočloveka. Ko je izvedel, da je bila tokrat slišana njegova želja, je bil vidno ganjen.

Ko sta Urška in Emil pred štirimi leti postala par, je nastala osemčlanska družina. Vsak ima namreč po tri otroke iz prejšnjih zvez, ki so postali veliki prijatelji in zaupniki. Še več, Urškini otroci so Emila izjemno lepo sprejeli, postal je njihov vzornik in prijatelj, ki zna pomiriti včasih malce bolj napete odnose. Na pomoč je vedno priskočil tudi nedružinskim članom, kar je lepo opisala Urška, češ da je v svoji avtomehanični delavnici "poleg avtomobilov popravljal tudi duše". Emil: "Včasih je treba prisluhniti in že to je dovolj."

Emil je hitro doumel, da ga nekaj čaka.
Emil je hitro doumel, da ga nekaj čaka. FOTO: Miro Majcen

Sam je v otroštvu doživel veliko tragedijo, njegovega brata je dan pred njegovim 8. rojstnim dnem pred hišo do smrti povozil avto. Emil s solzami v očeh: "Zato sem mogoče tudi jaz tak, kakršen sem, da znam prisluhniti, da znam odpreti dušo. Ker vem, kako je, če je tragedija." Še posebej težko je bilo njegovi mami, a tudi sam je počel ogromno stvari, da bi pregnal žalostne misli, obenem se je želel osamosvojiti in pomagati družini.

Spomini na tragično bratovo smrt so še vedno boleči.
Spomini na tragično bratovo smrt so še vedno boleči. FOTO: Miro Majcen

Kasneje se je tudi poročil, a ta zgodba ni imela srečnega konca. Po ločitvi je ostal sam s tremi dekleti, kar je bilo zelo težko. Emil: "Ampak vedno vidiš neko luč in ji slediš. In vidiš, da ni vse tako črno." Dekleta je zelo lepo vzgojil in je ponosen nanje. Emil: "Čudovite punce so." Veliko časa preživijo z njim v garaži in mu tudi pomagajo pri servisiranju.

Ponosen oče
Ponosen oče FOTO: Miro Majcen

Emil je izredno navdušen nad avtomobili znamke Alfa Romeo in njegova velika želja je povezana prav z njimi. Urška se mu je zahvalila, ker je v življenje njene družine prinesel "smisel, navdih". Urška: "Ampak vedno poskrbiš za naše želje, nam jih uresničiš, kolikor le zmoreš. Ko pa te vprašamo, kaj bi ti, si tiho, praviš, da imaš vse." Ker želi videti ogenj v njegovih očeh, je pisala ustvarjalcem oddaje Dan najlepših sanj. Izvedel je, da se mu bo uresničilo nekaj, kar se mu je zdelo nedosegljivo. Čaka ga obisk muzeja Alfa Romeo v okolici Milana, kamor bo odpotoval s celo družino. Emil je bil vidno ganjen, njegovo veselje je bilo nepopisno.

Tisto pravo, otroško veselje
Tisto pravo, otroško veselje FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strok
07. 10. 2018 07.18
-31
Lepa zgodba. Nikoli pa mi ne bo jasno, kaj vidijo ljudje na Alfi
FIGEC
06. 10. 2018 22.55
-6
Namesto Petra bi na tem mestu raje videl Jonasa, a s tem ne mislim reči, da je Pero slab...