Dan najlepših sanj

Potrebovali so kar leto dni za uresničitev najzahtevnejše želje

Velenje, 20. 10. 2018 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Organizacija in izvedba presenečenj v oddaji Dan najlepših sanj ni mačji kašelj. Ekipa je na trnih vse do zadnjega, odleže jim šele takrat, ko vidijo izraze na obrazih svojih tarč. Za uresničitev najbolj zahtevne želje so potrebovali dolgih 12 mesecev, eno izmed nocojšnjih presenečenj pa so pripravljali pol leta.

Presenečenja, ki se vsako soboto odvijajo pred očmi zvestih gledalcev oddaje Dan najlepših sanj, so precejšen organizacijski in izvedbeni zalogaj. Seveda ne smemo razkriti trikov mojstrov te nadvse priljubljene obrti. Igor Bratož, idejni oče oddaje, pa nam je zaupal le, katero izmed presenečenj je bilo doslej najzahtevnejše. Igor Bratož: "Najbolj zahtevna in dolgotrajna je bila organizacija želje, ko smo po 40 letih združili mamo in hči, ki jo je morala mama zaradi težkega ekonomskega položaja poslati k stricem v Kanado, hči je bila takrat stara 12 let. Ker hči ni imela praktično nobenih dokumentov, smo dobro leto dni porabili samo za ureditev le-teh. V studiu smo nato uporabili več trikov, da smo postopoma združili mamo in njeno hči iz Kanade ter še dve sestri, ki sta v otroštvu ostali pri mami. Ta izvedba je zahtevala izjemno zapleteno logistiko tudi v zaodrju, ko zelo pazimo, da so vsi vpleteni v strogi izolaciji."

Peter Poles in Igor Bratož, idejni oče oddaje Dan najlepših sanj.
Peter Poles in Igor Bratož, idejni oče oddaje Dan najlepših sanj. FOTO: Miro Majcen

Prizadevanja ekipe ustvarjalcev se več kot obrestujejo, osrečili so veliko dobrih ljudi, slišali smo veliko navdihujočih zgodb. In zaradi vsega tega je oddaja izjemno priljubljena pri gledalcih, ki se jih srceparajoče zgodbe dotaknejo, ob njih pa ne ostane ravnodušna niti ekipa ustvarjalcev. Igor Bratož: "Najbolj se nas dotaknejo tiste želje, ki ljudem res spremenijo življenje. Ko se pogovarjamo med sabo, pa običajno najbolj reagiramo na tiste, v katerih najdemo kanček svojega življenja."

Dobri mož Peter Poles na snemanju že 60. oddaje Dan najlepših sanj
Dobri mož Peter Poles na snemanju že 60. oddaje Dan najlepših sanj FOTO: Miro Majcen

Zato si lahko predstavljamo, da v uredništvu oddaje Dan najlepših sanj veje prav poseben duh. Poleg trdega dela, da bi vse potekalo, tako kot mora, in skrbi, da se kje kaj ne zalomi, je prisotno še nenehno pričakovanje, nato pa še večje veselje ob uresničitvi želja. Ali je v resnici povsem drugače? Igor Bratož: "Pri tej oddaji smo res zelo odvisni od ljudi, ki niso vajeni televizije, sploh pa ljudi, ki ne vedo, da morajo na točno določen dan priti v studio. Do zadnjega smo nervozni ali bo nekdo prišel ali ne, in ali smo mu sploh uresničili pravo željo. Ko vidimo reakcijo na obrazu, nam šele odleže."

Ekipi odleže, šele ko vidijo izraz na obrazu tarče.
Ekipi odleže, šele ko vidijo izraz na obrazu tarče. FOTO: Miro Majcen

Odleglo jim bo tudi nocoj po uresničitvi treh novih želja, a se bo malce zapletlo. Sonja bi morala za izpolnitev srčne želje odgovoriti pravilno na vsa vprašanja v kvizu, na ključno vprašanje pa je odgovorila napačno. V oddaji boste videli tudi našo nekdanjo smučarsko šampionko Matejo Svet, ki bo sodelovala pri uresničitvi želje prijateljice Patricije. 62-letna Cvetka pa si že vse življenje želi najti svojo družino. Da bi lahko poiskali njene svojce, so prvič v oddaji morali poseči po DNK analizi. Kaj so pokazali rezultati testa in kako se bo na njih odzvala Cvetka, pa nocoj ob 20. uri na POP TV.

Lahko ste zraven, ko nekomu spremenimo življenje in mu uresničimo divje sanje.

Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nonac
20. 10. 2018 13.13
+5
Idejni oče? Kaj ni slog oddaje prekopiran in kdo plačuje/kasira avtorske pravice?lp
keved
20. 10. 2018 12.25
-10
Ne morem te oddaje gledat niti minuto. Ne vem..ce se hocem komu zahvalit mi je cudno, da bi sel delat cel cirkus na tv. Ameriski koncept oddaje, samo to ni podobno nasemu vedenju v evropi.
Fukofakic
20. 10. 2018 11.16
-16
bedna oddaja do kraja!
detect
20. 10. 2018 12.25
+18
Ramzess
20. 10. 2018 11.11
-12
Po toliko letih hči še vedno ni imela dokumentov, ... sicer pa ne vem zakaj sploh prejemajo 'primere', ki jih ne morejo rešiti v realnem času.
Ramzess
20. 10. 2018 11.13
-6
Po tolikšnem času izgovor na 'ekonomske razloge', ne da bi natančneje navedli, pridejo pač prav, saj tako ni mogoče več ničesar dokazati. Morda bi le v oddaji morali prejemati relevantne primere, da ne bi ljudje oddaje izkoriščali, ker se pač njim ne da ...
lambert
20. 10. 2018 10.35
-9
Dobis sladkorno ko gledas to oddajo in voditelja ... 100%
lambert
20. 10. 2018 10.41
-10
SloG pavelšek
20. 10. 2018 10.34
-2
se prav se da drzavljanstvo se kar kupit al pa dobit preko vez haha..