Dan najlepših sanj

Dvojno presenečenje za družino, ki je preživela nočno moro

Velenje, 15. 09. 2018 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nikolo, ki je pri rosnih treh letih zbolel za rakom, sta starša vzgojila v dobrosrčnega, pridnega in požrtvovalnega mladeniča. Svoji želji se je hotel odpovedati, da bi se njegovemu očetu uresničile sanje, a na koncu sta se veselila oba.

Mladi Nikola je svojim staršem v velik ponos. Je priden, ima zlato priznanje z državnega prvenstva v geografiji, prijazen, dobrosrčen, pa tudi požrtvovalen. S pomočjo svoje mame je pisal ekipi ustvarjalcev oddaje Dan najlepših sanj, da bi z njimi pripravil presenečenje za svojega očeta, pri tem pa se odrekel svoji želji. Njegov oče je pred 19-imi leti prišel iz Makedonije, nato pa se vrnil domov, kjer se je poročil. Ker so pri nas bolj ugodni pogoji za življenje, in da bi bili njegovi otroci deležni boljše izobrazbe, sta se z ženo vrnila v Slovenijo. Nekaj let kasneje je na svet prijokal njun prvorojenec.

Ko je bil Nikola star tri leta, se je za mlado družino začela nočna mora. Nekega dne so ga zaradi bolečin v trebuhu iz vrtca odpeljali naravnost na urgenco. Sledil je šok. Starša sta izvedela, da je njun sinček zbolel za rakom. Moral je na operacijo, sledilo je obsevanje. To je bilo pri rosnih treh letih, Nikola pa še danes hodi na preiskave. Nikola: "Ampak načeloma sem zdrav."

Nikola in njegova družina, oče, mama in sestrica.
Nikola in njegova družina, oče, mama in sestrica. FOTO: Miro Majcen

A iz Makedonije so začele prihajati žalostne novice. Nikola je izgubil oba dedka in kužka, ki ga je imel tam, nato je za rakom zbolela še njegova babica, ki je prestala težko operacijo in so jo morali premestiti v dom. Njegova starša po svojih najboljših močeh pomagata svojim sorodnikom, zato pa se tudi marsičemu odrečeta. Tako njegov oče že leta sanjari, da bi kolesaril, pa z mamo nista imela dovolj denarja, da bi mu kupila kolo. Tudi sam si je nadvse želel kolo, a se mu je odpovedal, zato da bi njegov oče dobil takšnega, o katerem je lahko doslej samo sanjal.

Ljubeča vez med očetom in sinom
Ljubeča vez med očetom in sinom FOTO: Miro Majcen

Nikolo so premagala čustva, ko se je svojemu očetu zahvalil za vse, kar je naredil zanj in za njegovo sestrico, za njegovo skrb in ljubezen. Nikola: "Ker si naš heroj, najboljši tata na svetu." Njegov oče se je razveselil čisto novega treking kolesa, a to ni bilo vse. Ustvarjalci oddaje so presenetili tudi Nikolo, saj so se v podjetju Generali zavarovalnica, ki je sponzor oddaje, odločili, da bodo požrtvovalnemu 13-letniku podarili gorsko kolo, vsakemu pa še čelado, da bosta na cesti varna.

Dvojna sreča
Dvojna sreča FOTO: Miro Majcen

Če ste zamudili prvo oddajo nove sezone Dneva najlepših sanj, si jo oglejte na VOYO.

Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO: POP TV
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.