Dan najlepših sanj

Garala je nepretrgoma 18 let, zdaj so temu naredili konec

Velenje, 15. 09. 2018 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Milica iz Velenja se je dolga leta nesebično razdajala za družino in na svoji kmetiji opravljala vsa, tudi težka fizična dela. Ustvarjalci oddaje Dan najlepših sanj so jo zato poslali na dopust, po prihodu z oddiha pa jo presenetili še s tremi ‘kosci’.

Dobrosrčno Milico iz Velenja je kar med košnjo po strmem bregu, oblečen posebej za to priložnost, presenetil Peter Poles. Milica sprva sploh ni dojela, kaj se dogaja, a ji je hitro postalo jasno, da je nepričakovani gost prišel s posebnim namenom. Na Petrovo vprašanje, kdaj si je nazadnje vzela prost dan, so jo premagale solze. Milica namreč že 18 let nepretrgoma gara in se razdaja za druge. Ustvarjalci oddaje so jo zato poslali na več kot zaslužen oddih v Bernardin. Milica ni mogla verjeti svojim ušesom, ni pričakovala, da bo tudi njo kdaj obiskala sreča.

Z več kot zasluženega oddiha naravnost v studio
Z več kot zasluženega oddiha naravnost v studio FOTO: Miro Majcen

Ko se je vsa odpočita in nasmejana pridružila Petru v studiu, je pojasnila, zakaj si kar 18 let ni privoščila oddiha. Najprej je skrbela za otroke, potem še za očeta, ki je bil brez noge. Milica: "Če imaš rad nekoga, vse gre." Iskreno je dodala, da svojim otrokom ni mogla nuditi materialnih stvari, da pa je zanje vedno imela ogromno ljubezni. Bile pa so težke preizkušnje. Ena izmed hčera, Eva, je zbolela za rakom, ko je bila stara komaj 10 let. Milica ji je med kemoterapijo stala ob strani, svoje bujne lase si je celo ostrigla v znak nesebične podpore. Druga hčerka Ana je zbolela za poporodno depresijo, zato je morala paziti na vnučko. Milica: "Bilo je hudo, ampak bilo je čudovito." In vsem preizkušnjam navkljub ostaja neverjetno pozitivno naravnana.

Ni težko razumeti, zakaj jo imajo vsi tako zelo radi.
Ni težko razumeti, zakaj jo imajo vsi tako zelo radi. FOTO: Miro Majcen

Ana je povedala, da imajo njeno mamo radi prav vsi in da z njene kmetije nihče ne odide lačen. Žal pa je težko delo terjalo svoj davek in jo začenja izdajati zdravje. Resda se Milica nikoli ne pritožuje in vedno najde moč, da gre naprej, a to ne more trajati v nedogled. Ana v čustvenem nagovoru: "Draga moja mami, iz srca ti želim, da se ti izpolni tvoja skrita želja, saj si jo pošteno zaslužiš, in upam, da se ti bo zaradi tega odpočilo tvoje zgarano telo, ker te želimo imeti vsi še dolgo ob sebi."

V Miličini odsotnosti so ustvarjalci oddaje travnik ogradili in tja naselili tri ovce, ki bodo namesto nje poskrbele za ‘košnjo’ strmega terena, zaradi česar je bila Milica presrečna.

Njenim otrokom ni manjkalo ljubezni. Zdaj ljubezen vračajo.
Njenim otrokom ni manjkalo ljubezni. Zdaj ljubezen vračajo. FOTO: Miro Majcen
Če ste zamudili prvo oddajo nove sezone Dneva najlepših sanj, si jo oglejte na VOYO.
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO: POP TV
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jogi
16. 09. 2018 10.17
-6
Militos
15. 09. 2018 21.22
-28