Dan najlepših sanj

Priprave na prihod Abe, po trinajstih letih je šla sama v mesto

Velenje, 22. 11. 2018 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Življenje Irene Temlin, ki bo po vzponu na Triglav dobila še psa vodiča, se je že začelo spreminjati. Na prihod kosmatinke Abe se bo morala pripraviti tudi sama in prav včeraj je slavila prvo zmago v boju za samostojnost.

Po koncu snemanja sta se z Abo še malo spoznavali in crkljali.
Po koncu snemanja sta se z Abo še malo spoznavali in crkljali. FOTO: Miro Majcen
Irena Temlin si niti v sanjah ni predstavljala, da bo še enkrat tarča v oddaji Dan najlepših sanj. Ko je izvedela, da v studio ni prišla samo obujat spomine na nepozaben vzpon na Triglav, ki ji je uspel slepoti navkljub, je bila osupla. V tistem trenutku ni premišljevala o tem, da bo po Triglavu morda osvojila še en vrh. To tudi ni bilo presenečenje, ki ji ga je tokrat pripravila ekipa, izvedela pa je, da bo v njeno življenje prišla psička Aba.

Irena je potrdila, da je šlo za ljubezen na prvi dotik. Ko se je med pogovorom z nami spomnila, kako jo je štirinožna lepotica polizala po obrazu, ji je šlo kar na jok, jokala pa je tudi med spremljanjem oddaje. Irena: "Sem komaj čakala, da bo po televiziji, pa še ponovitev sem gledala. Joj, sem ves čas jokala. Res komaj, komaj čakam Abo, bom kar težko zdržala do junija, julija, ko jo bom dobila. Ampak je treba počakati." Šolanje psa vodiča namreč traja eno leto, v tem času pa se bosta morali učiti obe, Aba in Irena.

Irenino življenje se je zaradi Abe že začelo spreminjati. Mora se namreč naučiti in navaditi na poti, po katerih bosta  prihodnje leto hodili skupaj. Irena: "Zdaj se res pridno učim in treniram. Se lahko pohvalim, da sem danes prvič šla sama v mesto in domov. V mestu me je čakal moj inštruktor, ki me zdaj uči orientacije. Sama sem šla na avtobus in z avtobusom domov. Moram reči, da me je stiskalo, ampak sem se krasno počutila, ko sem spet stopila v stanovanje. Sem si rekla: "Evo! To je to." Po 13-ih letih in pol sem šla sama v mesto."

Aba prihaja v ljubezni poln dom, saj ima Irena že od nekdaj rada živali.
Aba prihaja v ljubezni poln dom, saj ima Irena že od nekdaj rada živali. FOTO: Miro Majcen

Aba ji bo prinesla še več samostojnosti, po kateri tako zelo hrepeni. Doslej je vedno čakala na pomoč spremljevalca, kmalu ga ne bo več potrebovala. Irena: "Drugačen občutek je, če človek ni vseskozi odvisen od drugih, da se lahko napraviš in greš. Vsaka majhna zmaga pomeni veliko za tvojo dušo in samozavest. V malenkostih je treba iskati srečo."

Abo bo videvala med šolanjem, inštruktor pa jo bo obveščal o njenem napredku.
Abo bo videvala med šolanjem, inštruktor pa jo bo obveščal o njenem napredku. FOTO: Miro Majcen
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bmwgs
25. 11. 2018 11.47
+2
To so take male stvari ,ki pa človeku pomenujo neizmerno bogastvo , kuža je vedno zvest, če lepo ravnaš z njim včasih celo bolj kot si misliš.
Apostol1
22. 11. 2018 10.59
+5
Take prispevke je vedno prijetno brati , ker kužki so zakon pa naj bodo delovno ali pa samo za zabavo , pasja ljubezen do človeka je neizmerljiva.
DirtySanchez
22. 11. 2018 09.49
+12