Dan najlepših sanj

Pustili so ga brez besed

Velenje, 13. 10. 2018 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alojz je ljubeči oče in dedek, ki na prvo mesto postavlja svojo družino. Njegova strast je narodno-zabavna glasba, še posebej so mu pri srcu zvoki baritona. Ekipa oddaje Dan najlepših sanj je zaigrala na prave tipke in dobrega moža pustila brez besed.

Alojz Misja je upokojeni pletilec nogavic, ki svoj čas najrajši preživlja v krogu družine. Ima hčerko, sina in štiri vnučke, na katere je zelo ponosen. Njegov sin Aleš je povedal, da bi naredil vse za družino in da je "najboljši ati, kar bi si jih lahko želel". Spomni se, kako so morali pred 18-imi leti zaradi prenavljanja hiše zategovati pasove, a s sestro nista občutila nobenega pomanjakanja, bila sta neizmerno ljubljena.

Aleš je očetu hvaležen za vso ljubezen, prijaznost in dobroto.
Aleš je očetu hvaležen za vso ljubezen, prijaznost in dobroto. FOTO: Miro Majcen

Alojz je pojasnil, da so bili v družini zelo povezani in so vse težave reševali skupaj z odkritim pogovorom, a prav njega je zaradi pritiskov, ki jih je občutil, doletel infarkt, ki ga je na srečo preživel. Preživel je tudi nesrečo med zabijanjem kolov, ko mu je njegov Aleš v trenutku otroške nepazljivosti odsekal prst. Zaradi tega dogodka se je obremenjeval dolga leta, a brez razloga, saj mu njegov dobrosrčni oče tega nikakor ni zameril.

Alojza pa v dobrem in slabem neizmerno razveseljuje narodno-zabavna glasba, ki jo posluša od jutra do večera. Pravi, da mu daje energijo. Tudi sam se je ljubiteljsko preizkušal na harmoniki in baritonu. Zvoki slednjega so mu tako zelo pri srcu, da v njegove oči privabijo solze. Žal se je njegov stari bariton polomil, novega si iz finančnih razlogov ni kupil. Ekipa oddaje Dan najlepših sanj ga je neizmerno razveselila, ko mu je podarila nov bariton, povrh pa celo leto učnih ur, da bo znal igrati nanj kot je treba. Alojz je bil ganjen do solz in je ostal brez besed.

Ganjeni Alojz
Ganjeni Alojz FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.