Dan najlepših sanj

S katetrom v srcu bo skočila z višine 3200 metrov

Velenje, 06. 10. 2018 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tina je od otroštva, ko je zbolela za rakom in prestala kemoterapijo, odvisna od infuzije, kateter so ji vstavili naravnost v srce. Kljub njenemu zdravstvenemu stanju pa v njej gori strast do adrenalinskih izzivov in enega bo s pomočjo ustvarjalcev oddaje Dan najlepših sanj tudi izživela. Poglejte, kako je ekipa po koncu snemanja presenetila še njenega brata Tilna!

Tina Zore iz Dola pri Hrastniku je vsako noč priključena na infuzijo, sicer ne bi dočakala jutra. Za nas samoumevne stvari so zanjo nepredstavljive, vsakodnevna opravila pa veliko težja. Ko je bila stara komaj leto dni in pol, je zbolela za rakom. Prestala je kemoterapijo in operacijo tumorja, po kateri pa so se začele komplikacije. Zdravnike, ki so že obupali nad njo, je po vseh zapletih presenetila s svojo borbenostjo. Odločili so se za še eno operacijo, nato se je le obrnilo na bolje.

Ko te v studio pospremi stasit Peter Poles ...
Ko te v studio pospremi stasit Peter Poles ... FOTO: Miro Majcen

A zaradi posledic kemoterapije je izgubila prevelik del črevesja, zato hranila vnaša parenteralno, torej mimo prebavnega sistema. Na infuzijo je priklopljena vsako noč 12 ur, poleti pa, ko je vroče, še čez dan. Lani je bila pol leta v bolnišnici, saj je doživela šest seps, kajti na katetru, ki ga ima vstavljenega naravnost v srce, se rade nabirajo bakterije. Letos je imela sepso ‘samo’ trikrat.

Zdravniki so že obupali nad njo, a Tina je borka in pol.
Zdravniki so že obupali nad njo, a Tina je borka in pol. FOTO: Miro Majcen

Tina je kljub svojemu stanju zaključila srednjo zdravstveno šolo, zdaj je študentka predšolske vzgoje. Njeno srce pa vzdrhti ob misli na adrenalinske izzive. Rada bi skočila s padalom, mika jo bungee jumping, pa zipline, a zaradi njenega stanja so nekatere od teh neizvedljive. Izvedljiv pa je skok s padalom, ki ji ga bodo ustvarjalci oddaje Dan najlepših sanj, po posvetu z zdravnico, tudi omogočili. Tina bo tako z višine 3200 metrov skočila v svoj dan najlepših sanj.

Skočila bo v svoj dan najlepših sanj
Skočila bo v svoj dan najlepših sanj FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
06. 10. 2018 21.36
-29
Te zgodbe so napisani scenariji, vsi nastopajoči so samo igralci.
tjpa
06. 10. 2018 21.47
+40
Do danes sem bila v to prepričana tudi sama, ker pa punco osebno poznam vem, da ni tale zgodba čisto nič prirejena, pretirana ali karkoli podobnega, ampak (žal) popolnoma resnična. Vsa čast Tini in njeni družini.