Dan najlepših sanj

V živo bo občudoval nogometnega virtuoza Messija

Velenje, 13. 10. 2018 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

17-letni Filip je kljub svoji bolezni pravi borec v življenju in na nogometnem igrišču. Ustvarjalci oddaje Dan najlepših sanj so mu zato izpolnili velike sanje, obenem pa so presenetili kar celo družino.

17-letni Filip obiskuje ekonomsko šolo, njegova strast pa je šport. Ko je bil star štiri leta, je začel trenirati nogomet. Njegova mama Dominika je povedala, da je bil živahen, razigran in vesel otrok. Okoli petega leta starosti pa so se začele njegove zdravstvene težave. Začel je padati, se spotikati, ni imel pravega ravnotežja, vse skupaj pa se je samo stopnjevalo. Trajalo je kar deset let, da so ugotovili, katero bolezen ima. Gre za amiotrofično lateralno sklerozo, ki pa je povsem netipična. Zaenkrat je edini v Sloveniji s to bolezenijo.

Filip sicer hodi brez bergel.
Filip sicer hodi brez bergel. FOTO: Miro Majcen

Filip se sicer trudi, da bi bil tak kot njegovi vrstniki, in je velik borec tako v življenju, kot na nogometnem igrišču. Le kako ne bi bil, ko pa je nogomet njegova ljubezen. Dominika je povedala, da je že v trebuhu divje brcal, njegova najljubša igrača je bila kasneje seveda žoga. Od nekdaj je njegov najljubši igralec Lionel Messi, ki se je tudi sam v otroštvu spopadel z boleznijo, pomanjkanjem rastnega hormona.

Filipovi prijatelji so povedali, da je vedno dobre volje in razpoložen za zabavo, da se na igrišču vedno bori kot lev, ko pa ne igra, oziroma ne more igrati, pa spodbuja druge, jih motivira in jim vliva samozavest. Zato ga imajo vsi zelo radi in ga nadvse cenijo kot dobrega prijatelja.

Šok? Nejevera? Čisto veselje? Verjetno vsega po malem.
Šok? Nejevera? Čisto veselje? Verjetno vsega po malem. FOTO: Miro Majcen

Filip si je vsekakor zaslužil posebno obravnavo v oddaji Dan najlepših sanj. Ekipa mu je poklonila Barcelonin dres, poleg tega ga bodo poslali v prestolnico Katalonije na tekmo španske lige, kjer bo lahko občudoval svojega idola Lionela Messija. Z njim bo odpotovala kar cela družina, zaradi česar je bilo veselje seveda še večje.

Ekipa je na koncu presenetila kar celo družino.
Ekipa je na koncu presenetila kar celo družino. FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.