Dan najlepših sanj

Veliko presenečenje za državnega prvaka

Velenje, 13. 10. 2018 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miha se je rodil s cerebralno paralizo in je od majhnih nog priklenjen na voziček. Njegova velika strast je ples, na plesnem parketu se je že dokazal, zdaj bo lahko še bolj razvil svoj potencial na po meri izdelanem profesionalnem plesnem vozičku.

Posebni gostje v studiu oddaje Dan najlepših sanj so bili člani plesnega kluba Zebra, ki trenirajo ples na vozičku. Med njimi je tudi 24-letni Miha Rednak iz Velenja, študent ruščine in sociologije kulture. Na vozičku je že od rojstva, saj je bil rojen s cerebralno paralizo, a je kljub temu pozitiven in vedno nasmejan.

Na vozičku, a vedno nasmejan in pozitiven.
Na vozičku, a vedno nasmejan in pozitiven. FOTO: Miro Majcen

Pred tremi leti se je začel ukvarjati s plesom, ki ga je povsem prevzel in o njem nenehno govori. Njegova soplesalka je že nekaj mesecev Breda, ki je v tem času spoznala, s kakšnimi težavami se v vsakodnevnem življenju srečujejo ljudje na vozičku. Sta pa na državnem prvenstvu v kategoriji invalidov s težkimi ovirami že osvojila naziv državnih prvakov. Čaka ju potovanje na Malto, tekmo pa bosta posvetila Mihovemu pokojnemu očetu.

Mihova soplesalka Breda je pisala ustvarjalcem oddaje Dan najlepših sanj.
Mihova soplesalka Breda je pisala ustvarjalcem oddaje Dan najlepših sanj. FOTO: Miro Majcen

Predsednik plesnega kluba Zebra, Klemen Pirman je povedal, da Miha kljub težki obliki cerebralne paralize redno hodi na treninge, se pridno uči in je zelo motiviran. Za še boljše dosežke pa bi potreboval boljše pogoje za ples, njegov voziček je namreč težje obračati zaradi naklona gum in višjega naslona. Da bosta na plesnem parketu hitrejša, je ekipa Mihu namenila nov voziček. Po njegovih merah so dali izdelati profesionalni plesni voziček, s katerim bo lahko razvijal svoj potencial in dosegal nove plesne uspehe.

Dobil bo po meri izdelan profesionalni plesni voziček.
Dobil bo po meri izdelan profesionalni plesni voziček. FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.