Dan najlepših sanj

‘Vse kar znam in kar sem, je zaradi nje.’

Velenje, 29. 09. 2018 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mlada Sara čuti brezmejno ljubezen do svoje ljubeče babice Zdenke, ki je od rosnih let zanjo skrbela kot mama. Da bi se ji zahvalila za vso ljubezen in trud, ji je skupaj z ekipo oddaje Dan najlepših sanj pomagala uresničiti srčno željo.

Zdenka iz Savinjske doline ima prav posebno strast, ki jo je začutila že v otroških letih. Je zbirateljica starin, ki jih je, ko se jih je nabralo preveč, razstavila v zasebnem muzeju. Želi jih ohraniti za nove generacije, "da bi znali ceniti, kar so včasih delali s trudom".

Peter jo je povsem presenetil.
Peter jo je povsem presenetil. FOTO: Miro Majcen

Je tudi babica trem vnukom in je zelo povezana z najstarejšo vnukinjo Saro. Zanjo je namreč skrbela kot mama, saj sta se njen sin in njegova partnerka razšla, Zdenka pa je v najtežjih trenutkih nesebično priskočila na pomoč. Iztok je povedal, da je lahko vedno računal nanjo, njegovo Saro pa je naučila ogromno stvari, med drugim delovnih navad, in ji dala dobro popotnico za življenje. Sara: "Vse kar znam in kar sem, je zaradi nje." Za trud in ljubezen ji je neizmerno hvaležna, in ko se spomni nanjo, ji je pri srcu prijetno toplo.

Zdenka je zapolnila praznino, potem ko je Sara ostala brez mamice.
Zdenka je zapolnila praznino, potem ko je Sara ostala brez mamice. FOTO: Miro Majcen

Sara se je zato obrnila na ekipo oddaje Dan najlepših sanj. Zdenka si od majhnih nog želi v svoji zbirki imeti lajno, katere zvok jo je prevzel že v otroštvu. Ustvarjalci oddaje so ji izpolnili srčno željo in jo razveselili s prelepim ljudskim inštrumentom. Zdenka: "Čudovita je." Zdenka jo je preizkusila kar v studiu in ganjeno zaključila: "Krasni ste." Se kar strinjamo.

Zdenkina dolgoletna srčna želja se je končno uresničila.
Zdenkina dolgoletna srčna želja se je končno uresničila. FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.