Dan najlepših sanj

Zaradi podarjenega čebelnjaka ni mogla spati

Velenje, 07. 11. 2018 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sonja Leskovec še ni prišla k sebi po presenečenju v oddaji Dan najlepših sanj. Preberite, zakaj ji je čebelnjak kratil spanec in kaj sporoča ekipi ustvarjalcev oddaje, ki se to soboto vrača na televizijske zaslone.

Sonja Leskovec je živ dokaz za to, kako lahko z na videz majhnimi pozornostmi naredimo ogromno. Imeti moramo le posluh za bolj ali manj skrite želje svojih najdražjih. Njena je bila, da bi se, tako kot se je pred njo njen dedek, ukvarjala s čebelarstvom. Nekaj tednov pred upokojitvijo se je njena želja uresničila na pobudo njenega pozornega moža in ekipe oddaje Dan najlepših sanj. Sonja: "Nisem še prišla čisto k sebi. Zame je bil to en velik šok, ampak pozitiven šok. Skoraj ne dojemam, kaj se mi je zgodilo." Naj vas spomnimo, da je Sonja v dar dobila tečaj čebelarstva, čebelarski klobuk in čebelnjak, ki zdaj že stoji na njenem lepem vrtu.

Dokler čebelnjak ni bil pritrjen, Sonja ni mogla spati.
Dokler čebelnjak ni bil pritrjen, Sonja ni mogla spati. FOTO: osebni arhiv

A dokler njena prelepa pridobitev ni bila pritrjena, je bila Sonja v velikih skrbeh. Sonja se spominja: "Mene je celo noč skrbelo, ker še ni bil fiksiran, in sem že ob petih zjutraj letela tja dol pogledat, če čebelnjak še stoji, ker še ni bil povsem fiksiran, ker je bilo takšno neurje. Pa mi je moj mož rekel: "Kaj si ti čisto zmešana, kaj te skrbi? Saj tako lahek pa tudi ni." Ampak saj veste, če veter ruva drevesa, pa če avtomobile včasih prevrača, potem bi lahko tudi čebelnjak." A na srečo je ostal na svojem mestu in zdaj čaka na prihod čebelje družine, kar se bo zgodilo spomladi.

Prelep čebelnjak čaka na prihod čebelje družine.
Prelep čebelnjak čaka na prihod čebelje družine. FOTO: osebni arhiv

Do takrat bo Sonja prebrala še veliko literature o čebelah in čebelarstvu. Sonja: "Vsak dan malo gledam, ampak vam odkrito povem, da sem kar malo zmedena, toliko enih zadev je, in počasi vse to sestavljam skupaj in razmišljam, kako in kaj, praksa bo pa potem pokazala svoje." Prepričani smo, da ji bo pri tem v veliko pomoč tudi tečaj čebelarstva, ki ji ga je podarila Čebelarska zveza Slovenije, za vse skupaj pa je izjemno hvaležna ustvarjalcem oddaje Dan najlepših sanj. Sonja: "To so res taki srčni, dobri ljudje, vsi, ki sem jih imela čast spoznati. Želim jim samo vse dobro, pa še enkrat iz srca hvala za vse, kar so mi omogočili in pripravili s pomočjo mojih najbližjih."

Oddaja Dan najlepših sanj se po krajšem premoru in zasluženem oddihu vrača na televizijske ekrane. Ne zamudite to soboto ob 20. uri na POP TV.

Lahko ste zraven, ko nekomu spremenimo življenje in mu uresničimo divje sanje.

Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.