Dejstva

DEJSTVA: Ali izjave politikov držijo?

Ljubljana, 11. 04. 2022 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Na POP TV ste lahko spremljali tretje veliko predvolilno soočenje. Ekipa Dejstev tudi tokrat v živo preverja izjave predstavnikov strank, ki jim po najbolj svežih javnomnenjskih raziskavah Mediane za našo medijsko hišo kaže najbolje. V studiu so se soočili Robert Golob (Gibanje Svoboda), Jelka Godec (SDS), Dejan Židan (SD), Miha Kordiš (Levica), Jani Möderndorfer (LMŠ), Janez Cigler Kralj (NSi), Alenka Bratušek (SAB) in Tina Bregant (Povežimo Slovenijo).

Jelka Godec za zmedo med epidemijo krivi Ustavno sodišče

Jelka Godec (SDS) pravi, da ljudje med epidemijo včasih niso vedeli, kateri ukrepi so v veljavi, kar pa je posledica odločitve Ustavnega sodišča, da se mora vse ukrepe oziroma odloke na sedem dni pregledati in evalvirati.

Dr. Samo Bardutzky, Pravna fakulteta: "Ustavno sodišče je v svojem sklepu v zadevi U-I-83/20 zahtevalo predvsem, da ni določena veljavnost odlokov ’do nadaljnjega’, saj je poudarilo, da gre za intenzivne posege v človekove pravice in temeljne svoboščine, pri katerih je ključna zahteva ustave, da poseg ne traja dlje, kot je potrebno (načelo sorazmernosti). Ustavno sodišče je v kasnejši odločbi v isti zadevi izrecno zapisalo, da določen sedemdnevni rok ni ustavnopravno obvezujoče merilo za presojo sorazmernosti. Tako iz odločitve Ustavnega sodišča ne izhaja, da je treba ukrepe na silo spreminjati vsakih sedem dni, kot se je to pogosto dogajalo (npr. pri režimu, ki je veljal za žičničarje), temveč je periodičnost treba preverjati glede na naravo posameznega ukrepa. Veljavnost ukrepa se lahko in celo mora podaljšati, če za to obstajajo utemeljeni razlogi. Dolžnost izvršilne veje oblasti pa je, da se zaveda, da kadar intenzivno posega v človekove pravice in temeljne svoboščine, mora paziti na ustavno načelo sorazmernosti in svoj način dela prilagoditi temu, da bodo odločitve vedno utemeljene in pravočasno sporočene državljanom."

 

Godčeva o svoji vlogi na Ministrstvu za zdravje pri nakupih zaščitne opreme

Podpredsednica SDS in državna sekretarka za zdravstvo v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec je glede svoje vloge pri nakupih zaščitne opreme in delovanja na Ministrstvu za zdravje ob začetku tretje vlade Janeza Janše dejala: "Moja naloga oz. moja pomoč je bila v tem, da sem se odzvala takrat za pomoč na Ministrstvu za zdravje. Mislim, da je bilo to 15. marca. Do 18. marca sem pomagala samo v tem, da sem tiste stvari, ki so bile kot predvidene, dobavljene,  posredovala posvetovalni oz. strokovni skupini v oceno, ali je ta oprema dobra ali ne. Dobavljali so drugi."

Komisija za preprečevanje korupcije v poročilu nadzora glede nabave zaščitne opreme, ki je bilo objavljeno oktobra 2020, omenja tudi Jelko Godec. Kot navajajo, je v postopku nabav zaščitne opreme sodelovala tudi Godčeva, ki pa ni imela nobenega formalnega statusa ne v okviru medresorske delovne skupine ali projektne skupine ne v okviru Zavoda za blagovne rezerve. 

Iz dopisa Zavoda za blagovne rezerve izhaja, da je Jelka Godec nudila strokovno pomoč pri nabavi zaščitnih sredstev, koordinirala nabavo ventilatorjev in priskrbela pomoč strokovnjakov iz UKC Ljubljana s področja kakovosti zaščitnih sredstev, med 16. in 20. marcem 2020 je bila tudi osebno prisotna na sedežu zavoda, navaja KPK. Vloga Godčeve pri tem je bila po takratnih pojasnilih Ministrstva za zdravje v zbiranju in posredovanju ponudb na pristojno ministrstvo za gospodarstvo, medtem ko "Ministrstvo za zdravje in Jelka Godec pri sprejemanju odločitev o nabavah zaščitne opreme niso sodelovali". 

Ker je bila Godčeva v igri za državno sekretarko na zdravstvenem ministrstvu, pa da je bila njena pomoč pri delu na ministrstvu tudi potrebna in pričakovana. Godčeva je sicer od 22. junija 2018 do 2. aprila 2020 opravljala funkcijo poslanke DZ.

KPK je opozoril, da zakon o poslancih določa, da poslanec ne sme biti hkrati član državnega sveta, niti ne sme opravljati druge funkcije ali dela v državnih organih. Gre za načelo delitve oblasti in s tem povezane zahteve po organizacijski in funkcionalni samostojnosti ter neodvisnosti nosilcev treh vej oblasti.

Tina Bregant o ustanovitvi enotne javne agencije za naročanje medicinske opreme

"Nočemo agencije, ki bo obenem opravljala naloge in se sama nadzirala. Proti korupciji imamo zelo učinkovit sistem in to je informatizacija," je dejala Tina Bregant iz gibanja Povežimo Slovenijo. 

Dr. Samo Bardutzky, Pravna fakulteta: "Kot pojasnilo glede smisla in položaja javnih agencij velja omeniti, da je namen javnih agencij, da se določene naloge, ki jih opravlja država, prenese na organ, ki uživa visoko neodvisnost od politike. Javna agencija se namreč v skladu z zakonom ustanovi, kadar ni potreben ali ni primeren stalni neposredni politični nadzor nad opravljanjem nalog. V tem se javna agencija razlikuje denimo od vladne službe, kot je npr. Urad za centralno cenovno evidenco, saj pri tovrstnih organih po navadi imenuje predstojnika vlada ali predsednik vlade, odgovarja pa vladi. Organi javne agencije pa so strukturirani tako, da je neposreden vpliv vlade (ali drugih državnih organov) na odločitve, ki jih sprejema agencija, težji, s tem pa je agencija zavarovana pred pritiski. To pa po drugi stran ne pomeni, da agencija nadzira samo sebe oziroma odgovarja le sama sebi. Zakon o javnih agencijah predvideva, da agencijo glede zakonitosti in učinkovitosti porabe sredstev nadzira Računsko sodišče, glede zakonitosti, učinkovitosti in uspešnosti dela pa izvaja postopke nadzora resorno ministrstvo. Poleg tega Ministrstvo za javno upravo nadzira upravno poslovanje agencije, finančno ministrstvo pa, ali agencija spoštuje javnofinančne predpise. Nadzor v tem primeru pomeni, da lahko ministrstvo ugotovi npr. kršitev predpisa, ne more pa agenciji dajati vsebinskih in političnih navodil, kako naj opravlja svoje naloge."

 

Jelka Godec o skupnem javnem razpisu srčno-žilnih opornic

Jelka Godec (SDS) je dejala, da se je na podlagi skupnega naročila žilnih opornic dokazalo, da to ni rešitev, ker so se dobavitelji kartelno dogovarjali.

dejstvometer_previdno

Skupno javno naročilo za nakup srčno-žilnih opornic je bilo objavljeno v začetku junija 2017. Na razpis je prispelo devet ponudb, a je Ministrstvo za javno upravo pozneje posredovalo dokumentacijo Agenciji za varstvo konkurence (AVK), da bi preverila, ali je šlo pri razpisu za kartelno dogovarjanje. AVK je avgusta 2017 obvestila Ministrstvo za javno upravo, da okoliščine ne kažejo na to, da bi bila verjetnost kartelnega dogovarjanja, zato agencija v tej zadevi ni uvedla postopka.

V okviru skupnega javnega naročila sicer ni bil izbran noben ponudnik, saj so bile cene večinoma višje od najvišje cene, ki jo je pogojeval razpis, ali pa niso imele priložene ustrezne dokumentacije o kakovosti.

Jelka Godec o plačevanju storitev v zdravstvu

Jelka Godec (SDS) je kritična do načina plačil zdravstvenih storitev v Sloveniji. Pravi, da je treba narediti to, da ne bomo imeli več planskega načrtovanja v Sloveniji in da bo ZZZS plačeval po storitvah. "Mi imamo danes primer, da septembra rečejo, da ni več operacij, ker ZZZS ne plača in potem delajo bolnišnice minus."

dejstvometer_previdno

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ne plačuje celotnega zdravstva po t. i. planskem sistemu. Določene storitve – gre za t. i. prospektivni program – plačuje tudi po preseženem programu. Med drugim gre za storitve na področju bolezni srca in ožilja, pri čemer zagotovi plačilo brez količinskih omejitev za kirurške posege na srcu in/ali pripadajočih velikih žilah pri odprtem prsnem košu, za perkutane posege na srcu, srčnih zaklopkah in koronarnih arterijah ter za koronarografije. 

Poleg presejalnih programov za preprečevanje in zgodnje odkrivanje raka je ZZZS zagotovil plačilo brez količinskih omejitev za kirurško zdravljenje raka, ambulantno dejavnost onkologije in radioterapije ter sodobna zdravila za zdravljenje raka. Brez količinskih omejitev je bilo zagotovljeno tudi zdravljenje možganske kapi z uporabo sistema telekap, za obvladovanje posledic sladkorne bolezni pa je bil uveden program presejanja za diabetično retinopatijo.

Koliko zdravnikov vsako leto odide v tujino?

"Veliko se govori, da zdravniki odhajajo, saj ni res. V lanskem letu jih je šlo v tujino šest, eno leto prej jih je šlo 11, še eno leto nazaj pa 17. Torej kam so šli vsi ti zdravniki? K zasebnikom," je opozoril Jani Möderndorfer (LMŠ). 

dejstvometer_previdno

Zdravniška zbornica Slovenije celovitih podatkov o številu zdravnikov, ki odidejo v tujino in zdravniški poklic v Sloveniji popolnoma opustijo, nima. Opravljajo pa anketo med tistimi zdravniki, ki iz zbornice izstopijo, zato ocenjujejo, da jih povprečno vsako leto v tujino odide približno 40. Ob tem v zbornici opozarjajo, da nekateri zdravniki kljub odhodu v tujino iz zbornice ne izstopijo.

Miha Kordiš bi prepovedal 'zdravnike dvoživke'. Pa jih lahko?

"Prakso dvoživkarstva je treba kratkomalo prepovedatI, zgolj regulirati je ne moremo," je dejal Miha Kordiš iz Levice. 

Dr. Samo Bardutzky, Pravna fakulteta: "Opozoriti gre na to, da obstoječi zakonski okvir že omejuje delo zdravnika, ki je zaposlen v javnem zdravstvenem zavodu in bi želel poleg tega delati npr. še v zasebnem zdravstvenem zavodu. Zakon o zdravstveni dejavnosti (člen 53.b) določa, da je to mogoče le s soglasjem direktorja javnega zavoda, kjer je zdravnik osnovno zaposlen, da je to soglasje časovno omejeno in da se lahko soglasje da le, če javni zavod sam ne potrebuje dodatnega dela tega zdravnika. Prav tako direktor ne sme dati soglasja, če ta zdravstveni delavec v javnem zavodu ne želi opravljati nadur in podobno. Zakonski okvir torej absolutno ni zastavljen tako, da bi se zdravniki lahko kar sami odločili za kombinacijo dela v javnem zavodu in kot zasebniki. Če bi prišlo do ustavnosodne presoje takega ali pa strožjega režima, kjer bi Ustavno sodišče preverjalo, ali je to denimo v skladu s pravico do svobodne gospodarske pobude ali svobode dela, bi presoja obsegala oceno, ali je npr. popolna prepoved res nujna, ali pa lahko morda zakonodajalec nezaželeno situacijo uredi oziroma odpravi tudi z blažjim posegom, kot je zahteva po soglasju. Takšna je tudi splošna ureditev, ki velja za vse delavce tudi v zasebnem sektorju (konkurenčna prepoved po Zakonu o delovnem razmerju). Za Ustavno sodišče bi bilo verjetno pomembno tudi, kakšne bi bile posledice tovrstne prepovedi za delovanje javnega zdravstvenega sistema in s tem javnega interesa in uresničevanja ustavne pravice do zdravstvenega varstva."

Soočenje na POP TV doseglo najvišjo gledanost slovenskih televizij v predvolilnem obdobju

Voditeljica Maja Sodja je sinoči v volilnem studiu na POP TV soočila predstavnike strank, ki jim po najbolj svežih raziskavah Mediane za našo medijski hišo, kaže najbolje. Tretjega predvolilnega soočenja, katerega rdeča nit, je bilo zdravstvo, so se udeležili Robert Golob (Gibanje Svoboda), Jelka Godec (SDS), Dejan Židan (SD), Miha Kordiš (Levica), Jani Möderndorfer (LMŠ), Janez Cigler Kralj (NSi), Alenka Bratušek (SAB) in Tina Bergant (Povežimo Slovenijo). Na koncu so mnenja o tem, kako po koroni na noge postaviti slovensko zdravstvo, soočili še predstavniki podmladkov omenjenih strank. 

Soočenje je doseglo najvišjo gledanost v tem predvolilnem obdobju vseh slovenskih televizij. Kar 41 %  tistih, ki so sinoči gledali televizijske vsebine, je izbralo naše soočenje. 

Istočasno je ekipa Dejstev na 24ur.com preverjala resničnost izjav politikov.  

Vir: AGB Nielsen Media Research, ciljna skupina 18-54 let, delež gledalcev televizijskih vsebin v živo in z zamikom na isti dan

 

 

Pasica dejstva volitve

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.06

Miha Kordiš bi prepovedal 'zdravnike dvoživke'. Pa jih lahko?

Miha Kordiš, Levica: "Prakso dvoživkarstva je treba kratkomalo prepovedat, zgolj regulirati je ne moremo." Dr. Samo Bardutzky, Pravna fakulteta: "Opozoriti gre na to, da obstoječi zakonski okvir že omejuje delo zdravnika, ki je zaposlen v javnem zdravstvenem zavodu, in ki bi želel poleg tega delati npr. še v zasebnem zdravstvenem zavodu. Zakon o zdravstveni dejavnosti (53.b člen) določa, da je to mogoče le s soglasjem direktorja javnega zavoda, kjer je zdravnik osnovno zaposlen, da je to soglasje časovno omejeno, in da se lahko soglasje da le, če javni zavod sam ne potrebuje dodatnega dela tega zdravnika. Prav tako direktor ne sme dati soglasja, če ta zdravstveni delavec v javnem zavodu ne želi opravljati nadur in podobno. Zakonski okvir torej absolutno ni zastavljen tako, da bi se zdravniki lahko kar sami odločili za kombinacijo dela v javnem zavodu in kot zasebniki. Če bi prišlo do ustavnosodne presoje takega ali pa strožjega režima, kjer bi Ustavno sodišče preverjalo, ali je to denimo v skladu s pravico do svobodne gospodarske pobude ali pa svobode dela, bi presoja obsegala oceno, ali je npr. popolna prepoved res nujna, ali pa lahko morda zakonodajalec nezaželeno situacijo uredi oziroma odpravi tudi z blažjim posegom, kot je to denimo zahteva po soglasju. Takšna je denimo tudi splošna ureditev, ki velja za vse delavce, tudi v zasebnem sektorju (konkurenčna prepoved po Zakonu o delovnem razmerju). Za Ustavno sodišče bi bilo verjetno pomembno tudi, kakšne bi bile posledice tovrstne prepovedi za delovanje javnega zdravstvenega sistema in s tem javnega interesa in uresničevanja ustavne pravice do zdravstvenega varstva."

21.48

Koliko zdravnikov vsako leto odide v tujino?

Jani Möderndorfer, LMŠ: "Veliko se govori, da zdravniki odhajajo, saj ni res. V lanskem letu jih je šlo v tujino šest, eno leto prej jih je šlo 11, še eno leto nazaj pa 17. Torej kam so šli vsi ti zdravniki? K zasebnikom." Zdravniška zbornica Slovenije celovitih podatkov o številu zdravnikov, ki odidejo v tujino in zdravniški poklic v Sloveniji popolnoma opustijo, nima. Opravljajo pa anketo med tistimi zdravniki, ki se iz zbornice izstopijo, zato ocenjujejo, da jih povprečno vsako leto v tujino odide približno 40. Ob tem v zbornici opozarjajo, da se nekateri zdravniki kljub odhodu v tujino iz zbornice ne izstopijo.

21.15

Jelka Godec o plačevanju storitev v zdravstvu

Jelka Godec (SDS) je kritična do načina plačil zdravstvenih storitev v Sloveniji. Pravi, da je treba narediti to, da ne bomo imeli več planskega načrtovanja v Sloveniji in da bo ZZZS plačeval po storitvah. "Mi imamo danes primer, da septembra rečejo, da ni več operacij, ker ZZZS ne plača in potem delajo bolnišnice v minus." Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ne plačuje celotnega zdravstva po t. I. planskem sistemu. Določene storitve - gre za t. I. prospektivni program - plačuje tudi po preseženem programu. Med drugim gre storitve na področju bolezni srca in ožilja, pri čemer zagotovi plačilo brez količinskih omejitev za kirurške posege na srcu in/ali pripadajočih velikih žilah pri odprtem prsnem košu, za perkutane posege na srcu, srčnih zaklopkah in koronarnih arterijah ter za koronarografije. Poleg presejalnih programov za preprečevanje in zgodnje odkrivanje raka je ZZZS zagotovil plačilo brez količinskih omejitev za kirurško zdravljenje raka, ambulantno dejavnost onkologije in radioterapije ter sodobna zdravila za zdravljenje raka. Brez količinskih omejitev je bilo zagotovljeno tudi zdravljenje možganske kapi z uporabo sistema telekap, za obvladovanje posledic sladkorne bolezni pa je bil uveden program presejanja za diabetično retinopatijo.

21.07

Jelka Godec o skupnem javnem razpisu

Jelka Godec (SDS) je dejala, da se je na podlagi skupnega naročila žilnih opornic dokazalo, da to ni rešitev, ker so se dobavitelji kartelno dogovarjali. Skupno javno naročilo za nakup srčno-žilnih opornic je bilo objavljeno v začetku junija 2017. Na razpis je prispelo devet ponudb, a je ministrstvo za javno upravo pozneje posredovalo dokumentacijo Agenciji za varstvo konkurence (AVK), da bi preverila, ali je šlo pri razpisu za kartelno dogovarjanje. AVK je avgusta 2017 obvestila ministrstvo za javno upravo, da okoliščine ne kažejo na to, da bi bila verjetnost kartelnega dogovarjanja, zato agencija v tej zadevi ni uvedla postopka. V okviru skupnega javnega naročila sicer ni bil izbran noben ponudnik, saj so bile cene večinoma višje od najvišje cene, ki jo je pogojeval razpis, ali pa niso imele priložene ustrezne dokumentacije o kakovosti.

20.59

Tina Bregant o ustanovitvi enotne javne agencije za naročanje medicinske opreme

Tina Bregant, Povežimo Slovenijo: "Nočemo agencije, ki bo obenem opravljala naloge in se sama nadzirala. Proti korupciji imamo en zelo učinkovit sistem in to je informatizacija." Dr. Samo Bardutzky, Pravna fakulteta: "Kot pojasnilo glede smisla in položaja javnih agencij velja omeniti, da je namen javnih agencij, da se določene naloge, ki jih opravlja država, prenese na organ, ki uživa visoko neodvisnost od politike. Javna agencija se namreč v skladu z zakonom ustanovi, kadar “ni potreben ali ni primeren stalni neposredni politični nadzor nad opravljanjem nalog.” V tem se javna agencija razlikuje denimo od vladne službe, kot je npr. Urad za centralno cenovno evidenco, saj pri tovrstnih organih ponavadi imenuje predstojnika vlada ali predsednik vlade, odgovarja pa vladi. Organi javne agencije pa so strukturirani tako, da je neposreden vpliv vlade (ali drugih državnih organov) na odločitve, ki jih sprejema agencija, težji, s tem pa je agencija zavarovana pred pritiski. To pa po drugi stran ne pomeni, da agencija nadzira samo sebe oziroma odgovarja le sama sebi. Zakon o javnih agencijah predvideva, da agencijo glede zakonitosti in učinkovitosti porabe sredstev nadzira Računsko sodišče, glede zakonitosti, učinkovitosti in uspešnosti dela pa izvaja postopke nadzora resorno ministrstvo. Poleg tega ministrstvo za javno upravo nadzira upravno poslovanje agencije, finančno ministrstvo pa, ali agencija spoštuje javnofinančne predpise. Nadzor v tem primeru pomeni, da lahko ministrstvo ugotovi npr. kršitev predpisa, ne more pa agenciji dajati vsebinskih in političnih navodil, kako naj opravlja svoje naloge."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (322)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oknaj 4
12. 04. 2022 20.15
Goloba pa ni bilo kaj slišati,po mojem o zdravstvu nima pojma
Kloven
12. 04. 2022 17.17
Senzor
12. 04. 2022 17.06
+0
Nobena od strank, ki so trenutno v parlamentu NI zaupanja vredna po že videnih škodljivih ukrepih. Ravno tako tudi ne nove stranke, ki jih histerično propagirajo mediji. Lažnivim medijem marsikdo ne zaupa več, po dveh letih (z prikritim nadaljevanjem) vse zarotniške agende.
oberkreiner
12. 04. 2022 17.02
+2
Zanimivo je, da vsi vedo, kako bi rešili naše zdravstvo, pa nič od tega...brihtneži.
Senzor
12. 04. 2022 16.48
-1
Kdaj se bo ukinilo vse ne delujoče ukrepe.??? vse stranke, ki jih mediji podpirate so tiho glede cepiv in mask. Delajo javno na dnevniku kraval, da se bodo ukinile maske. Ne povejo, da so v zdravstvu še vedno v veljavi.!!! Na Hrvaškem so že ukinili maske pri nas se Logar a sklicuje na število intenzivnih postelj. Nesramnica, svojo vero naj prodaja sama sebi. V ozadju pa stoji na svežem zraku z masko na obrazu Poklukar in dela naprej reklamo v prid maskam. Govorijo, da naj jih ranljivi nosijo še naprej. Tudi sami so stari in ranljivi. Ukazovati, kdo in kje jo mora nositi je terorizem. Najbolj ranljive so že pospravili z škodljivim protokolom, ki ga je diktirala privatna WHO. ZMANJKUJE VERNIKOV, BARABE.!!!
CIGU MIGU
12. 04. 2022 16.44
-2
ištvan,brez tebe bo nastala stranka,,zadihajmo slovenija,ti pa lepo v nato in v novo službo
Jon Bacek
12. 04. 2022 16.41
+1
Raje iščimo politike, ki ne lažejo. Bo hitreje, ker jih skoraj ni.
jank
12. 04. 2022 16.44
-2
Politikov lažnivcev ne iščemo, se sami pojavijo, šampion pa je Janša.
Senzor
12. 04. 2022 16.36
+2
V ZD in bolnišnicah vlada še vedno obsedenost z maskami in " corona histerija". Nič ni ukinjeno.!!! O temu dejstvu niso razpravljali a soočanju. Kdaj se o popolnoma vse ukinilo.??? Govorilo se je o psiheatrih. Teh so najbolj potrebni politiki in pokvarjeni zavajajoči zdravstveni delavci.
VSEZNALECno1
12. 04. 2022 16.33
+4
Ej od kje 600.000 eur za kampanjo goloba...a je to skrivnost al kaj...
Jon Bacek
12. 04. 2022 16.42
+3
Golob je imel preko 500k€ bruto na leto.
marmeladni_tonik
12. 04. 2022 16.31
-2
Spet se je preveč govorilo o preteklosti, ki so jo zakuhali desni, a o tem kaj nas čaka skoraj nihče nič. Najbolj podkrepljene izjave je imel Golob. Sicer pa, pohvale Maji Sadja. Vrhunsko delo.
marmeladni_tonik
12. 04. 2022 16.31
+0
jank
12. 04. 2022 16.16
+1
Čestitam voditeljici Maji Sodja, ker je postavljala konkretna in pikantna vprašanja in v glavnem ni dovolila vprašanim, da bi preusmerjali teme. Tega se je najbolj očitno polsužila J. Godec, ki ni hotela oz. upala odgovarjati o Janševih druženjih s prodajalci medicinske opreme, je pa zato napadla Goloba z lažno ustvarjeno bosansko afero. Ni ji uspelo, smo razumeli.
VSEZNALECno1
12. 04. 2022 16.35
+1
40 let zemljariči kradejo iz ukc vi pa ta o tem druženju gor pa dol... ..ve se ko ne gre najdeš vezo do zemota in njegovih in odkockaš in dobiš
Sputnik8
12. 04. 2022 16.35
+1
Lažno??? Ni bilo provizije, ker kot odlični gospodarstvenik Golob ni izpeljal posla. Odlični ?? Bruuuh.
jank
12. 04. 2022 16.40
+0
Zakaj tebe nista Dimnik in Marčič nabasala na jahte, čisto slučajno sta pa Janeza???
silva-d
12. 04. 2022 16.11
+4
takšna soočenja se lahko primerjajo z burlesko noben ni nič kriv,razen sedanja vlada ki je 2 leti,ja kaj pa so delalle prejšnje vlade,čakalne vrste vrste niso zaradi covida,že prej so bile in kaj so vlade ki so vladale rešile nič,ja edino povečale čakalne vrste,zdravstvena zavarovalnice ne more rečt toliko plačamo npr.operacij kolen,plačajo naj toliko koliko je kirurg sposoben po normativih operirati,ne pa koliko bo zavarovalnica plačala,zaradi tega so čakalne vrste pa ne rabiš diplome da to ugotoviš
jank
12. 04. 2022 16.18
-3
Res je težko razumeti, da je ta vlada v 2 letih naredila toliko packarij.
Jon Bacek
12. 04. 2022 16.46
+1
silva-d: ZZZS določi v dogovoru z zdravstvenimi zavarovalnicami, koliko posegov bodo plačali. Vseh posegov ne želijo plačati, da jim več ostane za poslovanje, marmor na tleh, dobičke, nagrade nekaj x 100.000€. To je denar, ki so ga zavarovanci plačali zavarovalnicam, a se ne prelije nazaj do zavarovancev.
Mejduš
12. 04. 2022 16.03
+0
PA KAJ HOČMO SAJ SE JIM GRE SAMO ZA STOLČEK,SEJ KAJ VEČ NE MOREJO SPREMENITI TO PA ZATO KI BODO DRUGI MU ŠLI V DRUGO SMER TAKO DENAR BODO ZPRAVILI REVŠČINA BO TAKO KOT SEDAJ TO PA ZATO KI JE PREJŠNA VLADA ZAFURALA SE BODO ZGOVARJALI KOT PONAVADI REKLI BODO PAČ SESTEM JE TAKŠEN KI NE MORE BITI DRUGAČE
jank
12. 04. 2022 16.00
-3
A se kdo čudi, da je J. Godec natrosila največ laži? Človek se lahko zmoti. Toda pri njej ne moremo govoriti o zmoti, ampak o dobro premišljenih lažeh, saj se jih je zelo trudila "argumentirati." Pričakovano, prihaja iz SDS in ti se drugače ne znajo pogovarjati.
bodočipartizan
12. 04. 2022 15.23
+6
Še pomnimo tovarisi: Godčeva se je kot sekretarka vpletala v to od koga se bo nabavljala zaščitna oprema, Bregantova je hotela, da bi maske nosili tudi v gozdu! Toliko o integriteti in miselni omejenosti nekaterih.
zoran pušenjak
12. 04. 2022 15.22
+5
Vsi so brezvezni. Nihče ne levi ne desni ne nov super obraz globoke države in osrednjih medijev ne povedo, kaj bodo naredili boljše za ljudi. Samo obtoževanja in nič drugega. Res so sramota za slovensko državo in zemljo
no-future
12. 04. 2022 15.13
+4
Dejstvo ta vlada je napadla mame z vozički In penzionerje z kemicnim orozjem sredi Ljubljane To so dejstva in sram jih je lahko ampak vem da njih ni ker to so nevarni ljudje.
silva-d
12. 04. 2022 16.13
+1
Jst !
12. 04. 2022 14.44
-2
Dejstvo: MSM mediji in strici iz ozadja ste posadili Goloba na belega konja in dejali : "to je vaš odrešitelj volite njega na volitvah" ! In ovce ga bodo volile brez najmanjšega pomisleka, ker tako piše v medijih in tako pravijo "vsi ki se kaj spoznajo na politiko" !
trollolll
12. 04. 2022 15.27
+2
lahko bi opico dal, ce to pomeni, da se jajo spoka iz parlamenta, jo volim brez pomisleka.
jank
12. 04. 2022 16.02
+1
Uporabi 1. os. množine in na mesto to je vaš kar lepo reči, to je naš odrešitelj od Janše.
silva-d
12. 04. 2022 16.14
-1
Sputnik8
12. 04. 2022 16.40
tollo saj to ves čas počnete na levi....vsake volitve nova o_____
snupy1
12. 04. 2022 14.31
+5
Dejstvo. Ta vlada je spisala kazen dostavljavcu hrane, kateri si je privoščil burek za malico in na sodišče poslala dijake iz Maribora.
konjenikalbert
12. 04. 2022 16.44
+0
ni vlada tega naredila, naredila je glupa policija, katera ne ve kaj je človek !!!
Razumnež
12. 04. 2022 14.18
+5
Presrečen sem, da v mojem bližnjem okolišu ni nobenega politika.