Dejstva

Rekorderja: prvi 12 let na bolniški, drugi prejel 24 tisoč evrov nadomestila

Ljubljana, 04. 01. 2024 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Neža Steiner
Komentarji
2

V rubriki Dejstva tokrat o bolniških odsotnostih. Na bolniški je iz leta v leto več ljudi, lani je bilo na bolniški listi rekordnih 56.128 zaposlenih, ob tem pa izgubljenih več kot 20 milijonov koledarskih dni. In kdo si bolniško lahko privošči? 42-letna delavka nam je razkrila, da prejme zgolj 500 evrov nadomestila, zato se bolniški, če se le da, izogne. Posledično dela s hudimi bolečinami, delovni dan preživi le s pomočjo protibolečinskih tablet. Na drugi strani bolniškega sistema pa rekorder, ki je prejel dobrih 24 tisoč evrov iz zdravstvene blagajne samo v enem mesecu. Drug rekorder je na bolniški že 12 let. V rubriki Dejstva skozi oči bolnikov in strokovnjakov razkrivajo neenakosti in pomanjkljivosti bolniškega sistema.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ALYOSHA
16. 01. 2024 10.26
Nekaj slučajnih vprašanj... Ali se spomnite španske Gripe? Zakaj se ji reče španska? Morda je začela v Španiji? Kaj če je slučajno začela v Ameriki? Kaj če so leta 1918 naredili slučajni eksperiment in je slučajno eksperimentalno cepivo ki je v sebi imel meningitis gojen v konjih na Rokfelerjevem Medicinskem Institutu takrat v NewYork-u? In kaj če so se potem te vbrizgane bakterje preko injekcij ki so jih vbrizgali v vojake Fort Riley potem širile? Kej če je bila Španjolska eksperiment, in kaj če so se te bakterje nato hitro širile? In kaj če je bilo rečeno da so ti vojaki pač slučajno prišli z vsemi možnimi Evropskimi boleznimi? In Kaj če so potem pocepili Ameriško prebivalstvo z velikim cepilnim programom? Kaj če je ta program imel čez Rokfeler Institut? In kaj če je bil morda glavni pri tem Dr. Frederick Gates? In kaj če so cepljeni dobesedno okuževali necepljene? Seveda do je le čista slučajna supozicija... in nima veze s čemerkoli je pač pravljica.
adejnoares
09. 01. 2024 08.25
+3
Na podlagi česa lahko nekdo prejme 24 tisočakov v enem mesecu