Dejstva

Namesto vrhunskim športnikom zavodu s krščanskimi vrednotami

Ljubljana, 14. 01. 2021 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Alenka Marovt
Komentarji
919

Novo vodstvo, nova politika sponzoriranja Holdinga Slovenske elektrarne. Brez sponzorskega denarja je ostala slovenska športna elita: evropska prvakinja – košarkarska reprezentanca, evropska podprvakinja – odbojkarska reprezentanca, in Olimpijski komite Slovenije. Tako sledijo Dnevnikovi Gazeli, ki jim novo vodstvo na čelu s SMC-jevim Viktorjem Vračarjem, ki je obiskal tudi sedež SDS, jemlje že dogovorjeni sponzorski denar. Po drugi strani pa ima HSE dovolj denarja za donacije Zavodu Iskreni, Karitasu, Rudarski godbi Hrastnik ...

Športna elita brez denarne podpore državnega energetskega velikana HSE

Košarkarji – brez podaljšanja pogodbe

Holding Slovenske elektrarne (HSE) je slovensko košarko, ki je posegla po evropskem vrhu in leta 2017 z naslovom evropskih prvakom obnorela Slovenijo, podpiral kakšnih pet let. Oktobra lani sta se Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in HSE uskladila o podaljšanju sponzorske pogodbe v višini 30 tisoč evrov z vsemi obveznostmi, a podpisa nikoli ni bilo. 

Naše informacije preverimo na KZS pri predsedniku Mateju Erjavcu. "Vaše informacije držijo, HSE do danes oktobra že usklajene pogodbe ni podpisal. Šlo je za običajno podaljšanje pogodbe, zato smo mi HSE že oglaševali na led panojih konec novembra, ko smo imeli kvalifikacije v mehurčku za Eurobasket 2022. Nam je žal, da se je to zgodilo, nismo dobili niti uradnega obvestila, da pogodbe ne bodo podaljšali. Je pa tako, da ničesar ne moreš izsiliti, formalno še kar čakamo, je pa molk HSE tudi odgovor."

Slovenija – evropska košarkarska prvakinja leta 2017. HSE slovenske ekipne športne elite ne bo več denarno podpiral.
Slovenija – evropska košarkarska prvakinja leta 2017. HSE slovenske ekipne športne elite ne bo več denarno podpiral. FOTO: AP

Zakaj pogodbe Košarkarski zvezi Slovenije, ki se lahko pohvali z aktualnimi evropskimi prvaki, ni podaljšal, vprašamo HSE. Vodja službe za korporativno komuniciranje Ksenija Koren nam pojasni, da je "HSE največji proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov, zato se trudimo vlagati v okolja, kjer delujejo naše hčerinske družbe. Letos bomo zgradili največjo sončno elektrarno v državi, in to je izjemna investicija. HSE ima omejena denarna sredstva. Za zdaj so ustavljene vse sponzorske, oglaševalske pogodbe, saj poteka revizija poslov mojega predhodnika in ne morem sklepati nobenih poslov in ničesar ne podpisujem. Ključna naloga HSE je nemoteno zagotavljanje oskrbe z električno energijo."

Korenova bo na konkretna vprašanja odgovorila takoj, ko ji bodo pojasnila podali v finančni službi HSE.

*Po objavi članka, so iz družbe HSE posredovali naslednje pojasnilo.

"V družbi HSE odločno zanikamo navedbe, da naj bi odrekli podporo vrhunskemu športu v Sloveniji. Realizacijo sponzorskih aktivnosti in s tem povezane finančne obveznosti, ki izhajajo iz pogodb z Olimpijskim komitejem Slovenije in Odbojkarsko zvezo Slovenije, smo ustavili začasno, v luči spremenjenih poslovnih razmer, ki jih prinaša epidemija Covid-19. Ta je namreč vplivala tudi na izvedbo športnih dogodkov in s tem na promocijo HSE. Zato smo se odločili na novo ovrednotiti naš pristop k sponzorstvom in donacijam. S posameznimi večjimi sponzoriranci, ki smo jih podpirali skozi leta, med katerimi ima veliko vlogo predvsem OKS, bomo poiskali nove rešitve in vsebine pogodb, ki bodo zadostile tako finančnim potrebam sponzorirancev kot promocijskim potrebam HSE kot sponzorja. Kar zadeva donacije, dodeljene posameznim manjšim prejemnikom, ki jih naštevate, pa gre za čisto dobrodelnost, ki je opredeljena tudi v Politiki družbene odgovornosti skupine HSE."

Odbojkarji – prekinitev pogodbe

Se še spomnite prizorov nabito polnih Stožic, odbojkarske evforije, odbojkarjev, ki so povezali Slovence in serijsko zmagovali? Ponos Slovenije, o katerem se je govorilo po vsej športni Evropi. Očitno ne dovolj za državni HSE. Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je namreč ostala brez zadnjega obroka sponzorskega denarja v višini pet tisoč evrov, se je odločil HSE. Enoletno pogodbo v višini 30 tisoč evrov je vodstvo HSE z generalnim direktorjem Viktorjem Vračarjem in poslovnim direktorjem Urošem Podobnikom predčasno prekinil z dopisom, naslovljenim na odbojkarsko zvezo, razlog pa epidemija covida-19. 

Tudi na OZS potrdijo naše informacije in prejem dopisa, podrobnosti pa generalni sekretar OZS Gregor Humerc zaradi klavzul v pogodbi ne želi razkriti. "Lahko povem le, da smo prejeli dopis s prekinitvijo pogodbe in brez plačila zadnjega obroka, temu nismo nasprotovali, ker zaradi epidemije ne moremo opraviti vseh pogodbenih obveznosti."

Natančno pojasnilo HSE bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.

Slovenija – evropska odbojkarska podprvakinja leta 2019. HSE slovenske ekipne športne elite ne bo več denarno podpiral.
Slovenija – evropska odbojkarska podprvakinja leta 2019. HSE slovenske ekipne športne elite ne bo več denarno podpiral. FOTO: Damjan Žibert

Olimpijski komite Slovenije – prekinitev pogodbe?

HSE od vsega začetka podpira Olimpijski komite Slovenije (OKS), krovno športno organizacijo. Po naših zanesljivih informacijah je HSE decembra OKS obvestil, da prekinja pogodbo v višini 360 tisoč evrov, ki je bila podpisana za ta olimpijski cikel. 

Na OKS tega ne želijo komentirati, saj si prizadevajo, da bi s HSE našli skupni jezik, da zgodba še ni zaključena in da bo HSE še naprej v letošnjem in prihodnjem letu podpiral slovenski vrhunski šport.

Pojasnilo HSE bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.

OKS pod vodstvom Bogdana Gabrovca za zdaj prekinitve sponzorske pogodbe HSE ne želi komentirati, ker si obetajo, da se jim bo vendarle uspelo dogovoriti za nadaljnje financiranje s HSE.
OKS pod vodstvom Bogdana Gabrovca za zdaj prekinitve sponzorske pogodbe HSE ne želi komentirati, ker si obetajo, da se jim bo vendarle uspelo dogovoriti za nadaljnje financiranje s HSE. FOTO: Twitter

"Vrhunski šport največji promotor države, država pa jemlje" 

Dobri poznavalci razmer v športu, politiki in energetiki, ki ne želijo biti imenovani, so nad potezo vodstva HSE ogorčeni. "Ne le da energetski državni velikan ne podpira športa v krizi, gre za največje šampione v državi, ki so poenotili narod, naredili ogromno za promocijo države v svetu, zdaj pa država jemlje denar. Ne razumem, zakaj aktualna oblast ruši vse sisteme družbe?!"

Ob tem se sprašujejo, koga motijo športniki, ki brez finančne podpore ne morejo dosegati vrhunskih rezultatov, koga moti promocija športnikov na najvišji svetovni ravni, kjer so odločevalci radi zraven, ko so uspehi. Tukaj gre za crème de la crème' slovenskega športa.  Ali kot pripovedujejo naši viri, glavni motiv naj bi bilo njihovo prepričanje, da je 'šport domena levice'.

Po drugi strani pa na spletni strani HSE lahko še vedno preberemo: "V HSE finančno pomagamo različnim posameznikom, organizacijam in projektom. Vsakoletna sponzorstva in donacije dobrodelnim, športnim, kulturnim, znanstvenim ter izobraževalnim projektom sledijo načelom, ki so določena v strateških dokumentih in predstavljajo pomemben del korporativnega komuniciranja skupine HSE. Smo ponosni pokrovitelji večjih in manjših, znanih in manj znanih klubov, društev in posameznikov , ki vsak na svojem področju prispevajo k večji prepoznavnosti tako HSE kot Slovenije nasploh."

HSE doniral Zavodu Iskreni, Karitasu, Rudarski godbi, mediji SDS pa objavljajo promocijske članke o HSE

Če je HSE sponzorski denar odrekel praktično celotnemu športu, ki ga je financiral do zdaj, pa je HSE po drugi strani decembra Zavodu Iskreni doniral pet tisoč evrov. Gre za zavod, ki zagovarja tradicionalne družinske vrednote, je blizu cerkvi, nasprotuje splavu, beremo lahko članke z naslovi 'Devica Marija kot 'stroj za rojevanje' oz. kako jo vidijo slovenski umetniki', 'Ko v zakonodaji splav ne bo več izenačen s kondomom, bo to že velik korak', 'Bil sem gej', med drugim preberemo intervju z NSi-jevim ministrom za delo Janezom Ciglerjem Kraljem, ki je bil eden od ustanoviteljev Zavoda Iskreni, marca lani pa je izstopil. Prav Cigler Kralj in njegova soproga Klavdija sta tudi voditelja e-priprav na zakon, ki jih organizira Zavod Iskreni.

Zavod Iskreni je decembra prejel pet tisočakov in prav teh ne bodo prejeli evropski odbojkarski podprvaki, ker jim je HSE predčasno prekinil pogodbo.

Zavod Iskreni je decembra lani prejel pet tisočakov in prav teh ne bodo prejeli evropski odbojkarski podprvaki, ker jim je HSE predčasno prekinil pogodbe. Državno energetsko podjetje, kot razberemo iz naše raziskave, očitno Zavod Iskreni financira namesto Slovenske škofovske konference, ki jim je po devetih letih odrekla podporo leta 2019. 

Ob tej novici so na njihovi spletni strani zapisali: "Čeprav Zavod Iskreni ni in nikoli ni bil cerkvena ali katoliška organizacija, po drugi strani nikoli nismo skrivali svoje miselne podstati. Da je za nas na prvem mestu med vrednotami življenje od spočetja do naravne smrti, hkrati pa zakon med možem in ženo ter družina kot temeljni gradnik vsake družbe, je najbrž hitro jasno vsakomur, ki pride na katero izmed naših spletnih strani ali pobrska med ponudbo programov, ki jih pripravljamo. In to so vrednote, ki predstavljajo tudi jedro moralnega nauka Katoliške Cerkve, cerkve, ki ji sodelavci Zavoda Iskreni pripadamo in s katero si srčno želimo sodelovati, da bi naše skupne vrednote v družbi dobile mesto, ki jim po našem prepričanju pripada."

Tisoč evrov donacije je decembra lani od HSE dobil Župnijski Karitas Izlake, po dva tisočaka pa Društvo Rudarska godba Hrastnik, vodi jo Jurij Bantan, ki je tudi predsednik SLS Hrastnik, Rdeči križ Zagorje ob Savi, Rdeči križ Laško in Društvo prijateljev mladine Trbovlje

Mimogrede – kmalu po prihodu Korenove na Holding je HSE založbi Nova obzorja, ki izdaja tednik Demokracija in spletni tabloid Škandal24, doniral pet tisoč evrov. S prihodom Korenove so na HSE prišli tudi naročeni izvodi tednika Demokracija, kjer lahko med drugim preberemo promocijsko besedilo o HSE. Zelo podobno vsebino so objavili tudi na Novi24tv.

hse-v-proracune-prispeval-200-milijonov

Podpisnik donacij je vodstvo HSE, poudari Korenova, zato nam bo pojasnila, zakaj je donacijo prejel na primer Zavod Iskreni, posredovala naknadno.

Brez sponzorskega denarja HSE je najprej ostala Dnevnikova Gazela

Spomnimo na prvo prekinitev pogodbe HSE, o kateri smo pisali v okviru projekta Dejstev – 'Kadrovski števec'.

Gre za primer sponzoriranja Gazel – izbora najboljših hitro rastočih podjetij časnika Dnevnik. Pogodbe niso podpisali zaradi, kot smo izvedeli neuradno, 'negativne publicitete Dnevnika o Holdingu slovenske elektrarne'. To naj bi dejala nova vodja korporativnega komuniciranja skupine HSE, sicer dolgoletna medijska svetovalka premierja Janeza Janše Ksenija Koren. Zmotil naj bi jih članek, da je novi direktor Viktor Vračar obiskal sedež stranke SDS. To je konkreten primer posledic političnega nameščanja svojih ljudi v gospodarstvu, kako moč pozicije nevarno zažira pore družbe, ki si jih podjarmi politika. 

copy-janseva_vlada

Korenova je na vprašanje, ali je res dejala, da pogodba ne bo podpisana zaradi negativne publicitete Dnevnika, decembra odgovorila: "Ne vem, tega pa ne vem. Ali je bila kakšna negativna publiciteta?" Vprašanje, ali naj bi bil razlog članek o obisku Vračarja na sedežu SDS, pa je vsaj dvakrat preslišala in odgovorila: "V tem času, od 11. novembra, ko sem prevzela službo za korporativno komuniciranje, o poslu nisem bila seznanjena, v tem času se nisem z nikomer pogovarjala, dobila sem le enostransko podpisano pogodbo z izstavljenim računom. To je izsiljevanje, to ni poštena poslovna praksa, mi smo državno podjetje, kjer veljajo določena pravila. Ne moreš izstaviti računa za enostransko podpisano pogodbo."

Do danes direktorica oglasnega trženja na Dnevniku Nives Roš od HSE ni prejela pojasnila, zakaj niso plačali prvega računa in podpisali pogodbe v vrednosti 20 tisoč evrov, ki je bila pravno usklajena z obeh strani, Dnevnik pa je že izvajal sponzorske aktivnosti za HSE.

Koronavirus pasica november

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (919)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
15. 01. 2021 13.06
+1
SLOVENIJA pod janšisti postaja drugi iran cerkev in vlada se sparita v škodo vseh prebivalcev slovenije-sds odkar je prišel na oblast meče milijone v cerkev kupovanje glasov in odkup grehov ki jih ustvarja ta strahovlada
borjac
15. 01. 2021 13.04
+1
Desničar Janša ni nikoli podpiral vrhunskega športa, spomnite se tudi tega da je zamenjal Jelka Grosa, pa mu po 30 letih dela in potem ko je dvignil pokonci, najlepši nordijski center na svetu Planico, torej po tolikih letih ni bil vreden niti tega da bi mu kdo povedal zakaj je bil zamenjan, niti povedali mu niso tega osebno v obraz ampak hinavsko , preko drugih ljudi in medijev. Takrat ko je Slovenska košarkarska reprezentanca postala Evropski prvak, so desničarji govorili da so zmagali Srbi, kot češ zaradi Dončiča in Dragiča, sicer pa nič čudnega Janez pač ne mara Srbov se ve zakaj, bistvo pa je v tem, da tile zablojeni desničarji, se ne zavedajo da smo v letu 2021, pogledajo naj si nekoč čisto Nemško reprezentanco v nogometu.
muci007
15. 01. 2021 12.16
+1
Blokiran Drugi Človek
16. 01. 2021 10.02
+1
sinhron
15. 01. 2021 11.31
+3
Javna tajna je , da HSE , SŽ in plinovodi sodijo v sam vrh finančnih podpornikov sekte SDS , njenih medijev in shodov ! Zato ne čudi , da ukinjajo sponzorstva vrhunskim športom in športnikom , ki so ambasadorji države in jo dodelujejo cerkvenim ustanovam , ki jim za proti uslugo delajo v cerkvah propagando ! Po ustavi je cerkev ločena od države ! Ta vlada ( SDS in NSI ) pa zavestno krši ustavo , ko cerkvenim delavcem plačuje vse socialno pokojninska zavarovanja in povrhu jim še daje 700 evrov , za razliko od tistih , ki imajo najnižje pokojnine in so sami vplačevali v sklade , pa so jim dali 300 evrov !
Mladi? Plasto
15. 01. 2021 11.01
+3
ta drek ,ki zdaj vodi vlado , bi rad uničil vse , kar je bilo dobrega .... uničuje prihodnost vaših otrok ,ki jim bo vzeta možnost poseči po uspehu ...... butec govori o tem , "da ima pojma " o gospodarstvu , da potrebujemo močne firme , ljudi ,ki pa dejansko tekmujejo pa prikrajšuje za osnovna sredstva !!!!!!!! ------ hinavski sine domobranca ,ki je šel med komuniste :D .....
muci007
15. 01. 2021 12.17
+0
Hej, Plasto. ...ić. Malo več kulture ti ne bi škodilo.
Hej Slovani
15. 01. 2021 10.43
+3
Tale cerkev dela samo zgago in škodo v Sloveniji. Pa ne mi tukaj sedaj pisat, da je to branik Slovenstva in podobne nebuloze. Cerkev je in ima sedež v Vatikanu. In od tam se dobiva ukaze in tja se pošilja denar! In cerkev se nikoli ni zavzemala za naše interese ampak vedno za interese Vatikana. Vedno bo in je zavzemala stališča Vatikana. Jasno je, da je pokrovitelj sdSS in jasno je tudi, da veliko njenih privržencev posluša cerkev. In roka roko umije. Vi nam glasove, mi vas nato financiramo Easy..
pa saj bo vredu
15. 01. 2021 09.58
+6
Bomo pač molili za uspeh naših športnikov.
Hej Slovani
15. 01. 2021 10.44
+0
kapljač1
15. 01. 2021 09.39
+12
RKC bo treba odpovedat gostoljubje v državi! Parazit prve stopnje!
slim386
15. 01. 2021 10.04
+7
Vse religije izgnat iz države. Tudi SDS sekto
Important notice
15. 01. 2021 09.38
+6
Škoda, ker so športniki ostali brez sredstev, ampak kot vem, je izbira za donacije prostovoljna in "osebna". Vsak donira tistemu, ki ga sam izbere ter toliko, kot sam želi. Nič ni obveznega.
Porocilo
15. 01. 2021 09.42
+5
se strinjam a tu gre zgolj za politicno odlocitev. vzamimo ljudem izobrazbo, sport in kulturo in bos imel ubogljivega neukega cloveka, katerega bos lahko brez vecjega napora manipuliral
resslovenka
15. 01. 2021 10.00
+8
A res? Tudi v podjetjih v državni lasti? Zakaj me ne čudi pretakanje iz državnih jasli v neke privatne institucije. Ker je to pri nas čisto normalno, mar ne? Vrhovni poglavar cerkvene institucije je Vatikan. Torej naj odpre svoje banke in sofinancira svoje "pastirje", ki širijo svoje resnice po celem svetu. Kolikor so nas učili, je bil Jezus zelo skromen človek. Ljudem je dajal, ne jemal. Škrlat in zlato ter pohlep je slika te novodobne cerkve, pa, še vse kaj drugega tudi. 🙄
janmar1234
15. 01. 2021 09.26
+1
Javna državna podjetja in razni holdingi naj skrbijo, da bodo njihove usluge najcenejša za državljane, nimajo oni kaj donirat društva in nevladne organizacije, oni so v službi Slovenije. Tako športniki in umetniki pa naj se dokažejo in če so dobri bodo tudi nagrajeni, če pa ne, so pa lahko amaterji ali rekreativci, zgledujmo se po Islandcih...
User1536496
15. 01. 2021 09.17
+3
HSE je dobrodelna ustanova, Rdeči križ se tudi ve kam paše, tako da je fajn, da se HSE ukvarja z donacijami, elektriko in vse možne prispevke in davke v okviru tega itak plačamo davkoplačevalci, je pa hudič če si navajen, da kar pridejo sredstva potem pa jih ni več...
zibertmi
15. 01. 2021 09.14
+5
jajo lahko prične s pisanjem knjige pokopi.tako države kot njihovih državljanov.edino kar je pridobil in odebelil je njegov račun
janmar1234
15. 01. 2021 09.28
-4
zibertmi, vam je všeč, če vas imenujem "pudelj"
Porocilo
15. 01. 2021 09.12
+8
zgodovinarji bodo imeli pestro delo, ko bodo pisali o JJju. Mislim, da njegovi potomci ne bodo prevec ponosno hodili po svetu
KavčStrokovnjak
15. 01. 2021 09.38
+5
Vprašaj njegovega sina kako je v Bruslju in kakšno plačo ima. Vprašaj ga če se kaj sramuje očeta...
Porocilo
15. 01. 2021 09.44
+4
Hej Slovani
15. 01. 2021 09.12
+7
Tale cerkev dela samo zgago in škodo v Sloveniji. Pa ne mi tukaj sedaj pisat, da je to branik Slovenstva in podobne nebuloze. Cerkev je in ima sedež v Vatikanu. In od tam se dobiva ukaze in tja se pošilja denar! In cerkev se nikoli ni zavzemala za naše interese ampak vedno za interese Vatikana. Vedno bo in je zavzemala stališča Vatikana. Jasno je, da je pokrovitelj sdSS in jasno je tudi, da veliko njenih privržencev posluša cerkev. In roka roko umije. Vi nam glasove, mi vas nato financiramo Easy.
janmar1234
15. 01. 2021 09.33
-2
Cerkev je samo objekt, vaš zapis ni konsistenten, če govorite o krščanstvu, bi morali tudi o islamizmu, pa o budizmu, pa o taoizmu, o vseh verah. Verjetno je tako razmišljanje preveč za vas.
KavčStrokovnjak
15. 01. 2021 09.40
+4
Pa kje najdeš budizem mešat zraven... Ni teizem, kot ostalo kar si naštel. Je filozofija, ki temelji na znanstvenem pristopu kar pa je čisto v nasprotju z večino ostalih religij. Pa tudi tako je vaš komentar janmar izven konteksta.
Porocilo
15. 01. 2021 09.46
+7
jamar, cerkev je ustanova in nima nobene veze z pravo religijo
Slovenec81
15. 01. 2021 09.00
+7
Ko vlada pade in se bo končno začeli tudi sodni pregoni, se ne sme pozabiti na te in vse ostale bakterije....dobra stran tega kriznega časa je to, da so vse prilezle na plano in končno ve kam kdo spada
janmar1234
15. 01. 2021 09.36
+2
Se strinjam, ko vlada ne bo padla, močno upam da se uresničijo vaše želje in dokončno pometejo z bakterijami...
AlexReal
15. 01. 2021 08.49
+14
Vlada uspešno zagovarja ustavno ureditev, da je cerkev ločena od države ! Japajade, press !
KavčStrokovnjak
15. 01. 2021 09.45
-2
Kateri organ lahko kaznuje vlado zaradi kršenja ustavnega prava? Mora slovenski narod družno v tožbo proti lastni državi hkrati na US in EU?! A nimamo dovolj doštudiranih brezposelnih pravnikov, da bi sestavili skupino, ki bi znala spisat tožbo tako, da bi šla čez na vseh ravneh?
Quatflow
15. 01. 2021 08.44
-3
Svet je začel podpirati skrajno levi liberalizem in novinarji očitno nikoli ne bodo razumeli, da je tudi njim dal Bog privilegij, da lahko pišejo takšne kozlarije oziroma primerjave. Sonce sveti za dobre in slabe. Poleg tega pa objavijo članek, kjer so molitve dobrodošle. Odločite se že ali želite krščanske vrednote samo takrat, ko vam koristijo ali pa sploh ne.
Blokiran Drugi Človek
15. 01. 2021 09.00
+4
Bog je največja laž v zgodovini človeštva
Porocilo
15. 01. 2021 09.02
+5
molitve niso vedno nasovljene na t.i. boga. ce pa mogoce ti verujes v boga ne bi pisal nestrpnih komentarjev. ali ni nekje zapisano, da smo pred bogom vsi enaki. ce sem jaz bedak si tudi ti
Quatflow
15. 01. 2021 09.25
-1
Nisem se slisala, da bi molil komu drugemu kot Bogu. Sicer me pa v tem zmesanem narcisisticnem svetu nic ne preseneca, da imate tako bizarno razmisljanje!
Ganimed
15. 01. 2021 09.34
+2
si rekel "levi liberalizem", a torej desni ne zagovarjajo svobode - liberalnosti ....
janmar1234
15. 01. 2021 09.40
+0
Ideologija Bidnovih privržencev je veliko bolj podobna našim desničarjem, kot pa levičarjem, vsi prisegajo na krščanske vrednote in se zahvaljujejo Bogu, tako da je prav zanimivo poslušati naše levičarje, kako se veselijo nove vlade v ZDA.
janmar1234
15. 01. 2021 09.42
-2
Zanimivo da kar večina sveta veruje v Boga (vsak svojega).
Ganimed
15. 01. 2021 10.04
ZDA kaže da so, ideološko predvsem krščansko verni demokrati, in čisto krščansko verni rasno nestrpni republikanci ....
graben
15. 01. 2021 08.43
+7
Prosim, napravite spisek vseh novopostavljenih šefov, direktorjev, povzpetnikov, ..., in po koncu tega enoumja takoj dosmrtno v arest z njimi ali pa jim dati možnost da se trajno izselijo iz SLO , ves denar in premoženje pa jim zapleniti!
jodr
15. 01. 2021 08.33
-11
Preveč lenuhov živi na račun denarja, ki je namenjen "vrhunskim" športnikom, zato je prav, da tudi na tem področju pride, do temeljite prevetritve. Nekaj let so vrhunski športniki, potem pa 49, 50 let kasirajo velike denarje za neko funkcijo, za katero sam same vedo, da obstaja, ki je samo njim namenjena.
ivan z Doba
15. 01. 2021 08.36
+12
Ne bodi žalosten. Ti si verjetno svetovno znan po "nevemkakšnih" uspehih. Morda ti ivan nameni kakšen cent v naslednjem paketu.
slim386
15. 01. 2021 08.42
+9
Seveda so vrhunski športniki večji lenuhi ko RKC 😂😂😂
EnKandidatDosmrtniMandat
15. 01. 2021 08.12
+25
Kaj nam bo šport? Važno da imamo politike! Tovariš Jansza je rekel, da lahko največ naredimo doma na kavču pred TV. Samo morajo še v SDS poskrbeti, da bomo imeli "prave" vsebine na TV. Izbirati bo možno med (1) NovaTV, (2) maša in (3) kanalu, kjer se bo 24/7 vrtel dokumentarni film o posvojenčku iz Kosova, njegovi poti v Jajce, poistovetanju s komunistično ideologijo, prodaji orožja, prodaji Savudrije, odstranitvi dr. Pučnika iz politične scene, likvidacije tovariša Zagožna, nakupa mask in partijskih hitrih testov...
tovarišinajuriš
15. 01. 2021 08.13
+16
KavčStrokovnjak
15. 01. 2021 09.47
+0
@tovarišinajuriš Ta okostnjak bo janezka preganjal do smrti in še naprej. Ta okostnjak mu ne da spati, da visi cele noči na twiterju...