EU volitve

Razmerje med slovenskimi EU poslanci uravnoteženo. Za kaj se bodo zavzemali?

Ljubljana, 27. 05. 2019 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min

Zver, Tomc, Bogovič, Novak, Fajon, Brglez, Joveva in Grošelj. To so novi evropski poslanci, ki bodo v evropskem parlamentu zastopali slovenske interese. In kaj obljubljajo? Na katerih področjih se bodo najbolj zavzemali?

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Politične karte so premešane
    04:20
    Iz 24UR: Politične karte so premešane
  • Iz 24UR: Razpoloženje po volilnih štabih
    02:53
    Iz 24UR: Razpoloženje po volilnih štabih
  • Iz 24UR: Žalost in razočaranje
    02:29
    Iz 24UR: Žalost in razočaranje
  • Iz SVETA: Izvoljeni evropski poslanci
    04:27
    Iz SVETA: Izvoljeni evropski poslanci
  • Iz SVETA: Najbolj razočarani v štabu Levice
    07:26
    Iz SVETA: Najbolj razočarani v štabu Levice
Novi evroposlanci so uravnoteženi tako po spolu kot po politični usmeritvi.
Novi evroposlanci so uravnoteženi tako po spolu kot po politični usmeritvi. FOTO: Bobo

V Evropski parlament smo tokrat izvolili štiri ženske in štiri moške predstavnike ljudstva. Uravnoteženo je tudi razmerje med desno in levo sredino, ki je torej po novem 4:4. In kje bodo novi (in stari) evroposlanci najbolj povzdignili glas?

Tomčeva: Čas je, da EU začne vlagati tudi v ljudi

Evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc je dejala, da bodo njene prioritete v tem mandatu povezane z delom, ki ga je že delala. Čeprav je v preteklem mandatu veliko delala tudi z mladimi, se strokovno najbolj posveča pokojninam, pokojninskim sistemom, demografskim spremembam in staranju prebivalstva.

"Mislim, da je Evropa ostala na tem področju demografije in pokojnin, dolžna marsikaj. Če smo se ukvarjali s stvarmi, kot je premikanje ure, mislim, da se lahko ukvarjamo tudi s tako resnimi stvarmi, kot so težave v pokojninskih sistemih v vseh državah članicah, ne samo v Sloveniji," je izpostavila. Glede na to, da so težave v vseh članicah, Tomčeva meni, da je "čas in obveza evropskih institucij, da se bolj intenzivno začnejo ukvarjati tudi s tem".

V državah, kjer ni odgovornih vlad, ti sistemi pokajo po šivih, je opozorila Tomčeva in izpostavila, da je takšna tudi Slovenija. To je vprašanje, ki ga je treba po njeni oceni začeti urejati na novo.

Romana Tomc
Romana Tomc FOTO: Damjan Žibert

"Mi smo se pogovarjali o problematiki staranja, nismo pa sprejeli nobenih ukrepov. Mislim, da tu lahko sprejmemo tudi nekatere zavezujoče obveze, jaz sem sicer proti prisili na vseh področjih, vendar pa sem naklonjena določanju minimalnih standardov, ki puščajo še dovolj manevrskega prostora posamezni državi članici, hkrati pa so sredstvo nadzora Bruslja, ali država dela ukrepe, ki bi jih morala delati, da bo pokojninski sistem stabilen ali ne," je pojasnila.

V Evropi je, kot je dejala, na voljo ogromno denarja, ki ga EU doslej namenja projektom kot so gradnje mostov in podobno, misli pa, da je čas, da ga začne vlagati tudi v ljudi. Kot primer dobre prakse je izpostavila jamstveno shemo za mlade, za katero je EU namenila devet milijard evrov. "Zakaj ne bi imeli še jamstvene sheme za starejše," je vprašala.

Skupna lista SDS in SLS je zmagovalka evropskih volitev v Sloveniji, po uradnih delnih izidih pa je prejela okoli 26,4 odstotka glasov. Poleg Zvera sta se v Evropski parlament z omenjene liste prebila še Romana Tomc in Franc Bogovič.

Zver: Na področju boja proti terorizmu bi morala EU narediti korak naprej

Ponovno izvoljeni evropski poslanec Milan Zver (SDS) je pojasnil, da bi v Evropskem parlamentu tudi v prihodnje želel delati na področju varnosti oziroma obrambne, varnostne in zunanje politike. Že doslej je namreč deloval v posebnem odboru za boj proti terorizmu.

Še najbližja področje dela pa so Zveru mladina, kultura, izobraževanje in šport. Po pričakovanjih bo med drugim nadaljeval s projektom Erasmus+. Gre za eno najuspešnejših zgodb v Evropski uniji, ki pa so jo v politični kampanji po njegovi oceni "zelo slabo prodali". Kot je pojasnil, je tudi od Evropskega parlamenta dobil močan mandat za pogajanja s svetom in komisijo, tako da bo verjetno nadaljeval tudi s tem delom.

Prav tako Zver pričakuje, da bo moral voditi nacionalno delegacijo v Evropski ljudski stranki. Gre za odgovorno delo, zlasti na začetku, ko se vzpostavljajo nove strukture, odbori.

Milan Zver
Milan Zver FOTO: Damjan Žibert

Pričakuje še, da bodo tudi v prihodnjem mandatu varnostna vprašanja in ilegalne migracije visoko na agendi, med pomembnejšimi področju pa je izpostavil tudi kibernetsko varnost in boj proti terorizmu.

Na področju varnosti se kaže potreba po skupni politiki. Gre za možnost vzpostavitve skupne vojske ali obveščevalne službe. "Ni več dovolj sodelovanje in koordinacija avtonomnih obveščevalnih služb, morali bi narediti korak naprej, če hočemo biti bolj učinkoviti v boju proti terorizmu in nasploh zmanjšati varnostna tveganja v EU," je pojasnil.

Prve obrise dobiva tudi socialna unija, čeprav je socialna politika še vedno domena držav članic. "Vendarle pa bo treba čim prej vzpostaviti neke skupne standarde, ki bi pripeljali do tega, da bi se socialne in razvojne razlike med vzhodom in zahodom ter med severom in jugom zmanjšale," je poudaril. So pa na drugi strani tudi področja, kjer bi lahko Bruselj razbremenili in državam članicam namenili še več samostojnosti. "Ni nujno, da je na primer skupna kmetijska politika popolnoma reguliran sistem," je ponazoril.Bogovič: Ostajam zvest sebi, prioriteta je projekt pametnih vasi

Bogovič: Ostajam zvest sebi, prioriteta je projekt pametnih vasi

Evropski poslanec Franc Bogovič (EPP/SLS), ki je bil v Evropski parlament izvoljen na skupni listi SDS in SLS, je glede svojih načrtov za drugi mandat v Bruslju podaril, da se bo držal tega, kar je počel doslej. "Kar nekaj časa rabiš, da poženeš korenine, da te kdo pozna in da ti verjamejo," je dejal, in zatrdil: "Ostajam zvest sebi."

Bogovič želi v novem mandatu nadaljevati delo v odboru za kmetijstvo in razvoj podeželja ter v regionalnem odboru, poleg tega pa želi delovati tudi v odboru za transport in energetiko. Ob sodelovanju v teh treh odborih pa kot prioriteto izpostavlja projekt pametnih vasi, ki je po njegovih besedah sinteza njegovega dosedanjega delovanja v Evropskem parlamentu. Kot je pojasnil, so v skladih prihodnje finančne perspektive za ta projekt zagotovljena sredstva, spraviti jih je treba v življenje in Slovenijo postaviti kot pilotno državo na tem področju.

Franc Bogovič
Franc Bogovič FOTO: Damjan Žibert

Na volitvah so se glasovi in mandati pomešali, a imajo proevropske stranke tisto potrebno večino, s katero bodo lahko oblikovale evropsko koalicijo, ki bo sestavila Evropsko komisijo in nadaljevala evropske projekte, je prepričan Bogovič.

Izrazil je zadovoljstvo, da imajo proevropske stranke – Evropska ljudska stranka (EPP), socialisti (S&D), liberalci in Zeleni – po napovedih sodeč večino, ki jim omogoča oblikovanje koalicije. Po njegovih besedah se bodo skupaj potrudili, za to, da bo šlo Evropi dobro in da bodo tisti, ki prihajajo v Evropski parlament zato, da razbijejo EU, še naprej ostali na robovih.

Fajonova: Nadaljevala bom delo proti nestrpnosti in ksenofobiji

Že tretji mandat v Evropskem parlamentu bo nastopila Tanja Fajon (S&D/SD). Kot je poudarila, bo delo verjetno nadaljevala na področjih, kjer je bila aktivna že sedaj – na področju človekovih pravic, boja proti nestrpnosti, ksenofobiji, sovražnosti in lažnim novicam. "Delala pa bom seveda tudi za socialno pravično Evropo," je Fajonova dejala.

"Ko se bom vrnila v Evropski parlament, bomo najprej videli, kakšne položaje bomo lahko prevzeli," je na vprašanje, kje se vidi v nadaljevanju svoje politične poti, dejala Fajonova. Zadovoljna je, da je bil poleg nje s kandidatne liste SD v Evropski parlament izvoljen še Milan Brglez, saj bosta tako skupaj "malce močnejša delegacija, kot v preteklosti".

Tanja Fajon
Tanja Fajon FOTO: Aljoša Kravanja

Fajonova si želi socialno pravično Evropo, za kar si je po njenih besedah prizadevala že v minulem mandatu v okviru odbora za davke in državljanske svoboščine. "Predvidevam, da bom tudi v novem sklicu ostala na istih področjih, bo pa to seveda odvisno od vodstva politične skupine, kje me bo videlo," je dejala.

Po koncu volilne kampanje je ocenila, da Slovence v povezavi z Evropskim parlamentom zanima predvsem to, kako bodo lahko ohranjali svoj socialni standard. "Gre za dostojno življenje, socialno pravičnost, davčno pravičnost in zaščito okolja, kar se je za pomembno izkazalo zlasti z akcijami mladih, kar sem tudi izrazito podpirala," je navedla Fajonova.

Pri delu si bo po njenih besedah še naprej prizadevala, da bi v Evropi dosegli trajnostno enakost. Meni namreč, da smo v Evropi priča številnim tveganjem, od političnih, gospodarskih, ekonomskih in socialnih, ki jih bo nujno naslavljati in reševati.

Stranka SD je po delnih rezultatih na volitvah prejela 18,64 odstotka glasov, kar ji je prineslo dva mandata. Poleg Fajonove je bil v Evropski parlament s preferenčnimi glasovi izvoljen tudi Brglez.

Brglez: Človekove pravice in vladavina prava sta temi, ki sta v EU podcenjeni in pozabljeni

Poslanec SD Milan Brglez, ki je bil po delnih rezultatih izvoljen v Evropski parlament, se namerava tam usmeriti v tisto, kar po njegovih besedah tudi najbolje obvlada. To so zadeve, povezane z mednarodnimi odnosi, mednarodnim pravom in človekovimi pravicami. Znotraj tega pa se bo ukvarjal tudi s socialnimi pravicami, je dejal.

"Toliko sem presenečen, da se s tem prav veliko še nisem ukvarjal," je o svojem prihodnjem delu dejal Brglez. Kot svojo dodano vrednost, ki jo prinaša v Evropski parlament, pa je mednarodni politolog in pravnik jasno izpostavil "ukvarjanje s človekovimi pravicami in vladavino prava", saj meni, da sta ti temi v EU podcenjeni in pozabljeni.

Brglez si bo v Evropskem parlamentu prizadeval predvsem za bolj jasno socialdemokratsko usmeritev, ukvarjal pa se bo s socialnimi pravicami, saj meni, da bi Evropa na tem področju lahko storila mnogo več. Želi si, da bi v prihodnje "sprejeli neke minimume, da ne bi pri sociali tekmovali za denar," je dejal. Podrobnejša razporeditev dela bo sicer, kot je spomnil, odvisna tudi od razporeditve mandatov v Evropskem parlamentu glede na politične skupine.

Milan Brglez
Milan Brglez FOTO: Bobo

Pred tem pa mora Brglez, kot je dejal, najprej v slovenskem parlamentu dokončati delo, preden se bo v celoti posvetil temu, kako bo deloval znotraj Evropskega parlamenta. "Nekaj znanja s tega področja pa bo gotovo le pomagalo," je dodal.

Brglez v Evropski parlament odhaja s četrtega mesta kandidatne liste SD. "Veseli me, da se je to zgodilo tudi s preferenčnimi glasovi. Predvidevam, da so to glasovi tistih novih volivcev, ki so podprli socialno demokracijo in to je bil osnovni cilj, zaradi katerega smo se skupaj odločili, da kandidiram," je dejal Brglez.

Na račun Brglezove uvrstitve v Evropski parlament pa bo imela v slovenskem parlamentu znova poslanca več SMC, iz katere je Brglez izstopil lani poleti in prešel k poslancem SD. "To je ta logika parlamentarizma, ki mislim, da je v osnovi sicer pravilna, vendar je s tem del zgodbe, kar se tiče mene in SMC, konec," je to komentiral Brglez.

Joveva: V Evropskem parlamentu bom poudarek dala mladim

Irena Joveva (Alde/LMŠ) je med tokrat izvoljenimi evropskimi poslanci nov obraz in je s 30 leti najmlajša evropska poslanka iz Slovenije doslej. Nekdanja novinarka, ki je brez političnih izkušenj, je v volilni kampanji izpostavljala, da je zdaj čas za nove vzorce.

Kot je dejala, si je ob razglasitvi volilnega rezultata zelo oddahnila, saj je bilo na njej breme odgovornosti. "Zelo lepo je bilo zagledati odstotek, predvsem pa število poslanskih stolčkov," je dejala. Poleg Joveve, nosilke liste LMŠ, se je iz omenjene stranka v Evropski parlament namreč uvrstil še sekretar na obrambnem ministrstvu Grošelj.

Irena Joveva
Irena Joveva FOTO: Bobo

"Rabila bom nekaj časa, da dojamem, kaj se je dejansko zgodilo," je dejala. Časa za to sicer nima veliko, saj ima v torek v evropski prestolnici že prvi sestanek s politično skupino Alde.

O delu v odborih je po njenih besedah še prezgodaj govoriti, bo pa aktivna predvsem na področju sociale in mladih. Ocenjuje, da bo kot predstavnica mladih lažje zagovarjala take teme, upa pa tudi, da se bodo mladi počutili razumljene, ker bodo končno imeli mladega evropskega poslanca. Pozabila ne bo niti na starejše, tudi zaradi demografskih izzivov, okolje, skupno zunanjo in varnostno politiko.

Želi si sodelovanja s strankami oziroma političnimi skupinami, ki imajo podobna stališča kot LMŠ, predvsem pa so proevropske. Upa, da bo lahko sodelovala z vsemi in da bodo slovenski evropski poslanci v naslednjem mandatu bolj enotni, ko bo šlo za Slovenijo in njene interese. Prav tako upa, da bodo novi obrazi in politike lahko čez pet prispevali k višji volilni udeležbi.

Lista LMŠ je po uradnih delnih izidih prejela 15,58 odstotka glasov. Za stranko so bile to prve evropske volitve.

Grošelj: Zavzemal se bom za solidarnost in varnost

Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Klemen Grošelj, ki je bil na listi LMŠ po delnih uradnih rezultatih izvoljen v Evropski parlament, se bo kot evroposlanec vsekakor zavzemal za to, kar je poudarjal v predvolilni kampanji, za solidarnost in varnost.

"Verjamem, da mora EU ostati prostor varnosti in prostor, kjer se bo gradila notranja kohezija in solidarnost med prebivalci oziroma državljani in državami članicami," je o svojem prihodnjem delu po razglasitvi delnih uradnih rezultatov volitev v Evropski parlament dejal Grošelj. Konkretnejši ni bil, saj tudi še ni razmišljal, kot je dejal, v katerih odborih bi želel sodelovati.

Klemen Grošelj
Klemen Grošelj FOTO: Aljoša Kravanja

Grošelj je predvsem vesel, da so tako njemu kot stranki LMŠ volivke in volivci izkazali zaupanje. Preden pa bo nastopil funkcijo evropskega poslanca, želi na ministrstvu za obrambo izpolniti določene obveznosti.

Grošelj je še dejal, da je vesel pozitivnega trenda liberalne ideje oziroma ideje liberalne demokracije. "V smislu odprte družbe, ki ne temelji na izključevanju in nestrpnosti," je dejal. To je pozitiven trend je tudi v smislu krepitve "določenih suverenističnih sil, populističnih oziroma ekstremizmov". "Sredina, ki se krepi v Evropi, pomeni krepitev in nadaljnji razvoj evropske ideje od katere, tega ne smemo pozabiti, je odvisen tudi mir v Evropi in blagostanje, ki ga danes uživamo," je še dejal Grošelj.

Novakova: S slovenskim srcem za dobro Slovenije in povezovanje v Evropi

Ljudmila Novak (EPP/NSi), ki se po tokratnih evropskih volitvah vrača v Evropski parlament, napoveduje, da bo "s slovenskim srcem delala za dobro Slovenije in za povezovanje v Evropi". Želi si delati predvsem na področju kulture in izobraževanja, a bo to stvar dogovora, je dejala.

Ljudmila Novak
Ljudmila Novak FOTO: Bobo

Prve teme, ki se jih bo Novakova lotila v Evropskem parlamentu, bodo odvisne od dnevnega reda. Bolj splošno gledano pa je spomnila, da je že v svojem prvem mandatu veliko govorila, če je bilo kaj narobe v zvezi s slovenskimi mejami, manjšinami in podobno.

V preteklosti je delala na področju kulture in izobraževanja, je spomnila Novakova, in tema področjema se želi posvetiti tudi v svojem drugem evropskem mandatu. A Slovenija v parlament pošilja štiri poslance, ki bodo člani politične skupine EPP. "Zato se bomo morali med seboj dogovoriti, katero področje bo kdo zastopal," je spomnila.

Nosilka liste NSi in nekdanja predsednica te stranke Novakova se po desetih letih vrača v Evropski parlament. V njem je že delovala med letoma 2004 in 2009. NSi je na tokratnih volitvah dobila dobrih 11 odstotkov glasov.

Ostali trije iz vrst EPP – Milan Zver, Franc Bogovič in Romana Tomc – so bili že doslej evropski poslanci in bodo verjetno želeli nadaljevati svoje delo na področjih, ki so se jim posvečali, je še ocenila Novakova. Vse bo zato stvar dogovora. "Bom videla, kaj bom imela možnost izbirati," je dejala.

Novakova se zaveda tudi izzivov, kot so usklajevanje družinskega življenja, političnega dela ter aktivnosti po Sloveniji. Je pa spomnila, da evropski poslanci redno, tedensko prihajajo v domovino, saj morajo biti v stiku s svojimi državljani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (778)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

niktalop
10. 07. 2019 20.36
Tanja Fajon (S&D/SD). Kot je poudarila, bo delo verjetno nadaljevala na področjih, kjer je bila aktivna že sedaj – na področju človekovih pravic, boja proti nestrpnosti, ksenofobiji, sovražnosti in lažnim novicam. Torej boj proti islamu, ki je dokazano proti človekovim pravicam in svoboščinam ter sovražen do nevernikov.
ArkaMast
28. 05. 2019 13.45
+2
Šarec se je pa izkazal. Kar dva mandata, kakor SDS ki se matra že več kot 25 let, Šarec je pa šele včeraj začel :)))) ... hohohho svečkarji
PredsednikPepe
28. 05. 2019 16.08
+1
Če so SDS ovcidobili samo dva poslanca, so si sami krivi. Tomčeva je rekla, da je sedaj čas za socialne zadeve, upokojence, itd. Kaj pa je delala v pretklem obdobju? Takrat ni bil pravi čas? Zver pa je trobezljal, da bi Slovenija dobila z dvostranskimi pogovori več, kot pa z arbitražo. Je mogoče spal 20 let, ko smo se neuspešno dogovarjali s Hrvati. Ti so celo spremenili Piranski zaliv v Savudrijsko valo. Da ne govorim,kaj vse so še hoteli in kaj so nam odvzeli.
BolecaResnica
28. 05. 2019 16.29
-1
Levica 0 sedežev! Mogoče 1 stojišče za tomicko😂🤣😂
Karantanija
29. 05. 2019 11.54
+1
Za zahvalo so dobili od "zavednih državljanov" še en mandat. Takle mamo!
Valkidžija
28. 05. 2019 11.02
+0
Kje pa se je izgubila ona iz "kursadžij" in njen mesečnik ?? Samo vprašam.
zmago56
28. 05. 2019 09.56
+6
Možni odgovor; A: samo zase, odgovor B: predvsem zase, odgovor C: zase in svoje bližnje. ( za pravilno rešitev lahko obkrožite več odgovorov.)
NA LEVO ni OK
28. 05. 2019 09.12
+11
Razmerje med slovenskimi EU poslanci uravnoteženo. Za kaj se bodo zavzemali? ODGOVOR: Za lastne še večje privilegije in polno denarnico ter brezskrbno in razkošno starost.
Karantanija
28. 05. 2019 13.27
+1
Prav bi bilo, da bi se zavzemali tudi za naše, slovenske denarnice. Kajti, v drugih evropskih državah so veliko bolj polne, že pri naših prvih sosedih Avstrijcih, so precej bolj polne, samo preko meje stopiš, razlika pa občutna. Res pa je, da je tudi življenje nekoliko dražje, pa vendar, razlika je še vedno ogromna.
PredsednikPepe
28. 05. 2019 16.10
+2
Glavno jim je, da bodo njihove denarnice polne, pa da glasujejo tako, kot jim šef naroči.
Enmajstr
27. 05. 2019 21.59
+1
Janševike bi blo treba malo v Venezuelo poslat, da bi končno spregledal kje živijo. Majmuni samo za banane obirat bi bli dobri, če bi se jim dalo
Bowers
28. 05. 2019 12.13
+2
leond1
28. 05. 2019 13.53
+2
enmajstr v murglah posluša pridigo izdajalca slovenije
najvsivedo
27. 05. 2019 21.46
-8
Komik iz Šmarce bo za dobro plačan sedež EU poslanke nagrajen z mesečno dostavo kontejnerja lubenic iz Makedonije.
direstraits
27. 05. 2019 21.50
-9
Vmes pa eno tono paprike,in gnilega paradajza. 🙉🙉🙉😂😂😂🐩🐩🐩🐩🐩🐩🐩🐩🐩
Karantanija
28. 05. 2019 13.30
+1
Hudobneži. Je že povedal, da je ograja od nekdaj tam in da jo samo obnavlja. Ni edini, ki ima pri nas ograjo okrog hiše, potrebno pa je nagajati in jezik vrteti, kajne? Ker vam ni pogodu, a veliki večini Slovencem je!
direstraits
27. 05. 2019 21.46
-11
Je ŠAREC že odstopil..... 15% pa to....
direstraits
27. 05. 2019 21.47
-7
En tolko bi Racman Jaka dobil, brez režimskih medijev in ŠAREC 24UR...
Malinha
27. 05. 2019 21.48
+9
Ne še. Čaka Grimssljfuknjenega, da napove prihod 5 milijonov migrantov in sklic izredne seje državnega zbora. Ima pa von G., kot vedno, na prazni glavi pripravljeno čelado. Nikoli ne veš.
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.50
+12
Zato mora odstopiti, ker je kot novinec dobil dva poslanca? kaj boste s vojim fehtarskim idolom kateri je že celo večnost na sceni pa je enega izgubil? Revček svečkarski kar tolaži se s Šarcem in se uči.
direstraits
27. 05. 2019 21.52
-10
Je pa ziher, da čelada ne gre na leseno Tishlerijevo ,z dolgim belim noskom, kot Pinokio..
Karantanija
28. 05. 2019 13.30
+1
Je rekel, da bo takrat, ko bo vaš veliki vodja to naredil po tridesetih letih zdraharstva. A vemo, da to ne bo nikoli ....
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.36
+9
Janšisti so včeraj na veliko slavili svojo zmago katera se je danes spremenila v poraz saj so izgubili enega poslanca. Danes pa že samo jamrajo in se gredo kateri bo večjo neumnost napisal kar jim pa ni težko.
PredsednikPepe
28. 05. 2019 16.13
Pa še eden od izvoljenih dveh samo kima šefu in ne deluje v korist Slovenije. Namreč Milan Zver.
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.30
+10
Očitno svečkarji ob svojem spet bolečem porazu katerega so že včeraj na veliko slavili premorejo le ubadanje z drugimi in pljuvanje po drugih od katerih so dobili brco. Klasično za njih. Iz evforije v obup in maščevanje nič krivim za njihovo katastrofo.
najvsivedo
27. 05. 2019 21.41
-11
SREBRNI...Še malo pa boš odklopil opranoglavost ..namočil protezo zamenjal plenico in sanjal SDS vse do jutra.
direstraits
27. 05. 2019 21.26
-10
Levnuhi,... kdaj začnete dnar zbirat, da namesto Šarca nekaj 100 tisoč evrov davka vrnete, pa obresti zraven... pa vmes šibice vlečite, kdo bo šel sedet namesto njega..... NAVADEN DRŽAVLJAN, BI ZA TAKŠNO UTAJO ,ŽE DAVNO NA DOBU SEDEL
kaplja?
27. 05. 2019 21.37
+7
(NAVADEN DRŽAVLJAN, BI ZA TAKŠNO UTAJO ,ŽE DAVNO NA DOBU SEDEL) To s i mislil Janšo???
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.38
+7
Komu je že ena setrična od partnerke skrivala denar po raznih bankah? Kdo že ni plačeval davka od baje po njegovem pričanju ogromnih knjig?
PredsednikPepe
28. 05. 2019 16.14
Janšo rešujejo ustavni sodniki, ker so njegovi somišljeniki. Ne govorijo eni zastonj o krivosodju.
Simoni?
27. 05. 2019 21.25
-4
Nova komisarka iz vrst slovenskih poslancev bo najbrž postala Jovova. Komisariat za presstitucijo je kot nalašč za njo...
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.28
+4
Vaša Šulinova bo pa tam glavna zaposlena, ker je izgubila mandat. Ravno pravšnja iz kakšne sekte prihaja.
Malinha
27. 05. 2019 21.31
+2
Novi komisar za cerkveni inventar bo postal Plemeniti in njegov Defektni car.
PredsednikPepe
28. 05. 2019 16.16
-1
Res je, da ta poslanka(Joveva) ni povedala še nič konkretnega. Sam čvek jo je, se vidi, da je novinarka.
PredsednikPepe
28. 05. 2019 16.18
-1
Šulinova je govorila, da je treba pod drobnogled vzeti vse slovenske sežigalnice odpadkov. Kolikor jaz vem, v Sloveniji ni niti ene sežigalnice odpadkov. Mi Šulinova lahko pove, kje je kakšna?
komarec
27. 05. 2019 21.20
+4
Desni lenuhi sestavljajo koalicije, paše tako komaj nekaj zberejo.
direstraits
27. 05. 2019 21.09
-10
Šarec pa se tud ne more potolažiti, kako mu je podpora padla... po prejšnjih "anketah" in poročanju ŠAREC 24UR... je imel skoraj 85% popularnost in priljubljenost.... sedaj pa ko pridejo volitve, pa tistih nekaj 15%.....ja počasi in sigurno po poteh SMC... v pozabo in slab spomin.
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.13
+4
Grozno a ne stonickn lažnivec in ponarejevalec. Šarec kot novinec dobi dva poslanca tvoja sekta celo večnost prisotna v politiki pa enega izgubi in ostane na istem številu kot novinec.
direstraits
27. 05. 2019 21.19
-6
ŠAREC društvo, bi BREZ IZDATNE pomoči in PRISTRANSKEGA poročanja režimsko hlapčevskih medijev... pa nazadnje tud podkupljene, z kandidatko na njegovi listi ,Jojeve... ne bi dobil niti 3% ,tako pa se je z manipulacijami prerinil, za njega, še vedno, tistih nekaj sramotnih %..... ....
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.25
+3
Saj pa vi svečkarji ta portal imate za svojega propagandnega odkar so vas iz vašega noratv nabrcali. Tu pod stoterimi nicki lažete, zavajate, manipulirate in si ponarejate všečke na desetine pa kljub temu zaman. Škoda, da vam ne skrijejo všečke kot drugi realni portali, da potem več ne bi imeli smisla ponarejati.
Simoni?
27. 05. 2019 20.53
-8
Tako Jovovi kot tudi zajebantu iz Šmarce upravičeno gre na smeh. Punca je kar v redu izkoristila svoje politične "izkušnje", davčni utajevalec pa jo je spet odnesel brez praske. "Neodvisna" novinarka se je, Bog ve zakaj, zadnji hip odpovedala objavi rezultatov raziskave o delu na črno predsednika vlade na gasilskih veselicah in ekspresno pristala na čelu njegove liste za evropske volitve. Nagrada je enih 9.000 na mesec plus enih 4.500 evrov dodatkov za rekreacijo. Janša je po krivem označil Carlovo za presstitutko. Ona je v primerjavi z Jovovo - navadna pripravnica za nuno! Drugače pa smo dobili še par dobrih novic. Tomićevi in Lukcu, hvala Vsemogočnemu ni ratalo, malega Kardelja so tudi odžagali, pa še Vajgla, Peterleta in Šulinovo nam ne bo treba več gledati....
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.06
+4
Nick menjaš neumnost ti ostane. Morda pišeš o davčnem utajevalcu kateremu je sestrična utajala denar na večih bankah in zaradi katerega je Riedl bil obsojen? Potem je to nekaj drugega.
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.08
+5
Nick si spet menjal, ker se samega sebe sramuješ od včerajšnjega samohvaljenja o vaši zmagi danes pa vidimo resnico, da ste spet izgubili enega poslanca?
Simoni?
27. 05. 2019 21.17
-7
Na katerem portalu pa je lažnivi bedak prebral da sem se včeraj samohvalil o naši zmagi!? Katerega poslanca pa smo izgubili, če nismo imeli nobenega, dragi moj bedaček?
Malinha
27. 05. 2019 21.20
-3
In hvala Vsemogočnemu, da ti je končno v drugi polovici nicka pokazal kaj si. Skratka, kar jokaj, srbski čevapčičar.
Simoni?
27. 05. 2019 21.22
-6
srebrnibreg
27. 05. 2019 21.22
+4
Dragi moj stonickni bedaček moraš si nekoga drugega najti za farbanje ne mene. Preberi si svoje včerajšnje komentarje in od svojih sobluzačev pa potem bluzi.
Simoni?
27. 05. 2019 21.28
-6
srebrnibedaček. Kar prilepi moje včerajšnje komentarje, ali tako kot vedno kar zapri gofljo.
Simoni?
27. 05. 2019 21.34
-7
@muca. Še zmeraj smo v boljšem položaju. Ti imaš črnca v svojem ozadju...
Malinha
27. 05. 2019 21.36
+3
Ti ga imaš pa v centru in vse naokoli. Temu se reče črna luknja. Btw.: kako kaj srbski čevapčiči?
Simoni?
27. 05. 2019 21.42
-6
Tako kot dobro veš, nisem glih ljubitelj leskovačkih specialitet, draga moja muca. Se še spomniš golaža v Dražgošah? Celo noč si predla kot ruski T-34 na - 27°C, potem pa na cilju kar golaž!!! Pojedla si kar tri porcije! Pa ne le golaža! Mva!
Malinha
27. 05. 2019 21.46
+2
Spominjam se. Pod pazduho si nosil Kardeljevo knjigo, v torbi si imel pa za vsak slučaj še eno. Tista v torbi je imela neke bele fleke. Ko sem te vprašaj od kod so ti fleki, si kar zardel, na čelo ti je stopil pot, sklonil si glavo in pohitel svetemu cilju naproti. Se spominjaš?
PredsednikPepe
28. 05. 2019 16.21
-1
Sreča, da se je Tomičeva sama zaklala s svojim bedastim nastopom, grimaso in "izvrstno" angleščino. Če ne bi bilo nje, bi levica verjetno dobila vsaj enega poslanca.
PredsednikPepe
28. 05. 2019 16.22
-1
BolecaResnica
27. 05. 2019 20.42
+2
Tomicka z kufri se kar vsrtaja na kolodvoru... Ji bo moral lukec povedat da ostane doma😂🤣😂🤣😂🤣😂...
buda78
27. 05. 2019 19.59
+10
Zavzemali so se za boljse place, nic drugega. Pfff
srebrnibreg
27. 05. 2019 19.57
+3
Kdor visoko leta še nižje pade. Po včerajšnjem visokem letanju janšistov kot velikih zmagovalcev je danes prišla kruta streznitev. Mamesto, da bi pridobili kot so se hvalili so dejansko izgubili enega poslanca.
MucaNeGrize
27. 05. 2019 19.42
+6
romana pravi da je treba vlagati ...v ljudi
MucaNeGrize
27. 05. 2019 19.43
+0
grims pravi da v ograje ...Janša ne twita na to temo ...???
MucaNeGrize
27. 05. 2019 19.40
+0
Orbani so še v mini kiklcah ...???