EU volitve

Stranka Zeleni Slovenije v volilno tekmo s ciljem vsaj enega evropskega poslanca

Ljubljana, 26. 04. 2019 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H. / STA
Komentarji
2

Tudi stranka Zeleni Slovenije je vložila svojo kandidatno listo za volitve v Evropski parlament. Njihov cilj je dobiti najmanj enega evropskega poslanca, želijo pa si tudi mesto komisarja za okolje in prostor.

Stranka Zeleni Slovenije je na Državno volilno komisijo vložila kandidatno listo za volitve v Evropski parlament. Nosilec liste Gorazd Pretnar je ob tem povedal, da je prvi cilj stranke eden poslanec v Evropski uniji. A to ni edini cilj, saj si v okviru Evropske zelene stranke želijo tudi mesto komisarja za okolje in prostor. "Treba je nadaljevati s politiko Margot Wallstroem. Smo evropsko okoljsko usmerjena stranka in ne popolnoma zeleni kot evropski Zeleni," je dejal in spomnil na slovensko predsedovanje Svetu EU v drugi polovici leta 2021.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Od Slovenije zato pričakujem, da razmisli o tem, ali se je smiselno voziti iz Bruslja v Strasbourg. Lahko bi bili bolj racionalni in bi Evropska komisija ostala na primer samo v Bruslju. Upam, da se bo predsednik države znal pogajati s francoskim, rešitev pa bi lahko našli v kompromisu in bi ponovno imeli en mandat v Bruslju in enega v Strasbourgu," je svoja pričakovanja izrazil Pretnar.

"V slovenski in evropski prostor prinašamo novo obliko politike, ki temelji na znanosti in znanstvenih dejstvih, kar je za marsikoga precej novo," je še dodal.

Druga na listi Nada Pavšer je ustanoviteljica slovenske mreže ekošol. "Moja pot ne bo samo delo z mladimi, ampak ozaveščanje vseh. Naša država postaja po načinu razmišljanja zelena in se bori za svoje zdravo okolje. Tukaj bomo mi tisti, ki bomo skrbeli, da bo ta lepa država ostala vrt pod vrhom Evrope, temeljila pa bo na znanstvenih izhodiščih," je dejala.

Vložitve kandidatne liste se je udeležil tudi predsednik stranke Andrej Čuš in predstavil kandidate. Nosilec liste je mikrobiolog in ekolog Pretnar, sledi ustanoviteljica slovenske mreže ekošol Pavšerjeva, dolgoletni ljubljanski mestni svetnik Mirko Brnič Jager, okoljska aktivistka Katarina Dea Žetko, medvoški občinski svetnik Dragan Djukić, predsednica Zelenih Slovenije v Celju Ines Deželak, občinski svetnik v Domžalah Gregor Horvatić in na osmem mestu predsednica društva za socialno gerontologijo Zorica Škorc.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vinogradnik33
26. 04. 2019 19.34
-2
Stranke zelenih v Sloveniji ne potrebujemo , ker imamo preveč kvazi ekologov in naravovarstvenikov , ki bi radi vse vrnili nazaj v kameno dobo in so proti vsakemu razvoju in napredku !
iga_biba
26. 04. 2019 19.30
Sin prevzel stranko od očeta.