Golf

Fengovi dubajski masters

Dubaj, 09. 12. 2012 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kitajska golfistka Šenšan Feng je bila najbolj prepričljiva na golfskem mastersu v Dubaju. Zmage se je veselila s kar petimi udarci prednosti pred najbližjo zasledovalko.

Kitajska golfistka Šenšan Feng je zmagovalka ženskega Omega Dubai Mastersa v Dubaju. Do zmage je prišla zelo prepričljivo, saj je najbližjo zasledovalko, Nizozemko Dewi Claire Schreefel, ugnala za kar pet udarcev. To je skupno njena druga zmaga na katerem izmed ženskih majorjev. Šesta na lestvici ženskega PGA Toura je zadnji dan tekmovanja igrala tri pod parom igrišča, pri tem pa naredila tudi eagle, dva brdija in bogey. Z 267 udarci je skupno odigrala -21.

"Na tablo nisem pogledala vse do trenutka, ko sem igrala -18, zato nisem niti približno vedela kako mi gre. Sem zelo srečna," je po zmagi povedala Kitajka in nadaljevala: "Želela sem si uvrstitve med najboljših pet in uspelo mi je narediti celo več od tega. Celoten turnir sem odigrala zelo solidno, za nameček pa tudi s patanjem nisem imela težav." Na tretjem mestu je turnir končala Nemka Caroline Masson, z istim izkupičkom pa je tekmovanje sklenila še Valižanka Becky Brewerton. Obe sta za zmagovalko zaostali za 9 udarcev.

Šenšan Feng
Šenšan Feng FOTO: Reuters

Španka Carlota Ciganda je zadnji dan igrala 68 kar je bilo dovolj za Order of Merit. Zmagovalka Fengova je postala sploh prva Kitajka, ki je zmagala na LPGA Tour majorju. "Prvič sem v Dubaju in odslej sem zaljubljena vanj. Igrala sem le svojo igro. Že na začetku turnirja sem dejala – če prvi dan odigram pet pod parom igrišča, me nihče več ne more ujeti in ravno to se je zgodilo. V nadaljevanju je bilo sicer nekaj več vetra in igranje je bilo močno oteženo," je zaključila zmagovalka.

SORODNI ČLANKI