Finance
Oglas

Kako Slovenci kupujejo Bitcoin

Ljubljana, 25. 09. 2018 00.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bitcoin in druge kriptovalute lahko kupite na najrazličnejše načine, ki pa so večinoma še vedno preveč zapleteni za običajnega uporabnika. Kriptomat je plod slovenskega znanja in se ukvarja z reševanjem tega problema - kako kriptovalute približati ljudem, ki jih ne zanima dnevno trgovanje in zapletene investitorske funkcije na neprijaznih vmesnikih.

Mrzlica okoli kriptovalut, ki se je stopnjevala skozi celo lansko leto, je vrhunec dosegla januarja letos, ko je bitcoin presegel vrednost šestnajst tisoč evrov. Od takrat se je situacija končno spet umirila, zato je v tem zatišju pred novo nevihto verjetno pravi čas za bolj trezno razmišljanje.

Podpredsednik evropske komisije, g. Valdis Dombrovskis, je minuli petek po zasedanju Sveta za ekonomske in finančne zadeve izjavil: “Dejstvo je, da bodo kripto sredstva obstala in ne gredo nikamor. Navkljub nedavnim turbulencam, ta trg še naprej raste.” Gre za novo vrsto monetarnega sistema, ki je večini ljudem še vedno nerazumljiv, ampak se tudi to počasi spreminja.

Vzporednico lahko povežemo s plačilom položnic, ki smo jih nekaj let nazaj plačevali na poštnih okencih, danes pa jih plačujemo preko e-bank in pametnih telefonov s skenom položnice.

Ta preskok je omogočil razvoj tehnologije, pri kriptovalutah pa pri tem pomaga razvoj spletnih platform, kot je Kriptomat, ki poleg trgovanja zagotavlja tudi izobraževalne vsebine.

Dobra novica je, da je sedaj nakup kriptovalut tako preprost, kot uporaba spletne banke. Potrebujete samo računalnik ali pametni telefon, zanimanje in nekaj minut časa za registracijo na Kriptomat.

Kriptomat
Kriptomat FOTO:

Zakaj Kriptomat?

Ker gre za slovensko storitev, ki ponuja izredno varen in uporabniku prijazen vstopni portal v svet kriptovalut. Kriptomat upošteva trenutne regulacije in ima licence za nudenje storitev izmenjave virtualne valute proti tradicionalni valuti (EUR) in za zagotavljanje storitev virtualne denarnice za digitalne valute. S tem se razlikujejo od večine drugih storitev, ki nimajo licenc.

Očitna prednost je v tem, da gre za slovensko platformo in lahko v primeru kakršnih koli težav kontaktirate njihovo ekipo za podporo, ki načeloma hitro, vljudno in korektno priskoči na pomoč v slovenskem jeziku.

Kriptomat
Kriptomat FOTO:

Servis se ponaša tudi s preprostostjo, saj je vmesnik prijazen tako do mladih kot tudi do starejših uporabnikov. Predstavniki storitve pravijo, da njihov najstarejši uporabnik šteje 86 let.

Po brezplačni registraciji lahko izbrane kriptovalute kupite z bančnim nakazilom ali s kreditno kartico. Nakup kriptovalut je hiter, prejeli pa jih boste v svojo varno digitalno denarnico, ki jo zagotavlja Kriptomat - za registracijo kliknite tukaj.

Kriptovalute lahko nato uporabljate, kakor vam srce poželi. Uporabite jih za nakup blaga, za pošiljanje na kateri koli drug digitalni naslov, ali pa jih obdržite v denarnici in prodate ob bolj ugodni ceni. Sredstva v evrih lahko prenesete na svoj bančni račun, kadar želite.

Uporabniški račun na Kriptomatu si lahko torej v osnovi predstavljate kot bančni račun, le da v tem primeru razpolagate s kriptovalutami.

Vse te lastnosti zagotavljajo, da je Kriptomat eden izmed najbolj zaupanja vrednih in priročnih servisov za kriptovalute. Ponuja rešitve za začetnike in za ljudi, ki niso strokovnjaki za upravljanje zapletenega procesa odpiranja digitalne denarnice in shranjevanja virtualnih sredstev.

Strnimo glavne prednosti:

• platform deluje v več kot 25 jezikih, od katerih je podprta tudi slovenščina,

• varno shranjevanje sredstev,

• uporabniku prijazno in preprosto,

• licencirana storitev na evropskem trgu,

• transparentna in zaupanja vredna storitev,

• nizke provizije v primerjavi s podobnimi servisi.

Kriptomat
Kriptomat FOTO:

Še danes se lahko brezplačno registrirate na Kriptomat in na zelo enostaven, varen in hiter način kupite kriptovalute.

 

Naročnik oglasa je Kriptomat OÜ.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1