Golf

Golf na olimpijskih igrah 2016?

Adelaide, 20. 10. 2008 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zadnjih tednih je bilo veliko govora o možnosti, da bi golf postal olimpijski šport. V Avstraliji so vodilni možje Mednarodne golf zveze napravili nov pomemben korak v to smer.

Bo moral organizator olimpijskih iger že leta 2016 poskrbeti tudi za igrišče za golf?
Bo moral organizator olimpijskih iger že leta 2016 poskrbeti tudi za igrišče za golf? FOTO:

V imenu združenja posameznih golf zvez je projekt predstavil Ty Votaw in poudaril, da je golf nekoč že bil član olimpijske družine. Golfisti so se za medalje v moški in moštveni konkurenci namreč borili leta 1904 v St. Louisu, v ZDA. Takrat je na turnirju nastopilo 77 golfistov. Večina, 74 jih je prišlo iz ZDA in trije iz Kanade. 
Dandanes je položaj povsem drugačen, saj se med najboljšo stoterico najboljših tako v moški, kot ženski konkurenci nahajajo predstavnice in predstavniki več kot dvajsetih držav. Podporo projektu je v okviru predstavitve na Svetovnem amaterskem moštvenem prvenstvu izkazal tudi eden izmed ključnih mož škotskega R&Aja, Peter Dawson. Časa za prepričevanje članov Mednarodnega olimpijskega komiteja pa ni več veliko, saj bodo vodilni možje o novih športih odločali oktobra drugo leto. Takrat bodo na skupščini delegati izbrali tudi gostitelja olimpijskih iger leta 2016. Za organizacijo se potegujejo štirje finalisti - Rio de Janeiro, Chicago, Madrid in Tokyo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.